فقه العقود (ابهامزدایی)
فقه العقود ممکن است عنوان برای کتابهای ذیل باشد:
- فقه العقود تأليف آيتالله سيد كاظم حسينى حائرى در دو جلد به نگارش درآمده و موضوع آن فقه معاملات و احكام عقود و ايقاعات در معاملات است.
- الوجیز في الفقه الاسلامى: فقه العقود، اصول عامة اثر آیتالله سید محمدتقی مدرسی (معاصر)، کتابی است در باب عقود و قراردادها که با یادآور شدن مستند آنها از آیات و روایات و حکمتهای آنها به نگارش درآمده است.
- العقد النضيد، تقريرا لأبحاث المسجد الأعظم في فقه العقود و المعاملات تقریرات بحث فقه عقود و معاملات آیتالله حسین وحید خراسانی، به قلم محمدرضا انصاری قمی است. این اثر در ده جلد به زبان عربی منتشر شده است.
- الشروط أو الالتزامات التبعية في العقود اثر محمدتقی خویی (متوفی 1373ش) کتابی است سهجلدی به زبان عربی با موضوع فقه اسلامی. معمولاً مباحث مربوط به شرط در میان کتابهای فقهی، پراکنده است؛ نویسنده در این اثر زیر نظر پدرش آیتالله سید ابوالقاسم خویی (متوفی 1371ش) به شکل مستقل به بیان تعریف و مباحث و مسائل مربوط به شرط در فقه امامی پرداخته است.
- صيغ العقود و الايقاعات تألیف آيتاللّٰه ملاّ على قزوينى زنجانى قدسسره در عقود و ایقاعات و شیوه اجرای آنها
- المقصود من الجمل و العقود اثر محقق حلی، خلاصهای از کتاب الجمل و العقود شیخ طوسی است که در سال 672ق تأليف شده است. (الذريعة إلی تصانيف الشيعة|الذريعة/20 207).
- الجمل و العقود في العبادات يكى از آثار موجز و مختصر جناب شيخ طوسى(ره) در فقه فتوايى است كه آن را بعد از آثارى چون نهایة، بعد از سال 415 ق، تأليف نموده است.
- صيغ العقود و الإيقاعات و سه رساله دیگر كه دربارهى عقود و ايقاعات و احكام آن است، توسط جناب ملا محمّد يوسف استرآبادى، از كلمات و عبارات فقها جمعآورى شده و به نظر مبارک مرحوم استاد اعظم شيخ انصارى رسانده است؛ ايشان نيز عمل به آن را تجويز فرمودهاند.
- الدر المنضود في معرفة صيغ النيات و الإيقاعات و العقود تألیف زينالدين على بن على بن محمد بن طى فقعانى (م 855 ق) معروف به ابن طىّ میباشد. این كتاب معروف به صيغ العقود است که مباحث مربوط به نيت در قسمتهاى چهارگانۀ عبادات، عقود، ايقاعات و احكام مطرح شده است.
این صفحه برای ابهامزدایی است و پیوندهایی به صفحات گوناگون با نامهای مشابه دارد. اگر با دنبال کردن پیوندی در صفحهای به اینجا رسیدهاید، در صورت تمایل، به همان صفحه بروید و آن پیوند را به صفحهٔ مناسب خودش مربوط کنید. |