التعالیق علی المجلد الثاني من وسیلة النجاة و علی تکملة المنهاج

    از ویکی‌نور
    التعالیق علی المجلد الثاني من وسیلة النجاة و علی تکملة المنهاج
    التعالیق علی المجلد الثاني من وسیلة النجاة و علی تکملة المنهاج
    پدیدآوراناسماعیل‌پور قمشه‌ای، محمدعلی (نويسنده)
    ناشرمنظمة الاوقاف و الشؤون الخیریة. دار الأسوة للطباعة و النشر
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1390ش - 1433ق
    چاپ1
    شابک978 - 964 - 542 - 337 - 5
    موضوعاصفهانی، ابو الحسن، 1246 - 1324 - وسیله النجاه - نقد و تفسیر - خویی، ابو القاسم، 1278 - 1371. تکمله المنهاج - نقد و تفسیر - فقه جعفری - رساله عملیه - فقه جعفری - قرن 14
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‎‏/‎‏الف‎‏6‎‏و‎‏5032‎‏ 183/9 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    التعاليق علی المجلد الثاني من وسيلة النجاة و علی تکملة المنهاج مجموعه تعلیقات آیت‌الله محمدعلی اسماعیل‌پور قمشه‌ای قمی (1319- 1397ش) است بر جلد دوم کتاب «وسيلة النجاة» آیت‌الله سید ابوالحسن موسوی اصفهانی (1246- 1325ق) و کتاب «تکملة المنهاج» سید ابوالقاسم خویی (1317- 1413ق).

    «وسیلة النجاة» فتاوى و رساله عمليه آیت‌الله اصفهانى و گسترش يافته رساله «ذخيرة الصالحين» ايشان است[۱]. این کتاب، یک دوره‌ فقه رساله‌اى از طهارت تا ميراث است که به دليل اشتمال بر عمده ابواب فقهى مورد استقبال و توجه فقهاى متاخر بوده و برخى از آنان فتاواى خود را به صورت حاشيه بر آن نوشته‌اند[۲].

    «تکملة المنهاج» نیز که به نام‌های «مبانی تکملة المنهاج» و «تکملة منهاج الصالحین» شناخته می‌شود، کتابی است که به جهت کامل کردن کتاب «منهاج الصالحین» آیت‌الله سید محسن حکیم (1306- 1390ق) که توسط سید ابوالقاسم خویى تألیف شده است. در واقع آیت‌الله خویی کتاب «منهاج الصالحين» را اصل قرار داده و فتاوای خود را بر اساس آن و با افزودن ابواب و فصولی به آن منتشر کرده است. در كتاب «منهاج الصالحین»، برخى از ابواب فقهى كه كمتر مورد مراجعه مقلدان بوده مطرح نشده و آيت‌الله خويى پس از ارائه نظرات خود به‌عنوان حاشيه بر اين كتاب، فتاواى خود را در مورد مسائل قضا، شهادت، حدود، قصاص و دیات در رساله‌اى مستقل مطرح نموده است. این کتاب به دلیل جامع بودن و اشتمال بر اکثر ابواب فقهى، از سوى فقهاى متأخر مورد توجه قرار گرفته و بسیارى از آنان نظرات فقهى خود را به‌صورت حاشیه بر این کتاب نوشته‌اند[۳].

    در اثر حاضر، مجوعه تعلیقاتی که آیت‌الله پورقمشه‌ای بر این دو کتاب نوشته است، به صورت مجزا و جداگانه، منتشر شده است. شیوه تألیف بدین صورت است که مطالبی که نیاز به تعلیق و توضیح داشته، تحت ابواب فقهی مختلفی همچون «کتاب المکاسب والمتاجر»[۴]، «کتاب البیع»[۵]، «کتاب الشفعة»[۶] و سایر ابواب فقهی، مشخص و شماره‌گذاری شده و سپس، به توضیح آن پرداخته شده است.

    پانویس

    منابع مقاله

    1. متن کتاب.
    2. وسيلة النجاة مع تعاليق آيت‌الله العظمی السيد محمدرضا الموسوي الگلپايگاني
    3. وسيلة النجاة مع تعاليق الإمام الخميني(ره)
    4. تکملة المنهاج مع تعلیقات

    وابسته‌ها