أعلام الهداية: الإمام علي بن محمد الهادي عليه‌السلام: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    ({{امام هادی علیه‌السلام}}←‏وابسته‌ها)
    جز (جایگزینی متن - '↵↵|' به ' |')
    برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
    خط ۱۴: خط ۱۴:
    | مکان نشر =قم
    | مکان نشر =قم
    | سال نشر = ۱۴۲۲ق  
    | سال نشر = ۱۴۲۲ق  
    | کد اتوماسیون =AUTOMATIONCODE.....AUTOMATIONCODE
    | کد اتوماسیون =AUTOMATIONCODE.....AUTOMATIONCODE
    | چاپ = اول
    | چاپ = اول

    نسخهٔ ‏۲۹ اکتبر ۲۰۲۳، ساعت ۰۸:۰۶

    أعلام الهداية: الإمام علي بن محمد الهادي عليه‌السلام
    أعلام الهداية: الإمام علي بن محمد الهادي عليه‌السلام
    پدیدآورانالمجمع العالمی لاهل البیت(ع) (نویسنده)
    ناشرمجمع جهانی اهل بیت(ع)
    مکان نشرقم
    سال نشر۱۴۲۲ق
    چاپاول
    زبانعربی
    کد کنگره
    ‏BP36/الف6

    أعلام الهداية: الإمام علي بن محمد الهادي عليه‌السلام پژوهشی است درباره زیست نامه و شخصیت و امامت امام هادی(ع)، امام دهم شیعیان. در این کتاب که با رویکرد کلامی نوشته شده، تلاش شده است تا ابعاد شخصیت امام هادی به صورتی روان و به دور از زیاده گویی و حاشیه پردازی و با بهره بری از کتاب‌های تاریخی و حدیثی عامه و خاصه، ترسیم شود. نویسندگان، تلاش کرده‌اند تا به پرسش‌هایی که در اذهان مردم درباره امام وجود دارد پاسخ دهند و امامت و شایستگی‌های آن حضرت را بر این مقام به اثبات برسانند.

    کتاب در چهار باب تنظیم شده و هر بابی دارای چندین فصل است:

    در باب نخست، امام هادی(ع) در یک نگاه و شخصیت وی از زبان بزرگان و رجال دینی معرفی شده و نمودهایی از فضایل انسانی آن حضرت مانند کرم، زهد، کار کردن، عبادت و اجابت دعا بازگو شده است.

    باب دوم به زیستنامه امام و تحولات و مراحل زندگانی امام اختصاص دارد. در این باب که از کودکی امام شروع شده، حضور امام در کنار پدرش و حوادث این دوره، و خلفای معاصر آن حضرت گزارش شده است.

    باب سوم درباره سیر حرکت رسالی اهل بیت تا دوران امام هادی(ع) و حاکمان آن روزگار و موضع امام درباره تحولات سیاسی و حاکمان و برخوردهای سخت حاکمان با امام و شورش ها و قیام های آن زمان و حرکت علویون و خطوط سیاسی، فرهنگی و اقتصادی و موقعیت و موضع امام در برابر آنها و برخوردهای بنی عباس با امام است.

    باب چهارم درباره نیازها و مطالبات دوران امام هادی و رفتار ستجیده امام در برابر این خواست‌ها، از قبیل پرهیز از تحریک حاکمان، پاسخ گویی به شبهه‌های دینی و تلاش برای گسترش اندیشه و افکار خود، و کوشش برای تأسیس جمعیت صالح و رویارویی با غالیان، و آموزش زیارت‌های جامعه و غدیر است. معرفی مدرسه امام هادی و میراث علمی آن حضرت، از قبیل تفسیر و کلام و فقه و اخلاق و تلاش‌های فرهنگی و اصحاب امام، پایان بخش این باب و کتاب است.[۱]

    پانويس

    1. ر.ک: معاونت فرهنگی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، ص39-40


    منابع مقاله

    معاونت فرهنگی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، کتاب‌شناسی توصیفی اهل‌بیت علیهم‌السلام، قم، مرکز چاپ و نشر مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، چاپ اول، 1383ش.


    وابسته‌ها