پرش به محتوا

اشارات ایمانیه: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۳۰: خط ۳۰:
}}
}}
   
   
'''اشارات ایمانیه''' اثر آیت‌الله شیخ محمدتقی آقا نجفی اصفهانی (1262- 1332ق)، کتابی است عرفانی در بیان مراحل سلوک که با تصحیح و تحقیق مهدی رضوی به چاپ رسیده است.
'''اشارات ایمانیه،''' اثر آیت‌الله شیخ محمدتقی آقا نجفی اصفهانی (1262-1332ق)، کتابی است عرفانی در بیان مراحل سلوک که با تصحیح و تحقیق مهدی رضوی به چاپ رسیده است.


کتاب حاضر که می‌توان آن را از جمله مهمترین آثار مؤلف دانست، به صورت ملمع و به دو زبان فارسی و عربی و در قالب نظم و نثر نگاشته شده و حاوی نود و نه «اشاره» و یک «نور» است که ضمن هر یک از فصول صدگانه کتاب، به مباحثی عرفانی چون توحید، ولایت، کیفیت سیر و سلوک، شرایط سالک و بایسته‌ها و نبایسته‌های طریق عرفان پرداخته شده و نیز تعدادی از این اشارات به بیان مکاشفات و مشهودات عرفانی مؤلف اختصاص یافته است<ref>ر.ک: مقدمه، ص50</ref>.
کتاب حاضر که می‌توان آن را از جمله مهم‌ترین آثار مؤلف دانست، به‌صورت ملمع و به دو زبان فارسی و عربی و در قالب نظم و نثر نگاشته شده و حاوی نودونه «اشاره» و یک «نور» است که ضمن هر یک از فصول صدگانه کتاب، به مباحثی عرفانی چون توحید، ولایت، کیفیت سیر و سلوک، شرایط سالک و بایسته‌ها و نبایسته‌های طریق عرفان پرداخته شده و نیز تعدادی از این اشارات به بیان مکاشفات و مشهودات عرفانی مؤلف اختصاص یافته است<ref>ر.ک: مقدمه، ص50</ref>.


چنان که مؤلف خود اظهار می‌دارد، اثر حاضر چکیده‌ای است از قریب به یکصد و سی کتاب عرفانی که وی با تتبع و سیر در آن آثار، مطالب مورد علاقه را انتخاب و با افزودن معارف فراوان دیگری به آنها کتاب حاضر را به رشته تحریر درآورده است<ref>ر.ک: همان</ref>.
چنان‌که مؤلف خود اظهار می‌دارد، اثر حاضر چکیده‌ای است از قریب به یک‌صدوسی کتاب عرفانی که وی با تتبع و سیر در آن آثار، مطالب مورد علاقه را انتخاب و با افزودن معارف فراوان دیگری به آنها کتاب حاضر را به رشته تحریر درآورده است<ref>ر.ک: همان</ref>.


بخش قابل توجهی از کتاب، به اشعار عرفانی مؤلف اختصاص یافته که در قالب‌هایی چون قصیده، مثنوی و رباعی، عرضه شده است. تمامی اشعار کتاب، از منشآت مؤلف است، مگر در موارد نادری که خود با عباراتی همچون «فال الهاتف» و «قال العارف» و... خوانندگان را به انشاد بودن و نه انشاء بودن آنها، اشعار داده است<ref>ر.ک: همان، ص51</ref>.
بخش قابل توجهی از کتاب، به اشعار عرفانی مؤلف اختصاص یافته که در قالب‌هایی چون قصیده، مثنوی و رباعی، عرضه شده است. تمامی اشعار کتاب، از منشآت مؤلف است، مگر در موارد نادری که خود با عباراتی همچون «قال الهاتف» و «قال العارف» و... خوانندگان را به انشاد بودن و نه انشاء بودن آنها، اشعار داده است<ref>ر.ک: همان، ص51</ref>.


==پانویس ==
==پانویس ==
خط ۴۲: خط ۴۲:


==منابع مقاله==
==منابع مقاله==
مقدمه و متن کتاب.
مقدمه کتاب.




۱٬۴۸۲

ویرایش