صفحهٔ اصلی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌نور
بدون خلاصۀ ویرایش
(اصلاح عنوان الگو)
 
(۸۵ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۶ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
<div class="headTitle">
{{صفحهٔ اصلی}}
<div class="fTitle"><p>به <span class='wikiNoorTitle'>ویکی نور</span> خوش آمدید</p></div>
<div class="sTitle"><p>دانشــنامه تخصـصی کتاب‌شـناسی و زندگی‌نامـه (با <span class="colored">[[Special:AllPages|{{PAGESINNAMESPACE:0}} مقاله]]</span> فارسی)</p></div>
<div class="headMenus">
<span class="headMenu">[[Special:GridView|فهرست الفبایی مقالات]]</span> |
<span class="headMenu">[[Special:categories|فهرست رده‌ها]]</span> |
<span class="headMenu">[[:رده:کتاب‌شناسی|کتاب‌شناسی]]</span> |
<span class="headMenu">[[:رده:زندگی‌نامه|زندگی‌نامه]]</span> |
<span class="headMenu">[[درباره ویکی‌نور]]</span> |
<span class="headMenu">[[راهنمای ویکی‌نور]]</span> |
<span class="headMenu">[[ارتباط با ما]]</span> |
<span class="headMenu">[[راهنمای عضویت]]</span> |
<span class="headMenu">[http://inoor.ir/PersonForm/OurWebSite پایگاه‌های ما]</span>
</div>
</div>
 
<div class='mainRight'>
<div class='selectedArticle'>
<div class='boxHeader'><span>'''مقاله برگزیده''' </span></div>
 
 
<big>'''[[معجم أعلام النساء]]'''</big>
 
[[پرونده:NUR11610J1.jpg|بندانگشتی|معجم أعلام النساء|175px]]
 
 
'''معجم أعلام النساء'''، اثر '''[[فواز عاملی، زینب بنت علی|زينب بنت على بن حسين فوّاز عاملى]]''' (صيدا، 1276-1332ق، قاهره) است كه در آن، شرح حال زنان مشهور و دانشمند از مليت‌ها و مذاهب گوناگون را بيان كرده است. نام ديگر كتاب حاضر عبارت است از: «الدر المنثور في طبقات ربّات الخدور» است.
 
مُنى محمد زياد خراط، اين اثر را تحقيق و تصحيح كرده است.
 
محقق اين اثر در مقدمه‌اش كه در رياض، در آغاز ربيع‌الأول 1418ق، نوشته، چنين يادآور شده است: «... هنگامى كه خداوند مرا بر كتاب «الدر المنثور في طبقات ربّات الخدور»، نوشته اديب فاضل زينب بنت على آل فواز(ره) آگاه كرد، از كثرت مطالب سودمند و روش جالب آن، شگفت‌زده شدم. خانم نويسنده - كه خداى رحمتش كناد - در اين كتاب تعداد 454 شرح حال براى زنان فاضل قرون گوناگون فراهم آورده، از عصر جاهلى و صدر اسلام تا زمان خودش، مانند زندگى‌نامه «فطنت بنت احمد پاشا» و «مريم مكاريوس» و... نويسنده مطالب زندگى‌نامه‌ها را محدود به مقدار خاصى نكرده؛ به همين جهت، برخى از آن‌ها بسيار كوتاه و برخى بسيار بلند است. از آنجا كه اين كتاب در مصر، در سال 1312ق، چاپى قديمى شده بود بدون حاشيه، شماره‌گذارى و... پس از خداى تعالى خير طلبيدم و عزمم را جزم كرده و به تحقيق و تصحيحش پرداختم و... در حاشيه، منابع هر زندگى‌نامه را مشخص كردم و اشتباهات چاپى را برطرف ساختم... (ر.ك: مقدمه كتاب، ص5-6)........[[ معجم أعلام النساء|'''ادامه''']]
 
 
------
 
<big>'''[[‏الثقات الأخیار من رواة الأخبار]]'''</big>
 
[[پرونده:NUR18502J1.jpg|بندانگشتی|‏الثقات الأخیار من رواة الأخبار|175px]]
 
 
'''الثقات الأخيار من رواة الأخبار'''، اثر رجالى '''حسين مظاهرى''' به زبان عربى است. كتاب، موسوعه‌اى از روات موثق است.
 
اين كتاب يك جلدى شامل تصدير، مدخل و سه باب است.
 
مدخل كتاب شامل ده مقدمه است.
 
باب‌هاى كتاب به ترتيب شامل اسامى، كنيه‌ها و لقب‌ها است.
 
محتواى باب‌هاى اول و سوم به ترتيب حروف الفبا آمده است.
 
مؤلف باب دوم را به كنيه‌ها اختصاص داده و با «أب» آغاز كرده است، سپس رواتى را كه با «ابن» آغاز مى‌گردد آورده است.
 
تصدير كتاب با تعريف، اهميت و جايگاه علم رجال آغاز شده است. مؤلف در بخش اهتمام علما به علم رجال به اقسام كتب رجالى به‌تفكيك روش تأليف اشاره مى‌كند؛ هرچند كه اين نوع تقسيم‌بندى داراى مقسم واحدى نيست و داراى اشكالاتى است، ولى در مجموع ايشان در اين تقسيم‌بندى مصاديق كتاب‌هاى رجال، فهارس، جوامع و موسوعات رجالى را متذكر شده‌اند.
 
در مدخل به ده مطلب رجال و درايه و... پرداخته است كه برخى از آنها چنين مى‌باشد:
 
موثق در نظر متقدمين شامل هر آن كسى است كه در نقل روايت مورد اطمينان است و به روايتش مى‌توان اعتماد كرد، گرچه آن شخص از جهت عقيده فاسد و از نظر عمل فاسق باشد.
.......[[ الثقات الأخیار من رواة الأخبار|'''ادامه''']]
 
 
</div>
<div class='clear'></div>
<div class='helpBox'>
<div class='boxHeader'><span>چگونه ویکی‌نویس شویم</span></div>
 
*اولین گام برای ویکی‌نویس شدن، [http://www.inoor.ir/personform/register?q=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 عضویت] می‌باشد.
*مزایای ثبت نام در ویکی‌نور را در [[راهنمای عضویت]] مطالعه کنید.
 
*برای آشنایی با ویکی‌نور، اهداف و چشم‌اندازها و حوزه تولید نوشتارهای آن [[درباره ویکی‌نور]] را مشاهده کنید.
 
*اشتباه‌های نگارشی و املایی نوشتارهای موجود را ویرایش کنید.
 
*نوشتارهای از پیش نوشته را بر اساس [[شیوه‌نامه ویکی‌نور]] ویرایش کنید.
 
*[[راهنمای ویکی‎‌نور]] جایی برای یافتن هر آنچه به آن نیاز دارید است.
 
*[[اصول بنیادین ویکی‌نور]] را مطالعه کنید.
 
*نوشتاری جدید ایجاد کنید.
 
</div>
 
 
</div>
 
<div class='mainLeft'>
<div class='telegram'>
<div class='boxHeader'><span>[https://telegram.me/wikinoor ما را در تلگرام دنبال کنید]</span></div>
</div>
</div>
 
<div class='mainLeft'>
<div class='newestArticles'>
<div class='boxHeader'><span>'''تازه‌ها'''</span></div>
{{ویژه:تازه‌ترین_صفحه‌ها/-/15}}
</div>
 
</div>
<div class='mainLeft'>
<div class='topArticles'>
<div class='boxHeader'><span>'''برگزیده‌ها'''</span></div>
 
'''کتاب‌شناسی'''
*[[منتهی المقال فی أحوال الرجال]]
*[[الرسالة الأولی فی الغیبة]]
*[[حق الیقین فی معرفة أصول الدین]]
*[[توشیح الدیباج و حلیة الإبتهاج]]
*[[المعجم الصوفي، الحكمة في حدود الكلمة]]
*[[فقه الطب و التضخم النقدی]]
*[[مخطوطة تاریخ الأزمنة]]
 
'''زندگی‌نامه'''
*[[ابن بابویه، محمد بن علی]]
*[[امام خمینی]]
*[[آملی، محمدتقی]]
*[[انصاری، مرتضی بن محمدامین]]
*[[شاه‌آبادی، محمدعلی]]
*[[طوسی، محمد بن حسن]]
*[[کاشف‌الغطاء، جعفر بن خضر]]
</div>
</div>

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۹ دسامبر ۲۰۲۲، ساعت ۲۳:۱۳

به ویکی‌نور خوش آمدید
دانشنامهٔ تخصصی کتاب‌شناسی و زندگی‌نامه (با 23497 مقالهٔ فارسی)
مقالهٔ برگزیده
رئیسی، سید ابراهیم

سید ابراهیم رئیس‌الساداتی (1339-1403ش)، مشهور به شهید جمهور، خادم‌الرضا(ع) سید ابراهیم رئیسی، مجتهد، دانش‌آموخته حوزه علمیه قم و دانشگاه شهید مطهری، از اعضای جامعه روحانیت مبارز، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و نماینده مجلس خبرگان رهبری، ریاست قوه قضائیه، دادستانی کل کشور، ریاست سازمان بازرسی کل کشور، تولیت آستان قدس رضوی، دومین رئیس جمهوری که در جمهوری اسلامی به فیض شهادت نائل آمد.

آیت‌الله رئیسی در ۱۶ اسفند سال ۱۳۹۷ با حکم رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) به ریاست قوه قضائیه منصوب شدند. عملکرد دستگاه قضا در دوران ریاست جناب آقای رئیسی به دلایلی چند؛ تراز این دستگاه را در نظام حکمرانی جمهوری اسلامی بالا برد . آیت‌الله رئیسی با مدیریت میدانی و پیگیری و رسیدگی نزدیک به مشکلات قضائی مردم، برخورد قاطع و بدون اغماض با مفسدان اقتصادی ، تدوین و نهایی کردن سند تحول قضایی و هوشمند سازی قوه قضائیه، گامهای جدی در جهت ارتقای عدالت قضایی برداشت تاجایی که رهبر معظم انقلاب انجام این تحول و ایجاد امید در دل مردم را ستودند .

آیت‌الله رئیسی درسال ۱۴۰۰ش با شرکت در سیزدهمین دوره ریاست جمهوری، با كسب بیش از ۱۸میلیون رای مردم درانتخابات ۲۸ خرداد ۱۴۰۰، پس از تنفیذ مقام معظم رهبری در ۱۲ مرداد به عنوان هشتمین رئیس‌جمهور ایران آغاز به کار کرد.

در ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ش، بالگرد حامل آیت‌الله شهید سید ابراهیم رئیسی که برای افتتاح پروژه عمرانی به آذربایجان شرقی سفر کرده بود، در مسیر بازگشت در محدوده میان وَرزَقان و جُلفا، دچار سانحه شد. رئیس جمهور، آیت‌الله سید محمدعلی آل هاشم امام جمعه تبریز، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، مالک رحمتی استاندار آذربایجان شرقی و چند تن دیگر از همراهان از جمله سرنشینان این بالگرد بوده‌اند که همه آنها به شهادت رسیدند.ادامه ...

مقالهٔ برگزیده
آل هاشم، سید محمدعلی

سید محمدعلی آل هاشم (۱۳۴۱-۱۴۰۳ش)، نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز، نماینده مردم آذربایجان در مجلس شورای اسلامی، ریاست سازمان عقیدتی سیاسی ارتش، عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز تهران، عضو شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور، نماینده ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری.

تحصیلات مقدماتی را تا دبیرستان در تبریز گذراند؛ سپس برای تحصیل علوم دینی در حوزه علمیه تبریز مشغول و سپس به حوزه علمیه قم عزیمت نمود و تحصیلات حوزوی را تا مقطع سطح چهار حوزوی (دکتری) گذراند و به مدت ۱۴ سال در درس خارج آیت‌الله سید علی خامنه‌ای حضور فعال داشت.

سرانجام در روز یکشنبه 30 اردیبهشت 1403ش بالگرد حامل رئیس‌جمهور آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی و آیت‌الله سید محمدعلی آل هاشم و دیگر همراهان در مسیر بازگشت از منطقه خداآفرین به تبریز در شرایط بد جوی دچار سانحه شد و این فقیه عالی‌قدر به آرزوی خود برای شهادت رسید.ادامه ...

چگونه ویکی‌نویس شویم
افتخارات
نشان «زرین سرآمد» پایگاه ویکی نور
نشان زرین سرآمد پایگاه ویکی نور در دهمین جشنواره رسانه‌های دیجیتال