مهدی منتظر (ابهام‌زدایی): تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (صفحه‌ای تازه حاوی «'''مهدی منتظر''' ممکن است عنوان برای کتاب‌های ذیل باشد: * مهدی منتظر (عجل‌الل...» ایجاد کرد)
     
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۱۴: خط ۱۴:


    * [[مع المهدي المنتظر في دراسة مقارنة بین الفكر الشيعي و السني]] به زبان عربى اثر مهدى حمدفتلا وى مى‌باشد. اثر، تلاشى در حوزه نگاه تطبيقى حديث‌هاى اسلامى به مباحث مهدويّت است كه به طور مختصر برخى بخش‌هاى مشترك و موارد اختلافى شيعه و اهل سنّت درباره مهدويّت را مورد بررسى قرار مى‌دهد.
    * [[مع المهدي المنتظر في دراسة مقارنة بین الفكر الشيعي و السني]] به زبان عربى اثر مهدى حمدفتلا وى مى‌باشد. اثر، تلاشى در حوزه نگاه تطبيقى حديث‌هاى اسلامى به مباحث مهدويّت است كه به طور مختصر برخى بخش‌هاى مشترك و موارد اختلافى شيعه و اهل سنّت درباره مهدويّت را مورد بررسى قرار مى‌دهد.
    * [[المهدي المنتظر عليه‌السلام الإمام الذي يملأ الأرض قسطا و عدلا]] نام كتابى در موضوع مهدویت، به زبان عربى، كه توسط مؤسسة الاسلامىة للبحث و المعلومات، منتشر شده است. اين كتاب بسيار مختصر است و مؤلفين اين كتاب تلاش نموده‌اند، اطلاعاتى را در مورد اعتقاد به امام عصر(عج) و مسئله اصلاح عالم و ارتباط آن با ديدگاه شيعه در مهدویت و مصلح غايب ارائه نمايند، و در نهایت مى‌خواهند پاسخ‌گوى بعضى از سؤالات راجع به امام زمان و غيبت حضرت و طول عمر حضرت و علت غيبت و... بوده باشد.
    * [[المهدي المنتظر عليه‌السلام عند الشيعة الإثني عشرية]] در اصل رساله دكترى [[جواد علی|جواد على]] يكى از محققان و مورخان معاصر عراقى بوده كه در سال 1938 به زبان آلمانى آن را تدوين كرده و در سالهاى اخير به عربى ترجمه و منتشر شده است. اين اثر [[جواد علی|جواد على]] همانند ديگر نوشته‌هاى او عالمانه و محققانه و پربار است و بر خلاف غالب نوشته‌هایى كه به نقل روايت يا مطالبى درباره مهدى و مهدویت اكتفا كرده، كتاب حاضر داراى نظريه پردازى است.
    * [[المهدي المنتظر من ولد الإمام الحسن أم الإمام الحسين؟ (صلوات‌الله‌عليهم‌جمیعا)]] اثر مهدى حمد فتلاوى درباره تبارشناسى حضرت مهدى(عج) و اثبات نسب آن حضرت بوده كه به زبان عربى و در سال 1342ق نوشته شده است.
    * [[علامات المهدي المنتظر علیه‌السلام في خطب الإمام علي علیه‌السلام و رسائله و أحاديثه]] اثر شيخ مهدى حمد فتلاوى، بررسى شخصيت حضرت مهدى(عج) و علامت‌هاى ظهور از ديدگاه [[امام على(ع)]] مى‌باشد كه به زبان عربى در سال 1421ق نوشته شده است.
    * [[المهدي الموعود المنتظر عليه‌السلام عند علماء اهل السنة و الإمامية]] تألیف شيخ نجم‌الدين جعفر بن محمد العكسرى (متولد 1313)، از علماى معاصر اماميه است كه در موضوع علم كلام و امامت حضرت مهدى عليه‌السلام و احوالات ايشان و بررسى آن از ديدگاه اهل سنت، و به زبان عربى به رشته تحرير آمده است.
    * [[حقيقة الإعتقاد بالإمام المهدي المنتظر عليه‌السلام]] اثر [[یعقوب اردنی، احمد حسین|احمد حسين يعقوب]]، بررسى مبانى كلامى اعتقاد به امام مهدى(عج) و علايم و حوادث پيش و پس از ظهور و توضيح احاديث مربوط به امام زمان(عج) و ويژگى‌هاى نظام سياسى مطلوب اسلام مى‌باشد كه به زبان عربى و در سال 2000م تألیف شده است.
    * [[فرائد فوائد الفكر في الإمام المهدي المنتظر(عج)]]  معروف به «فرائد فوائد الفكر» اثر شيخ مرعى بن يوسف المقدس الحنبلى است كه به زبان عربى و در يك جلد، تألیف شده است. نگارنده روايات و اخبار پراكنده و راجح درباره مهدویت را از محدثين و علماى بزرگ نقل كرده و درصدد جمع آن‌ها برآمده است.





    نسخهٔ ‏۲۵ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۱۱:۲۹

    مهدی منتظر ممکن است عنوان برای کتاب‌های ذیل باشد:






    • المهدي المنتظر عليه‌السلام الإمام الذي يملأ الأرض قسطا و عدلا نام كتابى در موضوع مهدویت، به زبان عربى، كه توسط مؤسسة الاسلامىة للبحث و المعلومات، منتشر شده است. اين كتاب بسيار مختصر است و مؤلفين اين كتاب تلاش نموده‌اند، اطلاعاتى را در مورد اعتقاد به امام عصر(عج) و مسئله اصلاح عالم و ارتباط آن با ديدگاه شيعه در مهدویت و مصلح غايب ارائه نمايند، و در نهایت مى‌خواهند پاسخ‌گوى بعضى از سؤالات راجع به امام زمان و غيبت حضرت و طول عمر حضرت و علت غيبت و... بوده باشد.


    • المهدي المنتظر عليه‌السلام عند الشيعة الإثني عشرية در اصل رساله دكترى جواد على يكى از محققان و مورخان معاصر عراقى بوده كه در سال 1938 به زبان آلمانى آن را تدوين كرده و در سالهاى اخير به عربى ترجمه و منتشر شده است. اين اثر جواد على همانند ديگر نوشته‌هاى او عالمانه و محققانه و پربار است و بر خلاف غالب نوشته‌هایى كه به نقل روايت يا مطالبى درباره مهدى و مهدویت اكتفا كرده، كتاب حاضر داراى نظريه پردازى است.






    • فرائد فوائد الفكر في الإمام المهدي المنتظر(عج) معروف به «فرائد فوائد الفكر» اثر شيخ مرعى بن يوسف المقدس الحنبلى است كه به زبان عربى و در يك جلد، تألیف شده است. نگارنده روايات و اخبار پراكنده و راجح درباره مهدویت را از محدثين و علماى بزرگ نقل كرده و درصدد جمع آن‌ها برآمده است.