كشف الأسرار: تفاوت میان نسخه‌ها

۱۳۲ بایت اضافه‌شده ،  ‏۱ ژوئن ۲۰۲۳
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۵: خط ۲۵:
| پیش از =  
| پیش از =  
}}
}}
'''كشف الأسرار''' شرح مزجی فقیه و اصولی حنفی ابوالبرکات عبدالله بن احمد نسفی (متوفی 710ق) معروف به حافظ‌الدین نسفی بر کتاب خودش «المنار فی اصول الفقه» است که متن موجزی است و به «اصول نسفی» هم شرح دارد. «شرح نورالانوار علی المنار» نوشته ملاجیون احمد بن ابوسعید حنفی (متوفی 1130ق) نیز در این کتاب ارائه شده است.
'''كشف الأسرار''' شرح مزجی فقیه و اصولی حنفی [[نسفی، عبدالله بن احمد|ابوالبرکات عبدالله بن احمد نسفی]] (متوفی 710ق) معروف به [[نسفی، عبدالله بن احمد|حافظ‌الدین نسفی]] بر کتاب خودش «المنار فی اصول الفقه» است که متن موجزی است و به «اصول نسفی» هم شرح دارد. «شرح نورالانوار علی المنار» نوشته ملاجیون احمد بن ابوسعید حنفی (متوفی 1130ق) نیز در این کتاب ارائه شده است.


نسفی در ابتدای کشف‌الاسرار سبب نگارش این شرح را درخواست فراوان برای شرح ابهام و توضیح پیچیدگی‌های آن دانسته است.<ref>ر.ک: متن کتاب، ص4، صدر صفحه</ref>‏ ملاجیون نیز در ابتدای شرحش سبب و نیاز به نگارش این شرح را توضیح داده که به‌اختصار چنین است: ازآنجاکه کتاب المنار مختصرترین کتاب اصولی از جهت متن و عبارت و کامل‌ترین آنها به لحاظ نکته و عمق است... تصمیم گرفتم که شرحی در توضیح پیچیدگی‌های و توضیح مشکلاتش -بدون اشاره به اشکالات و پاسخ‌ها- بنویسم. کثرت مشاغل مانع از این تصمیم بود تا اینکه در مدینه منوره در پاسخ به درخواست برخی دوستان و برادران به این کار اقدام کردم و نامش را «کشف‌الاسرار فی شرح المنار» نامیدم<ref>ر.ک: همان، ص4-3، ذیل صفحه</ref>‏
[[نسفی، عبدالله بن احمد|نسفی]] در ابتدای کشف‌الاسرار سبب نگارش این شرح را درخواست فراوان برای شرح ابهام و توضیح پیچیدگی‌های آن دانسته است.<ref>ر.ک: متن کتاب، ص4، صدر صفحه</ref>‏ ملاجیون نیز در ابتدای شرحش سبب و نیاز به نگارش این شرح را توضیح داده که به‌اختصار چنین است: ازآنجاکه کتاب المنار مختصرترین کتاب اصولی از جهت متن و عبارت و کامل‌ترین آنها به لحاظ نکته و عمق است... تصمیم گرفتم که شرحی در توضیح پیچیدگی‌های و توضیح مشکلاتش -بدون اشاره به اشکالات و پاسخ‌ها- بنویسم. کثرت مشاغل مانع از این تصمیم بود تا اینکه در مدینه منوره در پاسخ به درخواست برخی دوستان و برادران به این کار اقدام کردم و نامش را «کشف‌الاسرار فی شرح المنار» نامیدم<ref>ر.ک: همان، ص4-3، ذیل صفحه</ref>‏


در این کتاب، متن «کشف‌الاسرار» در صدر صفحه و «نورالانوار» در ذیل صفحه ارائه شده است؛ بدین ترتیب که در هر دو، بخشی از عبارت ماتن در پرانتز ذکر و شرح و توضیح شارح به دنبال آن آمده است.
در این کتاب، متن «کشف‌الاسرار» در صدر صفحه و «نورالانوار» در ذیل صفحه ارائه شده است؛ بدین ترتیب که در هر دو، بخشی از عبارت ماتن در پرانتز ذکر و شرح و توضیح شارح به دنبال آن آمده است.