پرش به محتوا

خزران: تفاوت میان نسخه‌ها

۷۰ بایت اضافه‌شده ،  ‏۴ سپتامبر ۲۰۲۳
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۷: خط ۲۷:
}}
}}
   
   
خزران، نوشته آرتور کُستلر، ترجمه محمدعلی موحد، این کتاب که نویسنده آن فردی یهودی است بیانگر سرنوشت قومی تیره‌بخت، جنگجو و مزاحم است که در آن طرف دریای خزر که امروز سرزمین‌هایی از قلمرو جمهوری‌های اتحاد شوروی را شامل می‌شود، ساکن بوده‌اند.  این قوم ستیزه‌جو که در کنار دولت‌های بیزانس (روم) و ایران قرار داشتند و هر چند وقت به سرزمین‌های مجاور حمله می‌کردند، آنان حتی یک بار تا قلب ایران (دینور و همدان) نیز آمده بودند. مؤلف کتاب خود را در دو بخش اصلی تنظیم کرده است. بخش اول کتاب چگونگی پیدایش و در نهایت افول این قوم را از نظر می‌گذراند. نویسنده بر آن است که خزرها اصالتا قومی ترک‌تبار بوده‌اند و احتمالا در سال 740 میلادی در اثر مقابله با مسلمانان یهودی شدند و سرانجام بر اثر فشار روس‌ها و حمله تاتارها در قرن‌های دوازدهم و سیزدهم میلادی امپراتوری آن‌ها منقرض شد. آنان در اواخر همین قرون به کشورهای مختلف اروپایی از جمله اوکراین، مجارستان، لهستان و لیتوانی مهاجرت کردند.
'''خزران'''، نوشته [[کستلر، آرتور|آرتور کُستلر]]، ترجمه [[موحد، محمدعلی|محمدعلی موحد]]، این کتاب که نویسنده آن فردی یهودی است بیانگر سرنوشت قومی تیره‌بخت، جنگجو و مزاحم است که در آن طرف دریای خزر که امروز سرزمین‌هایی از قلمرو جمهوری‌های اتحاد شوروی را شامل می‌شود، ساکن بوده‌اند.   
 
این قوم ستیزه‌جو که در کنار دولت‌های بیزانس (روم) و ایران قرار داشتند و هر چند وقت به سرزمین‌های مجاور حمله می‌کردند، آنان حتی یک بار تا قلب ایران (دینور و همدان) نیز آمده بودند.  
 
مؤلف کتاب خود را در دو بخش اصلی تنظیم کرده است. بخش اول کتاب چگونگی پیدایش و در نهایت افول این قوم را از نظر می‌گذراند.  
 
نویسنده بر آن است که خزرها اصالتا قومی ترک‌تبار بوده‌اند و احتمالا در سال 740 میلادی در اثر مقابله با مسلمانان یهودی شدند و سرانجام بر اثر فشار روس‌ها و حمله تاتارها در قرن‌های دوازدهم و سیزدهم میلادی امپراتوری آن‌ها منقرض شد. آنان در اواخر همین قرون به کشورهای مختلف اروپایی از جمله اوکراین، مجارستان، لهستان و لیتوانی مهاجرت کردند.


نویسنده در بخش دوم می‌کوشد تا میراث خزران را در سرزمین‌های  اروپایی از جمله لهستان و اتریش نشان دهد.
نویسنده در بخش دوم می‌کوشد تا میراث خزران را در سرزمین‌های  اروپایی از جمله لهستان و اتریش نشان دهد.