نظم درر السمطين في فضائل المصطفی و المرتضی و البتول و السبطين

    از ویکی‌نور
    نظم درر السمطين في فضائل المصطفی و المرتضی و البتول و السبطين
    نظم درر السمطين في فضائل المصطفی و المرتضی و البتول و السبطين
    پدیدآورانزرندی، محمد بن یوسف (نویسنده) عاشور، علی (محقق)
    عنوان‌های دیگرفضائل المصطفی و المرتضی و البتول و السبطین
    ناشردار إحياء التراث العربي
    مکان نشربیروت - لبنان
    سال نشر1425 ق یا 2004 م
    چاپ1
    موضوعاحادیث اهل سنت - قرن 8ق.

    خاندان نبوت - احادیث اهل سنت

    خاندان نبوت - فضایل - احادیث اهل سنت
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‏BP‎‏ ‎‏36‎‏ ‎‏/‎‏ز‎‏4‎‏ن‎‏6
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    نظم درر السمطين في فضائل المصطفی و المرتضی و البتول و السبطين نوشته محمد بن يوسف زرندى حنفى (م 750) چنانكه از نامش پيداست درباره فضائل پنج تن آل عباست.

    مؤلف در مقدمه‌اى سجع گونه و ادبى يادآور شده كه فضائل اهل‌بيت را همچون جواهراتى به نظم و ترتيب در آورده و كتاب را به دو سمط و بخش، تقسيم كرده است. (سِمط به معناى رشته مرواريد است). يك سمط درباره پيامبر و على و سمط ديگر درباره فاطمه و حسنين عليهم‌السلام. وى می‌گوید در اين كتاب بر روش محدث حموى (م 722) در كتابش فرائد السمطين عمل كرده و بعضى عبارات او را آورده ام.

    روش تأليف

    مؤلف در ابتداى هر قسمت اگر آيات قرآن وجود داشته آورده و سپس به احاديث نبوى و آنگاه روايات صحابه و تابعين را كه از آن جمله ائمه شيعه هستند آورده و از سخنان برخى افراد هم بهره گرفته است. شيوه اين كتاب نقل احاديث است ليكن مؤلف به دليل آنكه اخبار را از كتب پيشينان نقل مى‌كند سلسله اسناد را ذكر نكرده و تنها به ذكر راوى اصلى بسنده كرده است.

    منابع وى كتب حديثى مشهور اهل سنت مانند صحاح سته و منابع تاريخى و صحابه نگارى است كه شرح حال رسول خدا(ص) و اهل‌بيت او در اين آثار آمده است. مصحح كتاب در پاورقى به تفصيل كتاب‌هايى را كه احاديث در آنها وجود دارد يادآور شده و به اصطلاح، احاديث و روايات را تخريج كرده است، اعم از آنكه منابع، مورد نظر مؤلف بوده يا منابعى است كه اخبار وى را آورده‌اند.

    هر چند هدف و عنوان كتاب، مناقب و فضائل است اما مؤلف در مواردى مختصر به بيان مطالبى چون نسب و اشعار و علت وفات پرداخته است كه جنبه تاريخى دارد. فراغت از تدوين اين كتاب در سال 747 انجام شده است.

    وابسته‌ها