ویژگی‌های حکومت صالح (حکومت اسلامی) از نظر قرآن و احادیث (کتاب و سنت)

    از ویکی‌نور
    ویژگی‌های حکومت صالح (حکومت اسلامی) از نظر قرآن و احادیث (کتاب و سنت)
    ویژگی‌های حکومت صالح (حکومت اسلامی) از نظر قرآن و احادیث (کتاب و سنت)
    پدیدآورانحکیمی، محمدرضا (نویسنده)

    حکیمی، محمد (نویسنده)

    حکیمی، علی (نویسنده)
    ناشرانتشارات علمی فرهنگی الحیاة
    مکان نشرتهران
    سال نشر1393
    چاپیکم
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    ویژگی‌های حکومت صالح (حکومت اسلامی) از نظر قرآن و احادیث (کتاب و سنت)، خلاصه‌ای است از جلد نهم کتاب الحیات محمدرضا حکیمی (1314-1400ش)، محمد حکیمی، و علی حکیمی که به حکومت اسلامی از منظر قرآن و حدیث می‌پردازد.

    در مقدمه کتاب تحت عنوان «اشاره‌ای در آغاز» چرایی پرداختن به مساله ویژگی‌های حکومت‌های صالح مطرح شده، که در آن با اشاره به «فایده» و «خطر» پیش‌روی حکومت اسلامی، به این نکته توجه داده شده که در صورت تبیین منشور نظری وظایف حکومت اسلامی، دو نتیجه مهم به بار می‌آید که عبارتند از: ۱. تعهد دوستان به حفظ دین (و عدم سرخوردگی توده‌ها از برخی عملکردهای نادرست) ۲. یاس و ناامیدی دشمنان از تخریب دین[۱].

    این کتاب با خطبه‌ای از نهج‌البلاغه آغاز می‌شود که در آن امیرالمؤمنین(ع) با اشاره به مساله اصلاح جامعه می‌فرمایند: «جز با «حکومت‌های صالح» جامعه اصلاح نشود و جز با پایداری و همکاری مردم حکومت‌ها موفق نخواهند بود. هر گاه مردم وظایف خود را در برابر حاکمیت درست انجام دهند و حاکمیت نیز به وظایف خود در برابر مردم، درست عمل کند «حق» در همه چیز ملاک قرار می‌گیرد.» شاخص کتاب ارائه دقیق و منظم از مسایل مطرح شده در قرآن و روایات به عنوان دو منبع اصلی دین- است که به صورت‌ نظام‌مند و با مفهوم‌سازی دقیق انجام شده است.


    پانویس

    1. مقدمه، ص19

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب

    وابسته‌ها