بغیة الهداة في شرح وسیلة النجاة

    از ویکی‌نور
    بغیة الهداة في شرح وسیلة النجاة
    بغیة الهداة في شرح وسیلة النجاة
    پدیدآورانطباطبایی تبریزی، محمد جواد (نويسنده) اصفهانی، ابوالحسن (نویسنده)
    عنوان‌های دیگروسیلة النجاة. شرح
    ناشرمطبعة الآداب
    مکان نشرعراق - نجف اشرف
    سال نشر13سده
    چاپ1
    شابک-
    موضوعاصفهانی، ابو الحسن، 1246 - 1324 - وسیله النجاه - نقد و تفسیر - فقه جعفری - رساله عملیه - فقه جعفری - قرن 14
    زبانعربی
    تعداد جلد2
    کد کنگره
    ‎‏/‎‏الف‎‏6‎‏ ‎‏و‎‏5026 183/9 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    بغیة الهداة في شرح وسیلة النجاة، اثر سید محمدجواد طباطبایی تبریزی (1315-1387ق)، شرحی است بر كتاب الطهارة از کتاب «وسيلة النجاة» سید ابوالحسن اصفهانی (1246-1325ق).

    «وسيلة النجاة» که دربردارنده فتاوى و رساله عملیه آیت‌الله سید ابوالحسن موسوى اصفهانى و گسترش‌یافته رساله «ذخيرة الصالحين» ایشان است[۱]، در واقع یک دوره فقه رساله‌اى از طهارت تا میراث می‌باشد. این کتاب به دلیل اشتمال بر عمده ابواب فقهى، مورد استقبال و توجه فقهاى متأخر بوده و برخى از آنان فتاواى خود را به‌صورت حاشیه بر آن نوشته‌اند[۲]، که اثر حاضر نیز از جمله آنها می‌باشد.

    خود مؤلف در مقدمه کتاب، به بیان انگیزه نگارش آن پرداخته و چنین عنوان داشته است که: «زمانی که توفیق و اشتیاق شدید، مرا به تحقیق و مطالعه در فقه با جمعی از فضلای برجسته‌ که در محفل تحقیقاتی ما در فقه و اصول حضور داشتند و با آنها به استنباط احکام و بازگرداندن فروع به اصول می‌پرداختیم، واداشت، به من پیشنهاد کردند که دامنه تحقیق محدود به «وسيلة النجاة» باشد - کتابی که بهترین رساله عملی است که در این موضوع، نوشته شده است؛ چراکه باوجود ویژگی تعادل و حد وسط بودن آن میان افراط اطاله و تفریط ایجاز، اکثر کتب فقهی و ابواب آن در عبادات و معاملات را در خود جای داده است - این پیشنهاد را پذیرفتم»[۳].

    روش شرح بدین صورت است که ابتدا، قسمتی از متن «وسيلة النجاة» در قالب «مسألة» در بالای صفحه آمده و شماره‌ای در پایان آن قرار داده شده و سپس، به فاصله یک خط افقی، توضیح و بررسی همان قسمت با درج شماره آن ذکر شده است [۴].

    کتاب با مقدمه کوتاهی از نویسنده در بیان انگیزه نگارش و اشاره به موضوع آن، آغاز و مطالب، در قالب دو جلد، عرضه شده است.

    پانویس

    منابع مقاله

    1. مقدمه و متن کتاب.
    2. وسيلة النجاة مع تعاليق آيت‌الله العظمی السيد محمدرضا الموسوي الگلپايگاني.
    3. وسيلة النجاة مع تعاليق الإمام الخميني(ره).

    وابسته‌ها