دانشنامه (ابهامزدایی)
دانشنامه ممکن است عنوان برای نرمافزار یا کتابهای ذیل باشد:
- دانشنامه کلام اسلامی تألیف جمعی از طلاب و فضلای حوزه علمیه با مدیریت علی ربانی گلپایگانی است که به پیشنهاد آیتالله سبحانی و اشراف ایشان نگاشته شده است.
- دانشنامه شعر عاشورایی انقلاب حسینی در شعر شاعران عرب و عجم تألیف مرضیه محمدزاده، دربرگیرنده زندگی شاعران عرب و غیر عرب و نمونههایی از اشعار و مراثی آنان است.
- دانشنامه امام حسین علیهالسلام بر پایه قرآن، حدیث و تاریخ اثر محمد محمدى رىشهرى، با همكارى سيد محمود طباطبايىنژاد و سيد روح الله سيد طبايى، در موضوع بررسى ابعاد مختلف زندگانى، شخصيت، قيام و شهادت امام حسين(ع) و حوادث و آموزههاى مرتبط با آن، با بهرهگيرى از قرآن، حديث و تاريخ مىباشد.
- دانشنامه فاطمی مجموعهای است از حوادث زندگی حضرت زهرا(س) به همراه اوصاف، فضائل و ویژگیهای ایشان که به همت پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و زیر نظر علیاکبر رشاد منتشرشده است.
- دانشنامه مطبوعات ایران مشتمل بر بیش از دویست مدخل(مقاله) درباره مطبوعات ایران از آغاز تاکنون است که تألیف آن زیر نظر دکتر محمدجعفر محمدزاده و از سوی مؤسسه دانشنامه مطبوعات ایران با همکاری جمعی از پژوهشگران و علاقمندان این حوزه تدوین، تألیف و در سال 1393 منتشر شده است.
- دانشنامه ایران دائرةالمعارفی عمومی و جهانی و دومین اثر پژوهشی مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی، پس از دائرةالمعارف بزرگ اسلامی، به سرپرستی محمدکاظم موسوی بجنوردی است.
- دانشنامه در علم پزشکی، کهنترین مجموعه طبی بشعر فارسی اثرى است منظوم كه بهوسيله حكيم ميسرى سروده شده است. محتواى كتاب در علم پزشکى عملى است و قديمىترين كتاب شعر فارسى در طب است كه به دست ما رسيده است.
- رساله منطق دانشنامه علائی يكى از پنج بخش كتاب دانشنامه علايى است كه به زبان فارسى، توسط بوعلى سينا و به خواسته علاء الدولة ابوجعفر محمد بن دشمن زيار بن كاكويه از بنى كاكويه، تأليف شده است.
- الهیات دانشنامه علائی بخشى از كتاب دانشنامه علائى است كه بوعلى سينا آن را در دوران اقامتش در اصفهان كه از سال چهار صد و دوازده تا چهار صد و بيست و هشت هجرى بوده، به دستور علاءالدوله ابوجعفر محمد بن دشمنزيار بن كاكويه نوشته است اين كتاب به زبان فارسی درى است.
- طبیعیات دانشنامه علائی به زبان فارسى، توسط بوعلى سينا و به درخواست علاءالدوله ابوجعفر محمد بن دشمنزيار بن كاكويه از بنى كاكويه، تأليف شده است.
- دانشنامه اصولیان شیعه تأليف محمدرضا ضميرى، از جمله آثار فارسى با موضوع علم اصول فقه است. اثر حاضر ضمن برشمردن اصوليان شيعه، مهمترين آنان را كه در تحولات اصول نقش محورى داشتند بررسى كرده است. اهميت اين اثر به جهت ابتكارى بودن و سابقه نداشتن نمونههاى ديگر است.
- دانشنامه احاديث پزشکی مجموعهاى از احاديث اهلبيت(ع) پيرامون دانش پزشکى و درمان بيمارىهاى جسمى است كه به كوشش محمد محمدى رى شهرى تدوين و تنظيم شده است. اين اثر يكى از مفصلترين نگاشتههاى طب روايى است كه از منابع روايى شيعه و اهل سنت تدوين يافته است.
- دانشنامه تاریخ اثر محمود طلوعى است که به زبان فارسى در دوران معاصر نوشته شده است. کتاب، شرح فشرده و گزیدهاى از رویدادهاى مهم تاریخى، تاریخ کشورهاى جهان و تراجم احوال شخصیتهاى تأثیرگذار تاریخ اعم از چهرههاى سیاسى، مذهبى، علمى، ادبى و هنرى است.
- نرمافزار دانشنامه حج (لبیک 1) جامعترين نرمافزار در حوزه حج و زيارت با شیوهای نو، دربردارنده متن کامل 439 عنوان کتاب عربی و فارسی در 988 جلد
- نرمافزار دانشنامه علوی نسخه2 متن 173 عنوان کتاب در 389 جلد در زمینه ترجمه و شرح و مصادر نهجالبلاغه به زبان عربی و فارسی
- نرمافزار دانشنامه تفسیر صافی دربردارنده متن کتاب 5 جلدی تفسیر صافی، اثر حکیم، محدث و مفسر، محمد بن شاهمرتضی فیض کاشانی، ملقب به ملا محسن فیض کاشانی، طبقهبندی مطالب کتاب تفسیر صافی به صورت درختوارهای در سه شاخه اصلی: اعلام، علوم قرآن و نمایهها...
- نرمافزار دانشنامه فضائل اهلبیت علیهمالسلام در منابع اهل سنت با ارائه درختواره «فضائل و مناقب اهلبیت(علیهمالسلام)» با بیش از 2300 موضوع و اتصال آن به 33 عنوان «کتاب فضایل و مناقب» از مهمترین منابع روایی و تفسیری اهلسنّت در 141 جلد، با قابلیت ارتباط بین متن و موضوع...
- نرمافزار دانشنامه تفسیر طبری متن کتاب تفسیر طبری (چاپ دارالهجر)، اثر مورخ و مفسر نامی جهان اسلام، محمد بن جریر طبری و طبقهبندی مطالب کتاب به صورت دانشنامهای در چهار سرفصل: مباحث، اعلام، کلیدواژهها و آیات... این نرمافزار مشتمل است بر کتابخانه، مشابهیاب، دانشنامه، آیات در کتب، قرآن کریم، پژوهنگار، لغتنامه و کتابشناسی که در قالب کتابخانه استاندارد عرضه شده است.
- نرمافزار دانشنامه تاریخ تشیع مجموعه اطلاعات ارزندهای درباره مذهب تشیع و فعالیتهای شیعیان از زمان پیدایش این مذهب تا قرن حاضر، در قالب بخشهای مختلفی چون کتابخانه، درختواره، بانک مقالات، نگارخانه و مشاهیر و دانشمندان در 304 عنوان کتاب در 394 جلد
- نرمافزار دانشنامه علوم قرآن (مشکاةالأنوار2) قسمت کتابخانه این نرمافزار با حدود 681 عنوان کتاب در بیش از 900 جلد از مهمترین منابع علوم قرآن به دو زبان فارسی و عربی به قلم قرآنپژوهان شیعی و سنی و مسیحی در گستره زمانی از قرن نخست تا زمان معاصر با امکانات پژوهشی و جستجوی ساده و پیشرفته ارائه گردیده است.
این صفحه برای ابهامزدایی است و پیوندهایی به صفحات گوناگون با نامهای مشابه دارد. اگر با دنبال کردن پیوندی در صفحهای به اینجا رسیدهاید، در صورت تمایل، به همان صفحه بروید و آن پیوند را به صفحهٔ مناسب خودش مربوط کنید. |