تعليم و تربيت (ابهام‌زدایی): تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۵۰: خط ۵۰:
    * [[تعلیم و تربیت اسلامی]] نوشته [[علی شریعتمداری]] است. توجه به معپار هاى جنبه هاى حيات انسان مانند: شعور و فرگشت فردى، بهسازى جامعه، ايجاد مناسبات اساسى ميان افراد، حل مشکلات فردى و جمعى و تقويت بعد هاى پى‌نهادى شخصيت انسان، اهل تحقيق و قلم را وامى‌دارد ويژگي هاى نظام تعليم و تربيت اسلامى و هدف ها و روش هاى آن را طرح و بررسى کنند.
    * [[تعلیم و تربیت اسلامی]] نوشته [[علی شریعتمداری]] است. توجه به معپار هاى جنبه هاى حيات انسان مانند: شعور و فرگشت فردى، بهسازى جامعه، ايجاد مناسبات اساسى ميان افراد، حل مشکلات فردى و جمعى و تقويت بعد هاى پى‌نهادى شخصيت انسان، اهل تحقيق و قلم را وامى‌دارد ويژگي هاى نظام تعليم و تربيت اسلامى و هدف ها و روش هاى آن را طرح و بررسى کنند.


    * [[کتاب‌شناسی تعلیم و تربیت در اسلام]] نوشته [[رفیعی، بهروز|بهروز رفیعی]] (متولد 1336ش) در موضوع کتاب‌شناسی است.
    * [[فرهنگ تعليم و تربيت اسلامى]] [[امین زاده محمد رضا|محمد رضا امين‌زاده]] است که فراز هاى بيست‌گانۀ اين نوشتار، كاوشى است در پاره‌اى از مفاهيم تربيتى اسلام.
    * [[جایگاه روش‌هاى تنبیه در تعلیم و تربیت]] تألیف [[علی فائضی]]، کتابی است که در آن کوشش شده رهیافت‌های گوناگون درباره تنبیه نقل و نقد شود و دیدگاه اسلام به این مقوله بیان گردد.
    * [[آراى دانشمندان مسلمان در تعلیم و تربیت و مبانى آن]] اثر [[محمد فتحعلی خانی]] و دیگران، کتابی است که به بازشناخت دیدگاه‌ها و مبانی تربیتی متفکران مسلمان می پردازد. این اثر زیر نظر علیرضا اعرافی به نگارش درآمده است.
    * [[آداب تعليم و تعلم در اسلام]] اثر [[حجتی، سید محمدباقر|سید محمدباقر حجتى]] (متولد 1311ش)، ترجمه و تحریرى است از کتاب «[[منية المريد في آداب المفيد و المستفيد|منیة المرید فى آداب المفید و المستفید]]» نگاشته [[شهید ثانی، زین‌الدین بن علی|شهید ثانى]](911-965 یا 996 ه‍‌. ق). کتاب شهید نیز برگرفته از کتاب «[[تذکرة السامع و المتکلم فى ادب العالم و المتعلم]]» نوشته [[ابن جماعه کنانی شافعی|ابن جماعه کنانى]](م 733 ه‍‌. ق)است که اندکى روایات شیعى بر آن افزوده شده است.





    نسخهٔ ‏۱۲ مارس ۲۰۲۳، ساعت ۱۰:۱۲

    تعليم و تربيت ممکن است عنوان برای کتاب‌های ذیل باشد:

    • تعليم و تربيت در عصر ظهور نوشته پژوهشگر فرهنگ مهدویت، رحیم کارگر، پژوهشی با هدف شناسایی تحولات و دگرگونی‌های تکاملی جامعه انسانی در دوران حکومت جهانی مهدی موعود(عج) از منظر علمی و اخلاقی است.


    • تعليم و تربيت در اسلام نوشته بهروز رفیعی (متولد 1336ش) است. وی در مقدمه، با گزارشی از کتاب‌شناسی‌ها - یا همان فهرست‌نگاری - ‌در طول تاریخ اسلام و ارج‌نهادن به کار پیشینیان، از وضعیت موجود، به‌ویژه در موضوع تعلیم و تربیت در اسلام گلایه‌مند است و با تألیف این کتاب خواسته است که در زمینه کتاب‌شناسی توصیفی، اثری عرضه کند.


    • تعلیم و تربیت در اسلام مجموعه سخنرانی‌های اخلاقی و تربیتی معلم شهید مرتضی مطهری (1298-1358ش.) در جمع دبیران تعلیمات دینى و انجمن اسلامى پزشکان در تهران سال‌هاى 1351 و 1352ش است.



    • اسلام و تعلیم و تربیت تألیف سید محمدباقر حجتی، اثری است دو بخشی که در آن کوشش شده با بهره‌گیرى از کتاب و سنت مکتوب، گوشه‌‌‌هایى از تعلیم و تربیت اسلامى بازگو شود. نگارنده از دیدگاههاى دانشمندان مسلمان و برخى غربیان نیز سود جسته است تا در نهایت با توجه به آراى نوین تربیتى، به گذشته تعلیم و تربیت اسلامى نظر شده باشد و از این رهگذر، هم معلوم آید که اسلام قرن‌ها پیش از دیگران، رموز و حقایق تربیتى را گوشزد کرده است، و هم روشن شود که پیشینیان ما، کودکان خود را چگونه تربیت مى‌کردند. این آشنایى مى‌تواند ما را در گشودن گره‌هاى تربیتى امروزین یاورى کند.


    • سیرى اجمالى در تاریخ تعلیم و تربیت اسلامى اثر سید علی‌اکبر حسینی، کتابی است که در آن کوشش شده خطوط‍‌ کلى تعلیم و تربیت اسلامى ترسیم شود و از تحولات و رویداد‌های آموزشى در قالب نتیجه‌گیرى مشخص گفته آید و در هر فصل به تناسب از هدف‌ها و روش‌ها، سیاست‌های فرهنگى و آموزشى، توسعه و گسترش نهادها، تنوع در برنامه‌ها و فعالیت‌های مربوط‍‌ به تألیف کتب و رسالات یاد شود.






    • فلسفه تعلیم و تربیت اثر على شریعتى (1312-1356ش)، نیم‌نگاهى است به فلسفه تعلیم و تربیت اسلامى. نگارنده از این نگارش، بررسى و شناساندن کلى و کوتاه کهن‌ترین نظام آموزشى اسلام یعنى، مکتب و پس از آن نظام حوزوى را خواسته است.




    • تاریخ تعلیم و تربیت در اسلام، قرن 1-6 هجری اثر محمد داغ و دیگران؛ و ترجمه على‌اصغر کوشافر، شرحى است کوتاه بر گوشه‌‌هایى از تاریخ فعالیت‌هاى آموزشى مسلمانان در شش قرن نخستین اسلام؛ و در آن از فلسفۀ تعلیم و تربیت اسلام، دیدگاه تربیتى برخى دانشمندان مسلمان، مراکز آموزشى، برنامه‌هاى تحصیلى، معلم و متعلم، مقررات و آداب درس و آثار کلاسیک در تعلیم و تربیت اسلامى سخن رفته است.



    • تعلیم و تربیت اسلامی نوشته علی شریعتمداری است. توجه به معپار هاى جنبه هاى حيات انسان مانند: شعور و فرگشت فردى، بهسازى جامعه، ايجاد مناسبات اساسى ميان افراد، حل مشکلات فردى و جمعى و تقويت بعد هاى پى‌نهادى شخصيت انسان، اهل تحقيق و قلم را وامى‌دارد ويژگي هاى نظام تعليم و تربيت اسلامى و هدف ها و روش هاى آن را طرح و بررسى کنند.