پرش به محتوا

الرد علی من یقول القرآن مخلوق: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
جز (جایگزینی متن - '= ' به '=')
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۵: خط ۲۵:
| پیش از =  
| پیش از =  
}}
}}
'''الرد علی من يقول القرآن مخلوق'''، از آثار محدّث و فقیه حنبلی، [[ابوبکر احمد بن سلمان بن حسن بغدادی]]، مشهور به [[نَجّاد]] (253-348ق)، اثری روایی در مسئله خلق قرآن است و بر این نکته تأکید دارد که قرآن، مخلوق نیست. پژوهشگر معاصر، [[رضاالله محمد ادریس]] این کتاب را تحقیق و تصحیح کرده و برای آن مقدمه نوشته است.
'''الرد علی من يقول القرآن مخلوق'''، از آثار محدّث و فقیه حنبلی، [[نجاد بغدادی، احمد بن سلمان|ابوبکر احمد بن سلمان بن حسن بغدادی]]، مشهور به [[نجاد بغدادی، احمد بن سلمان|نَجّاد]] (253-348ق)، اثری روایی در مسئله خلق قرآن است و بر این نکته تأکید دارد که قرآن، مخلوق نیست. پژوهشگر معاصر، [[ادریس، رضا الله محمد|رضاالله محمد ادریس]] این کتاب را تحقیق و تصحیح کرده و برای آن مقدمه نوشته است.


==هدف و روش==
==هدف و روش==
* [[ابوبکر احمد بن سلمان]] هیچ مقدمه‌ای برای این اثر ذکر نکرده است و در واقع، او فقط به نقل روایات پرداخته و اسنادش را نیز آورده، ولی خودش هیچ توضیحی بر آن نیفزوده است و در نتیجه، بسیاری از چگونگی‌های پیدایش و گزینش این مجموعه روایی، ناشناخته مانده است.
* [[نجاد بغدادی، احمد بن سلمان|ابوبکر احمد بن سلمان]] هیچ مقدمه‌ای برای این اثر ذکر نکرده است و در واقع، او فقط به نقل روایات پرداخته و اسنادش را نیز آورده، ولی خودش هیچ توضیحی بر آن نیفزوده است و در نتیجه، بسیاری از چگونگی‌های پیدایش و گزینش این مجموعه روایی، ناشناخته مانده است.
* [[رضاالله محمد ادریس]]، با تأکید بر آنکه نویسنده در کتاب حاضر، روش محدثان را پیموده و همه احادیثی را آورده است که بر صفت کلام الهی دلالت دارد و نشان می‌دهد که او متکلم است و هرگاه و هرچه و هرگونه که بخواهد، سخن می‌گوید، افزوده است:
* [[ادریس، رضا الله محمد|رضاالله محمد ادریس]]، با تأکید بر آنکه نویسنده در کتاب حاضر، روش محدثان را پیموده و همه احادیثی را آورده است که بر صفت کلام الهی دلالت دارد و نشان می‌دهد که او متکلم است و هرگاه و هرچه و هرگونه که بخواهد، سخن می‌گوید، افزوده است:
# از امتیازات این کتاب آن است که [[نَجّاد]] همه احادیث و آثار را با اسانید خودش آورده است....
# از امتیازات این کتاب آن است که [[نجاد بغدادی، احمد بن سلمان|نَجّاد]] همه احادیث و آثار را با اسانید خودش آورده است....
# یکی از نقدهای وارد بر نویسنده، آن است که در این کتاب، «اسرائیلیات» را نیز نقل کرده است؛ درصورتی‌که هیچ نیازی به آن نیست<ref>ر.ک: مقدمه محقق، ص25</ref>.
# یکی از نقدهای وارد بر نویسنده، آن است که در این کتاب، «اسرائیلیات» را نیز نقل کرده است؛ درصورتی‌که هیچ نیازی به آن نیست<ref>ر.ک: مقدمه محقق، ص25</ref>.


==ساختار و محتوا==
==ساختار و محتوا==
این اثر، تقسیم به فصل و مانند آن نشده است و هیچ سامان‌دهی ویژه‌ای در آن مشاهده نمی‌شود. [[نَجّاد]] تعداد 113 روایت را با اسنادش در موضوع مذکور، نقل کرده است<ref>ر.ک: متن کتاب، ص70</ref>.
این اثر، تقسیم به فصل و مانند آن نشده است و هیچ سامان‌دهی ویژه‌ای در آن مشاهده نمی‌شود. [[نجاد بغدادی، احمد بن سلمان|نَجّاد]] تعداد 113 روایت را با اسنادش در موضوع مذکور، نقل کرده است<ref>ر.ک: متن کتاب، ص70</ref>.


==نمونه مباحث==
==نمونه مباحث==