مسند (ابهامزدایی): تفاوت میان نسخهها
Hbaghizadeh (بحث | مشارکتها) بدون خلاصۀ ویرایش |
Hbaghizadeh (بحث | مشارکتها) جز (جایگزینی متن - '[[ ' به '[[') |
||
خط ۷۰: | خط ۷۰: | ||
* [[ مسند الإمام المجتبی أبيمحمد الحسن بن علي عليهماالسلام]] تأليف [[عطاردی قوچانی، عزیزالله|حاج شیخ عزيزالله عطاردى]]؛ در اين كتاب، از زندگى امام حسن مجتبی(ع) و ويژگىهاى شخصيتى ايشان و نيز اخبار و احاديث آن حضرت در موضوعات مختلف سخن رفته است. | * [[مسند الإمام المجتبی أبيمحمد الحسن بن علي عليهماالسلام]] تأليف [[عطاردی قوچانی، عزیزالله|حاج شیخ عزيزالله عطاردى]]؛ در اين كتاب، از زندگى امام حسن مجتبی(ع) و ويژگىهاى شخصيتى ايشان و نيز اخبار و احاديث آن حضرت در موضوعات مختلف سخن رفته است. | ||
نسخهٔ ۲۳ آوریل ۲۰۲۳، ساعت ۱۱:۵۳
مسند ممکن است عنوان برای کتابهای ذیل باشد:
- مسند الإمام الشافعي اثر محمد بن ادریس شافعی، یکی از مسندهای معروف اهل سنت است که توسط سنجر بن عبدالله ناصری جاولی تنظیم و به قلم ماهر یاسین فحل، تصحیح شده است.
- مسند الإمام أحمد بن حنبل موسوعه حديثى اهل سنت، مشتمل بر احاديث صحابه است. اين كتاب زير نظر عبدالله بن عبدالمحسن تركى، توسط شعيب أرنؤوط، عادل مرشد و گروهى از محققین، مورد تحقيق و تعليق قرار گرفته است. اين كتاب بزرگترين كتابى است كه از متقدمين و قبل از تدوين صحاح سته بهجا مانده است.
- مسند الامام احمد بن محمد بن حنبل ابي عبدالله الشیباني تألیف عالم، فقیه و محدث مشهور اهل سنت احمد بن محمد بن حنبل، امام مذهب حنبلی (164-241ق) است. او در این کتاب بیش از سی هزار حدیث را گردآورده است.
- مسند ابن الجعد مشتمل بر روایات ابوالحسن علی بن جعد بن عبید جوهری (متوفی 230ق) است که توسط شاگردش عبدالله بن محمد بن عبدالعزیز بغوی (214- 317ق) گردآوری شده است. عبد المهدی بن عبدالقادر بن عبدالهادی، تحقیق در این اثر را برای پایاننامه دکترای خود انتخاب و پس از دفاع منتشر کرده است. از این کتاب با نامهای «حديث علی بن الجعد» یا «حديث الجعديات» یا «الأجزاء الجعديات» و یا «الجعديات» نیز یاد شده است.
- مسند ابن أبيشيبة اثر ابوبکر عبدالله بن محمد بن ابیشیبه (159-235ق)، کتابی است روایی که در آن به گردآوری روایات پیامبر(ص) و صحابه و تابعین، پرداخته شده و با تحقیق عادل بن یوسف عزازی و احمد فرید مزیدی به چاپ رسیده است.
- مسند إسحاق بن راهويه اثر اسحاق بن ابراهیم راهویه (متوفی 238ق)، کتابی است حدیثی، به زبان عربی که توسط عبدالغفور عبدالحق حسین بلوشی، مورد تحقیق قرار گرفته است.
- مسند أبيعوانة اثر ابوعوانه یعقوب بن اسحاق اسفراینی (متوفی 316ق)، از مسانید مشهور اهل سنت میباشد که با تحقیق ایمن بن عارف دمشقی، به چاپ رسیده است.
- مسند الشاميين اثر حافظ ابوالقاسم سلیمان بن احمد بن ایوب لخمی طبرانی (260-360ق)، کتابی است چهار جلدی با موضوع روایات و احادیث اسلامی.
- مسند السراج اثر محمد بن اسحاق بن ابراهیم سراج ثقفی نیشابوری (متوفی 313ق)، کتابی است روایی با موضوع فقه که با تحقیق ارشادالحق اثری به چاپ رسیده است.
- مسند الروياني و بذيله المستدرك من النصوص الساقطة یا «مسند الصحابة»، اثر ابوبکر محمد بن هارون رویانی رازی آملی طبری (متوفی 307ق)، کتابی است حدیثی، حاوی 1545 روایت. در پایان کتاب استدراکی از نصوص ساقطه در 328 شماره آمده است.
- مسند الإمام عبدالله بن المبارك اثر عبدالله بن مبارک (متوفی 181ق)، کتابی است یکجلدی به زبان عربی با موضوع احادیث اسلامی. این کتاب از کتابهای حدیثی مهم اهل سنت و از مصنفات قرن دوم هجری است. صبحی بدری سامرایی مسئولیت پژوهش آن را برعهده گرفته است.
- مسند أبيبكر الصديق اثر ابوبکر احمد بن علی بن سعید اموی مروزی (202-292ق)، مجموعهای است از احادیثی که از طریق خلیفه اول، روایت شده است. این کتاب، توسط شعیب ارناؤوط تحقیق و تصحیح شده و به کوشش وی، به چاپ رسیده است.
- مسند عمر بن الخطاب تألیف ابوبکر احمد بن سلمان بن حسن نجاد فقیه بغدادی (متوفی 348ق) کتابی است یکجلدی به زبان عربی با موضوع روایات اسلامی. این اثر جزء هفتم از یک مسند است که باقی اجزای آن مفقود شده است. تحقیق این اثر به همت محفوظ الرحمن زینالله صورت گرفته است.
- مسند أبيداود الطيالسي تألیف سلیمان بن داود بن جارود (متوفی 204ق)، کتابی است در موضوع احادیث اهل سنت که با تحقیق محمد بن عبدالمحسن ترکی و همکاری مركز البحوث و الدراسات العربية و الإسلامية بدار هجر منتشر شده است.
- مسند الإمام زيد یا «المجموع الفقهي و الحديثي»، کهنترین و اساسىترین منبع براى دستیابى به فقه زیدیان بشمار مىرود که در واقع، مجموعهاى از سخنان و احادیث منسوب به زید بن علی در ابواب گوناگون فقهى است که شاگرد ویژه وى، ابوخالد واسطى آنها را گردآورى و روایت کرده است.
- مسند عبدالله بن عمر با تخریج ابوامیه محمد بن ابراهیم طرسوسی، حاوی روایات عبدالله بن عمر در قالب کتابی است یک جلدی، به زبان عربی با موضوع روایات اسلامی. این اثر با تحقیق احمد راتب عرموش، توسط انتشارات دارالنفائس بیروت برای پنجمین مرتبه چاپ شده است.
- مسند الشهاب تألیف محمد بن سلامة قضاعی (متوفی 454ق)، فقیه و محدث شافعی در قرن پنجم هجری است. تحقیق و استخراج احادیث به قلم حمدی عبدالمجید سلفی به انجام رسیده است.
- المسند (شاشی) اثر ابوسعید هیثم بن کلیب شاشی (متوفی 335ق)، از منابع روایی اهل سنت است که با تحقیق محفوظ الرحمن زینالله به زبان عربی منتشر شده است.
- المسند المستخرج على صحيح الإمام مسلم تصنیف حافظ ابونعیم احمد بن عبدالله بن احمد بن اسحاق اصفهانی، به روایت ابوعلی حسن بن احمد مقری حداد، کتابی است، به زبان عربی با موضوع روایات اسلامی که روایات مسند آن بر اساس صحیح مسلم بن حجاج نیشابوری، استخراج شده است.
- مسند أبييعلی الموصلي تألیف احمد بن علی بن مثنی تمیمی (210-307ق)، معروف به ابویعلی موصلی و تحقیق حسین سلیم اسد، کتابی است شانزدهجلدی در موضوع حدیث. این کتاب که مهمترین اثر ابویعلی است در پرتو نام نیک و شهرت نویسندهاش همواره در کنار مجامیع بزرگ و معتبر چون کتب سته و مسند احمد بن حنبل از حسن قبول علما و محدثان برخوردار بوده و در زمره متون درسی حدیث بشمار میآمده است.
- مسند حضرت عبدالعظیم حسنی علیهالسلام تأليف عزيزالله عطاردى و عليرضا هزار، دربردارنده روايات نقل شده از طريق حضرت عبدالعظيم حسنى(ع) است. اين اثر به زبان فارسى و در سال 1382ش نوشته شده است.
- مسند فاطمة الزهراء عليهاالسلام اثر شيخ عزيزالله عطاردى خبوشانى (متوفی 1393ش) است كه در آن، گزيدهاى از زندگى و ويژگىها و فضيلتهاى حضرت فاطمه(س)، سخنان نقلشده از ايشان و فهرستى از راويان و ناقلان حديث از آن بزرگوار، همراه با شرح مختصرى از زندگى آنان با استناد به منابع، به ترتيب الفبايى بيان شده است.
- مسند فاطمة الزهراء سلاماللهعلیها نوشته سید حسین حسینی شیخالاسلامی تویسرکانی (متولد 1315ش)، ترجمه و شرح حیدرعلی حیدری (معاصر)، مجموعه روایات منقول از حضرت صدیقه کبری(س) است. در این کتاب، متن عربی و ترجمه فارسی 496 روایت مستند در 45 باب آمده است.
- مسند الإمام المجتبی أبيمحمد الحسن بن علي عليهماالسلام تأليف حاج شیخ عزيزالله عطاردى؛ در اين كتاب، از زندگى امام حسن مجتبی(ع) و ويژگىهاى شخصيتى ايشان و نيز اخبار و احاديث آن حضرت در موضوعات مختلف سخن رفته است.
- مسند الإمام الشهيد أبيعبدالله الحسين بن علي عليهماالسلام تأليف شيخ عزيزالله عطاردى، چهارمين كتاب از موسوعه بزرگ «مسانيد الأئمة(ع)» است كه در سه جلد به زبان عربى منتشر شده است. در اين كتاب از زندگى امام حسين(ع)، فضائل و مناقب و روات و اصحاب و فرمايشات ايشان سخن رفته است.
- مسند الإمام السجاد أبيمحمد علي بن الحسين عليهماالسلام تأليف شيخ عزيزالله عطاردى، پنجمين كتاب از موسوعه بزرگ «مسانيد الأئمة(ع)» است كه در دو جلد به زبان عربى منتشر شده است. در اين كتاب، ولادت امام سجاد(ع)، فضائل و مناقب و سخنان آن حضرت در موضوعات مختلف گردآورى شده است.
- مسند الإمام الباقر أبيجعفر محمد بن علي عليهماالسلام تأليف شيخ عزيزالله عطاردى، ششمين كتاب از مجموعه بزرگ مسانيد اهلبيت(ع)، دائرةالمعارفى حديثى است كه به زبان عربى در شش جلد منتشر شده است. اين مجموعه، اثرى مرجع محسوب مىشود و براى همگان، بهويژه پژوهشگران كاربرد دارد. مجموعه مسانيد ائمه(ع) و فاطمه زهرا(س) در 71 جلد منتشر شده است.
- مسند الإمام الصادق أبيعبدالله جعفر بن محمد عليهماالسلام تأليف شيخ عزيزالله عطاردى، هفتمين كتاب از مجموعه بزرگ «مسانيد الأئمة(ع)» است كه به زبان عربى در 22 جلد منتشر شده است. در اين كتاب اخبار و احاديث حضرت امام صادق(ع) در موضوعات مختلف گردآورى و دستهبندى شده است. اين مجموعه، اثرى مرجع محسوب مىشود و براى همگان، بهويژه پژوهشگران سودمند است.
- مسند الإمام الكاظم أبيالحسن موسی بن جعفر عليهماالسلام تأليف شيخ عزيزالله عطاردى، هشتمين كتاب از مجموعه بزرگ «مسانيد الأئمة(ع)» است كه به زبان عربى در 3 جلد منتشر شده است. در اين كتاب، از زندگى امام كاظم(ع) و ويژگىهاى شخصيتى ايشان و نيز اخبار و احاديث آن حضرت در موضوعات مختلف سخن رفته است.
- ترجمه مسند اباابراهیم موسی بن جعفر الکاظم علیهماالسلام ترجمه فارسی کتاب «مسند أباإبراهيم موسی بن جعفر الكاظم(ع)» است در سه جلد. اصل کتاب به زبان عربی و توسط شیخ عزیزالله عطاردی قوچانی نوشته شده و ترجمه آن به فارسی به قلم حجتالاسلام محمدرضا عطایی انجام شده است.
- مسند الرضا علیهالسلام مجموعه احادیثی است که از امام رضا(ع)، به روایت داوود بن سلیمان غازی (متوفی بعد از 203ق)، به طریق مسند از پیامبر(ص) نقل شده و محل اعتماد و توجه علما بوده و نصوصی از احادیث آن را در کتب و اجازات خود روایت کردهاند.
- مسند الإمام الهادي أبيالحسن علي بن محمد عليهماالسلام تأليف شيخ عزيزالله عطاردى، يازدهمين كتاب از موسوعه بزرگ «مسانيد الأئمة(ع)» است كه در يك جلد به زبان عربى منتشر شده است. در اين كتاب ولادت امام هادى(ع)، فضايل و مناقب و سخنان آن حضرت در موضوعات مختلف گردآورى شده است.
این صفحه برای ابهامزدایی است و پیوندهایی به صفحات گوناگون با نامهای مشابه دارد. اگر با دنبال کردن پیوندی در صفحهای به اینجا رسیدهاید، در صورت تمایل، به همان صفحه بروید و آن پیوند را به صفحهٔ مناسب خودش مربوط کنید. |