الگو:صفحهٔ اصلی/مقالهٔ برگزیده دوم: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۱: خط ۱:
    [[پرونده:NUR64463J1.jpg|بی‌قاب|چپ|فرازهایی از زندگی حضرت خدیجه کبری علیهاالسلام|175px]]
    [[پرونده:NUR22174J1.jpg|بی‌قاب|چپ|سبط اکبر، روايتی تحليلی از زندگانی الهی - سياسی امام حسن مجتبی عليه‌السلام|175px]]


    '''فرازهایی از زندگی حضرت خدیجه کبری علیهاالسلام'''، کتابی از گروه محققین مؤسسه بلاغ در آشنایی با زندگانی حضرت خدیجه(س) است. اصل کتاب «[[خدیجة الکبری علیهاالسلام]]» به زبان عربی است که توسط [[محمود شریفی]] (معاصر) به فارسی ترجمه شده است.
    ''' سبط اکبر؛ روایتی تحلیلی از زندگانی الهی- سیاسی امام حسن مجتبی علیه‌السلام''' اثر [[مروجی طبسی، محمدجواد|محمدجواد مروجی طبسی]]، کتابی است که به روایت تحلیلی از زندگانی الهی و سیاسی امام حسن مجتبی(ع) می‌پردازد.


    آنچه باعث پی بردن به اهمیت کتاب می‌شود، توجه به این نکته است که تحقیق و بررسی زندگی حضرت خدیجه(س)، عبرت، آگاهی و دانشی را برای ما فراهم می‌آورد و در پیش روی ما، سبک زندگی و سلوک و رفتار زنی نمونه و الگو را ترسیم می‌کند و از سوی دیگر، از عظمت رسالت و دعوت پرده برمی‌دارد و نشان می‌دهد که برآیند و نتیجه آن رسالت، افرادی بزرگ چون حضرت خدیجه(سنمونه‌ای ‌از زنان پیشوا در عالم انسانیت است که ساخته و پرداخته این مکتب الهی است.
    امام حسن مجتبی(ع)، اسوه اخلاق و فضیلت است که زندگی سراسر افتخارش، بیان‌کننده چهره پاک و معصومانه و محبوب اوست. ایشان نمود واقعی اخلاق حسنه، تقوا، پرهیزکاری، صداقت و راستی، جود و بخشش، ایثار و کرامت و اخلاص و فداکاری است. مورخان شیعه و سنی، در کتاب‌های خویش، برای امام حسن(ع) القاب فراوانی را برشمرده‌اند که هر یک از آن اوصاف، بیانگر عمق شخصیت آن امام هدایت است. او امین بود و مورد اعتماد، حجت و دلیل بود بر یگانگی خدا و نبوت پیامبر(ص) و امیر مؤمنان(عموقعیت بسیار خوب و جایگاه رفیعی را در بین امت اسلامی کسب کرده بود.


    مطالب کتاب، با تشریح مقام زن در دعوت الهی آغاز شده و با اشاره به ستوده شدن جایگاه زنانی چون آسیه و حضرت مریم(س) در قرآن، به بیان این نکته پرداخته است که این تکریم و ستایش عظیم الهی است که زن را الگوی نسل انسانی - از زن و مرد- می‌سازد. خداوند زن را به عنوان ضرب‌المثل و الگوی همه مردمان قرار داده است و به پیروی و تبعیت از خداوند، پیامبر(ص) نیز حضرت خدیجه(س) را از نظر مقام و منزلت، همسنگ آسیه و مریم(س) قرار داده و در ستایش و توصیف وی فرموده است: بهترین زنان جهان، مریم بنت عمران، آسیه بنت مزاحم، خدیجه بنت خویلد و فاطمه بنت محمد(ص) است.
    انتظار آن می‌رفت تا امت اسلامی از این چهره مقدس علمی، سیاسی، اخلاقی و اجتماعی، کاملاً استفاده کنند، اما متأسفانه براثر غفلت و جهل و نادانی، بی‌مهری‌هایی که به امیر مؤمنان نشان دادند، به این امام مجاهد و بزرگوار نیز نشان داده و خود را از رهبری حکیمانه آن حضرت، محروم ساختند. دشمنان اهل‌بیت پیامبر(ص)، برای کنار گذاشتن آن امام هدایت از صحنه سیاست و خلافت مسلمین، اقدامات رذیلانه‌ای را انجام دادند و با فریب دادن یاران امام، به مقاصد اصلی خود که حکومت بر مردم بود، رسیدند.
     
    کتاب حاضر، تلاشی است مجدانه تا سیمای ملکوتی این امام همام را در حد توان، ترسیم کند و به دفاع از مظلومیت آن حضرت بپردازد.<span id="mp-more">[[سبط اکبر، روايتی تحليلی از زندگانی الهی - سياسی امام حسن مجتبی عليه‌السلام|'''ادامه ...''']]</span>
    سرور زنان قریشی، خواستگاری و ازدواج، خانه خدیجه(س)، در انتظار وحی، لنگرگاه نور، اسلام خدیجه(س) و تصدیق پیامبری، خدیجه(س) در شعب ابی‌طالب، فرزندان و شهادت خدیجه(س)، از مهمترین موضوعات کتاب می‌باشد.
     
    «من دوستان خدیجه را دوست می‌دارم»؛ این جمله‌ای است که پیامبر بیان می‌کرد تا احساسات روحی خود را بیان کرده و بدان کرانه‌های جهان و آفاق و انفس را پر کند.
     
    کتاب با اشعاری در مدح حضرت خدیجه(س) بانوی بزرگ اسلام و نیز زیارت‌نامه ایشان به پایان آمده است.<span id="mp-more">[[فرازهایی از زندگی حضرت خدیجه کبری علیهاالسلام|'''ادامه ...''']]</span>

    نسخهٔ ‏۲۵ مارس ۲۰۲۴، ساعت ۱۰:۱۱

    سبط اکبر، روايتی تحليلی از زندگانی الهی - سياسی امام حسن مجتبی عليه‌السلام

    سبط اکبر؛ روایتی تحلیلی از زندگانی الهی- سیاسی امام حسن مجتبی علیه‌السلام اثر محمدجواد مروجی طبسی، کتابی است که به روایت تحلیلی از زندگانی الهی و سیاسی امام حسن مجتبی(ع) می‌پردازد.

    امام حسن مجتبی(ع)، اسوه اخلاق و فضیلت است که زندگی سراسر افتخارش، بیان‌کننده چهره پاک و معصومانه و محبوب اوست. ایشان نمود واقعی اخلاق حسنه، تقوا، پرهیزکاری، صداقت و راستی، جود و بخشش، ایثار و کرامت و اخلاص و فداکاری است. مورخان شیعه و سنی، در کتاب‌های خویش، برای امام حسن(ع) القاب فراوانی را برشمرده‌اند که هر یک از آن اوصاف، بیانگر عمق شخصیت آن امام هدایت است. او امین بود و مورد اعتماد، حجت و دلیل بود بر یگانگی خدا و نبوت پیامبر(ص) و امیر مؤمنان(ع)، موقعیت بسیار خوب و جایگاه رفیعی را در بین امت اسلامی کسب کرده بود.

    انتظار آن می‌رفت تا امت اسلامی از این چهره مقدس علمی، سیاسی، اخلاقی و اجتماعی، کاملاً استفاده کنند، اما متأسفانه براثر غفلت و جهل و نادانی، بی‌مهری‌هایی که به امیر مؤمنان نشان دادند، به این امام مجاهد و بزرگوار نیز نشان داده و خود را از رهبری حکیمانه آن حضرت، محروم ساختند. دشمنان اهل‌بیت پیامبر(ص)، برای کنار گذاشتن آن امام هدایت از صحنه سیاست و خلافت مسلمین، اقدامات رذیلانه‌ای را انجام دادند و با فریب دادن یاران امام، به مقاصد اصلی خود که حکومت بر مردم بود، رسیدند. کتاب حاضر، تلاشی است مجدانه تا سیمای ملکوتی این امام همام را در حد توان، ترسیم کند و به دفاع از مظلومیت آن حضرت بپردازد.ادامه ...