صيغ العقود و الايقاعات

    از ویکی‌نور
    صیغ العقود و الایقاعات
    صيغ العقود و الايقاعات
    پدیدآورانقزوینی، علی بن محمد (نویسنده) قراچه‌داغی، محمدعلی بن احمد (محقق)
    ناشرشکوری
    مکان نشرقم - ایران
    سال نشر1372 ش
    چاپ1
    موضوععقود و ایقاعات فقه جعفری - قرن 13ق.
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‏BP‎‏ ‎‏190‎‏ ‎‏/‎‏ق‎‏4‎‏ص‎‏9‎‏ ‎‏1372
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    صيغ العقود و الايقاعات تألیف آيت‌اللّٰه ملاّ على قزوينى زنجانى قدس‌سره در عقود و ایقاعات و شیوه اجرای آنها

    دانشمندان و فقهاى بزرگ اسلام، قوانين زندگى فردى و اجتماعى مسلمين و مؤمنين را در کتاب‌هاى با ارزش فقهى تفصيلا بررسى نموده و نوشته‌اند و از اين رهگذر گنجينۀ بزرگى را به يادگار گذاشته‌اند مانند محقق حلّى صاحب «شرايع الإسلام»، شيخ محمدحسن صاحب «جواهر الكلام»، علاّمه حلّى، شهيدين و...كه رحمت و رضوان خدا بر آنها باد.

    با اين حال بيشتر اين کتاب‌هاى فقهى و قانونى اسلام مخصوصاً در گذشته، به زبان عربى نگارش يافته است و براى همه مردم جامعه ما قابل استفاده نبوده و نيست و لذا بعضى از علما و فقهاى بزرگ و نامى اسلام همّت به خرج داده و رساله و يا کتاب‌هاى مستقلى نيز به زبان فارسى به رشته تحرير درآورده‌اند تا مورد استفاده عموم مردم واقع شود و همه دوست داران علم و دانش و فقاهت بتوانند از آنها بهره برگيرند.

    از جمله اين دسته کتاب‌هاى پر فايده كتاب ارزشمند«صيغ العقود» تأليف مرحوم آيت‌اللّٰه ملاّ على قزوينى زنجانى(معروف به قارپوزآبادى) است، كه آن را به زبان فارسى عصر خود نگاشته است.

    ايشان در اين كتاب مسائل و مباحث مربوط به «عقود و ايقاعات» و شيوه اجراى آنها را بيان فرموده است.

    چاپ كتاب

    با اين كه اين كتاب دفعات مكرّر به طبع رسيده و منتشر شده است با اين حال، به علت چاپ سنگى و نامرغوب بودن و بريدگى متن و حواشى آن براى عموم علاقمندان چندان قابل استفاده نبوده است مضافا بر اين كه خالى از اغلاط نيز نبوده است.به منظور رفع و جبران اين نقص، انتشارات شكورى اين كتاب را با تحقيق و با حروف چينى جديد در سال 1370 ه‍ چاپ كرده و در اختيار عموم طالبان علم و علاقمندان حقوق اسلامى قرار داده‌اند.

    تذكّر چند نكته

    1. كتاب صيغ العقود و [الايقاعات] قبلا بصورت چاپ افست بود كه حاشيه‌هاى آن در كنارۀ صفحات آن قرار داشت و خواندن آن بسى دشوار بود.كه با تلاش محقق كتاب ضمن تحرير مجدّد تمام كتاب و تعيين سر فصلها و عنوانها و موضوعات و پرداختن به ويراستارى آن و آوردن حاشيه‌هاى كناره كتاب به پاورقى، آن كتاب بصورت حاضر تنظيم شد.و با توجّه به اين كه بخش سوّم كتاب در موضوع ايقاعات بود، نام[الإيقاعات]به آخر آن افزوده شد.
    2. پاورقى‌هاى كتاب دو بخش است:بخش عمدۀ آن كه به اعداد معيّن شده، مربوط به شارحين محترم است و به ترتيب در زير صفحات كتاب آورده شده است و بخش ديگر آن كه با علامت است مربوط به محقق كتاب است كه جهت توضيح بعضى از كلمات و يادآورى مطالب گوناگون آورده شده است.
    3. حاشيه‌هاى كتاب از دو نسخه قديمى افست تحرير و مقابله شده است و سعى بليغ بكار رفته كه تا حدّ امكان كلمه‌اى يا حرفى از آن باقى نماند و حتّى در موارد اختلاف دو نسخه، آن موارد در داخل پرانتز بعنوان نسخه بدل(خ ل)آورده شده كه جهت تفهيم بيشتر مطلب كمك نمايد.
    4. آيات و رواياتى كه در كتاب به آن اشاره شده، بدون نشانى و مأخذ بود كه پس از مراجعه به قرآن كريم و كتب أحاديث نشانى آيات و روايات شريفه تعيين گرديد.

    وابسته‌ها