فتنة الوهابية

(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

فتنة الوهابية، اثر شيخ احمد زينی دحلان (مفتی مكه مكرّمه)؛ تأليف قرن سيزدهم به زبان عربی و با انگيزه نقد آيين وهابيت به رشته تحرير در آمده است.

فتنة الوهابیة
فتنة الوهابية
پدیدآورانقادری برکاتی، فضل‌الرسول‏ (نویسنده)

قادری حبیبی، محمد عاشق الرحمن (نویسنده)

دحلان، احمد زینی (نویسنده)

نجدی، سلیمان بن عبدالوهاب (نویسنده)
عنوان‌های دیگربیان ما فی کتاب سید قطب (فی ظلال القرآن): و غیره من تکفیر الحکام و غیرهم

سیوف الله الاجله بمدد یمین مجاهد المله 1401ه و عذاب الله المجدی لجوف منکر التوسل النجدی 1981م

الصواعق الالهیه فی الرد علی الوهابیه

سیف الجبار: المسلول علی الاعداء الابرار
ناشروقف الاخلاص
مکان نشراستانبول - ترکیه
سال نشر1375 ش یا 1417 ق یا 1997 م
چاپ1
موضوعوهابیه - تاریخ وهابیه - دفاعیه‌ها و ردیه‌ها
زبانعربی
تعداد جلد1
کد کنگره
‏BP‎‏ ‎‏238‎‏/‎‏6‎‏ ‎‏/‎‏د‎‏3‎‏ف‎‏2
نورلایبمطالعه و دانلود pdf

ساختار

كتاب حاضر «فتنة الوهابية»، بدون هر گونه فهرستی از محتويات كتاب، و يا مقدمه، پيشگفتار و توضيحي ابتدایی و يا شرح حالي از مؤلف و غيره، متن كتاب آغاز گرديده و بدون هر گونه عنوان اصلی و فرعی و يا فصل و بخش‌بندی در متن كتاب به پايان رسيده است.

گزارش محتوا

فرقه وهابيت با هدفي ظاهرى كه عبارت از اخلاص در توحيد و جنگ با شرك و بدعت باشد، شكل يافته؛ اما با نگرشي واقع گرايانه بر اين جنبش از جهت اعتقادي، فكرى و عملى، در میيابيم كه هدفي ديگر را دنبال كرده و اهداف باطنى و پنهاني ديگری را مدّ نظر دارند كه با نيم نگاهي به كارنامه عملي آن، جز كشتار مسلمانان و افروختن آتش فتنه و جنگ، ميان صفوف مسلمانان در جهت خدمت به دشمنان اسلام چيز ديگری نمی‌توان يافت.

از نخستين روزي كه آئين ساختگي وهّابيّت در سرزمين مقدّس حجاز شكل گرفت، تعداد فراواني از علمای اسلام، با تأليف كتاب‌های ارزشمندي، پوچي و بى‌پايگي افكار و عقايد «محمّد بن عبدالوهّاب» را اعلام كرده، مسلمانان را از گرايش به اين مسلكساس بر حذر داشتند.

نویسنده در آغاز اثر خويش با اشاره به وقايع رخ داده در صده سيزدهم هجری قمری و آشوب‌هایی كه در منطقه حجاز روي داده به دو فتنه مهمی كه در آن ايام به وقوع پيوسته و منجر به قتل و غارت و صدها فتنه ديگر گرديد، اشاره نموده و آن گاه با اشاره به بنيانگذار اين فرقه؛ يعني محمد بن عبدالوهاب به گمراهي‌های وي و آنچه كه از او موجب گمراهي ديگران گرديده است، اشاره نموده و برخی از مخالفت‌هایی كه با وي صورت گرفته را بيان نموده كه اولين آنان برادرش شيخ سليمان عبدالوهاب و نيز اساتيد خود او بوده‌اند. در ادامه به بيان برخی از عقايد انحرافی عبدالوهاب كه نشأت گرفته از برداشت و فهم ناصواب وي از آيات و روايات نبوي بوده است، پرداخته و خط بطلاني بر تصور وهم آلود او كشيده است كه میپنداشت مسلمانان از سال 600ق. به بعد مشرك بوده‌اند و او آمده و با بيان اين مطالب اسلام را زنده نموده است. آن گاه با مصاديقي از افكار غلط وي به برخی از اشتباهات او درباره توحيد و تعريف عبدالوهاب از آن پرداخته و مواردي از جمله استغاثه به پيامبر اكرم(ص) و توسل به آن حضرت را كه به اعتقاد محمد بن عبدالوهاب شرك محسوب میشده است را، پاسخ داده است.

نسخه‌شناسی

نسخه حاضر كه در حقيقت بخش دوم از كتاب «الفتوحات الاسلامىة» احمد زيني دحلان مكي بوده است. به صورت افست و نيز وقف خالصانه (بدون درخواست حفظ حقوق قانوني برای ناشر) و بدون هر گونه مشخصات و شناسنامه‌ای كه بتواند گويای مشخصات چاپ باشد، به همراه سه عنوان كتاب ديگر در يك مجلد و در قطع وزيري بدون هر گونه تصحيح و پاورقیبه چاپ رسيده كه هر چهار عنوان كتاب در صدد بيان کیفیت ظهور وهابيت در كشور عربستان سعودي و گمراهي‌های آشكار آنان است.

اين كتاب برای اولين بار از سوي كتابخانه «الحقيقة» در سال 1975م به چاپ افست رسيده است.

وابسته‌ها