اشتهاردی، علی‌پناه

آیت‌الله علی‌پناه اشتهاردى از اساتید سطوح عالی حوزه، استاد اخلاق

اشتهاردی، علی پناه
نام اشتهاردی، علی پناه
نام‌های دیگر پ‍ن‍اه‌اش‍ت‍ه‍اردی‌، ع‍ل‍ی‌

آی‍ت‌ال‍ل‍ه‌ اش‍ت‍ه‍اردی‌

نام پدر  يوسف
متولد 1296 ش
محل تولد اشتهارد
رحلت 1387ش یا 1429 ‌‎ق
اساتید آيات عظام: سيد محمدرضا گلپايگانى، سيد محمد حجت كوه‌كمره‌اى تبريزى، حاج سيد محمدتقى خوانسارى و سيد صدرالدين صدر ، امام خمينى
برخی آثار إیضاح الفوائد في شرح مشکلات القواعد

تقریر بحث سیدنا الأستاذ... السید حسین الطباطبائي البروجردي في القبلة، الستر و الساتر، مکان المصلي

تقریرات ثلاثة: الـوصیة و منجزات المریض - میراث الازواج - الغصب

روضة المتقین فی شرح من لا یحضره الفقیه (طبع قدیم)

کد مؤلف AUTHORCODE195AUTHORCODE

ولادت

او در روز هفتم محرم سال 1340 هجرى قمرى در شهر اشتهارد از توابع قزوين ديده به جهان گشود. شغل پدرش آرايشگری (سلمانى) و مادرش خانه داری بود. هر دو از مردمان مؤمن و ساده زيستى بودند كه از راه كار و كارگرى زندگى خود را اداره مى كردند.

على پناه نه ماهه بود كه پدر را از دست داد و مادرش مسئوليت تربيت او و ديگر فرزندانش را بر عهده گرفت. مادر براى گذراندن امور زندگى و امرار معاش روزانه با آسياى دستى براى مردم آرد تهيه و با دستمزد آن مخارج خود و بچه هايش را تأمين مى كرد.

تحصیلات

او در شش سالگى به مكتب خانه محله فارچى آباد زادگاهش رفت و در دو سال قرآن خواندن را آموخت. سپس تحصيلات ابتدايى را تا 11 سالگى ادامه داد.

آیت‌الله اشتهاردى در سن يازده سالگى نزد حاج شيخ يحيى تقوى ادبيات عرب را آغاز و تا هفده سالگى از محضر وى بهره‌هاى فراوان برد.

سپس به حوزه علميه قم هجرت كرد و دروس سطح را در محضر آيات عظام: سيد شهاب‌الدين مرعشى نجفى، حاج شيخ مرتضى حائرى، حاج سيد محمدرضا گلپايگانى، سيد صادق شريعتمدارى تبريزى، شيخ عبدالرزاق قائنى، شيخ محمد على کرمانى، سيد احمد خوانسارى و امام خمينى به پايان برد.

دروس سطح عالى فقه را نزد آيات عظام: سيد محمدرضا گلپايگانى، سيد محمد حجت كوه‌كمره‌اى تبريزى، حاج سيد محمدتقى خوانسارى و سيد صدرالدين صدر و مقدارى نزد امام خمينى فرا گرفت. اما عمده دروس اصول و فقه را از محضر آیت‌الله حاج آقا حسين بروجردى و پس از رحلت ايشان از محضر آیت‌الله حاج شيخ محمد على اراكى فرا گرفت.

در كنار تحصیل، به تدريس دروس سطح و دوره عالى در حوزه علميه قم نيز اشتغال داشت.

او همچنین در ايام تحصيل حوزه شب‌هاى پنج شنبه، پس از اقامه نماز جماعت مغرب و عشاء، در مدرسه فيضيه و صبح پنجشنبه‌ها در بيت قديمى امام خمينى و ايام ماه رمضان در بيت رهبرى ساعتى را به تدريس اخلاق اختصاص می‌دادند.

وفات

آيت‌الله حاج شيخ علي‌پناه اشتهاردي استاد عالي حوزه علميه قم امشب بين نماز مغرب و عشاء در مدرسه فيضيه قم دچار عارضه قلبي شد و پس از عمري تحقيق و تاليف و تبليغ معارف مکتب اهل بيت(ع) در شامگاه تير 87 و در سن 87 سالگي دار فاني را وداع گفت و به ديدار معبود شتافت.

آثار

  1. جامع مدارك العروة الوثقى (30 جلد)
  2. التعاليم الاخلاقية
  3. رد کتاب شهيد جاويد
  4. حكومت انبياء و ائمه عليهم‌السلام
  5. واجبات مجلس فقها
  6. واجبات مجلس شوراى اسلامى
  7. لماذا التغريب
  8. بعضى از دستاوردهاى انقلاب اسلامى
  9. حاج آقا حسين بروجردى
  10. تقرير درس كفاية الاصول امام خمينى(ره)
  11. تعليق بر کتابهاى ايضاح الفوائد و روضة المتقين

منابع مقاله

پایگاه وارثون

وابسته‌ها