پرش به محتوا

معرفة مدار الإسناد و بيان مكانته في علم علل الحديث: تفاوت میان نسخه‌ها

جز
جایگزینی متن - ' ،' به '،'
جز (جایگزینی متن - '( ' به '(')
جز (جایگزینی متن - ' ،' به '،')
برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
خط ۳۶: خط ۳۶:
هرچند که روش خطابه در بسیاری از مواضع کتاب آشکار است، بااین‌وجود تلاش شده است تا جنبه‌های انتقادی در برخی از مباحث در راستای تأیید یا رد برخی مطالب مطرح‌شده، مورد توجه قرار گیرد<ref>ر.ک: همان، ص18</ref>.
هرچند که روش خطابه در بسیاری از مواضع کتاب آشکار است، بااین‌وجود تلاش شده است تا جنبه‌های انتقادی در برخی از مباحث در راستای تأیید یا رد برخی مطالب مطرح‌شده، مورد توجه قرار گیرد<ref>ر.ک: همان، ص18</ref>.


کتاب در چهار باب و خاتمه تنظیم شده است. باب اول به مصطلحات اختصاص یافته و ضمن سه فصل به مباحثی در خصوص مدار اسناد حدیث، تعریف، معانی، جایگاه راویان محور اسناد ، اصطلاحات مرتبط با مدار اسناد حدیث، علم علل و... پرداخته است. باب دوم، درباره شناخت مدار اسناد حدیث و ارتباط آن با علم علل است. در این باب در سه فصل از ابزارهای کشف علل، مراحل کشف علت، آثار مترتب بر مشخص کردن مدار اسناد حدیث در علم علل و... بحث شده است. در باب سوم، تحت عنوان «علل تفرد»، به موضوع تفرد اهل قرون سه‌گانه، یعنی: صحابه، تابعین و اتباع تابعین و سه قرن پس از آن اشاره شده و به ضوابط رد تفرد، آثار تفرد و گونه‌های حدیث مرتبط با تفرد پرداخته شده است. باب چهارم، درباره اهمیت شناخت مراتب روات از مدار اسناد، در حکم بر حدیث و بیان علت‌های آن است. علل و عوامل تفاوت روات و ترجیح برخی بر برخی دیگر، اثر تفاوت روات بر اساس شرط شیخین و مطالبی پیرامون شاذ و منکر از مباحث این باب در چهار فصل است. نویسنده در پایان هر فصل به خلاصه‌ای از مطالب مطرح‌شده در فصل مورد بحث اشاره کرده و در پایان، خاتمه‌ای را مشتمل بر مهم‌ترین نتایج بحث ذکر کرده است<ref>ر.ک: مقدمه، ص16-17</ref>.
کتاب در چهار باب و خاتمه تنظیم شده است. باب اول به مصطلحات اختصاص یافته و ضمن سه فصل به مباحثی در خصوص مدار اسناد حدیث، تعریف، معانی، جایگاه راویان محور اسناد، اصطلاحات مرتبط با مدار اسناد حدیث، علم علل و... پرداخته است. باب دوم، درباره شناخت مدار اسناد حدیث و ارتباط آن با علم علل است. در این باب در سه فصل از ابزارهای کشف علل، مراحل کشف علت، آثار مترتب بر مشخص کردن مدار اسناد حدیث در علم علل و... بحث شده است. در باب سوم، تحت عنوان «علل تفرد»، به موضوع تفرد اهل قرون سه‌گانه، یعنی: صحابه، تابعین و اتباع تابعین و سه قرن پس از آن اشاره شده و به ضوابط رد تفرد، آثار تفرد و گونه‌های حدیث مرتبط با تفرد پرداخته شده است. باب چهارم، درباره اهمیت شناخت مراتب روات از مدار اسناد، در حکم بر حدیث و بیان علت‌های آن است. علل و عوامل تفاوت روات و ترجیح برخی بر برخی دیگر، اثر تفاوت روات بر اساس شرط شیخین و مطالبی پیرامون شاذ و منکر از مباحث این باب در چهار فصل است. نویسنده در پایان هر فصل به خلاصه‌ای از مطالب مطرح‌شده در فصل مورد بحث اشاره کرده و در پایان، خاتمه‌ای را مشتمل بر مهم‌ترین نتایج بحث ذکر کرده است<ref>ر.ک: مقدمه، ص16-17</ref>.


==پانویس ==
==پانویس ==