وجدانی‌فخر، قدرت‌الله

    از ویکی‌نور
    وجدانی فخر، قدرت‎الله
    نام وجدانی فخر، قدرت‎الله
    نام های دیگر وج‍دان‍ی‌ س‍راب‍ی‌، ق‍درت‌‌ال‍ل‍ه‌

    وج‍دان‍ی‌، ق‍درت‌ال‍ل‍ه‌

    ف‍خ‍ر، ق‍درت‌ال‍ل‍ه

    آی‍ت‌ال‍ل‍ه‌ وج‍دان‍ی‌ ف‍خ‍ر

    نام پدر
    متولد 1311 هـ.ش
    محل تولد سراب
    رحلت 1375 هـ.ش یا 1417 هـ.ق
    اساتید
    برخی آثار الجواهر الفخریة في شرح الروضة البهیة
    کد مولف AUTHORCODE266AUTHORCODE

    ولادت

    «قدرت‌الله وجدانى فخر»، فرزند سيف‌الله، در سال 1311ش، در يك خانواده مذهبى در روستاى جهيزدان، از توابع شهرستان سراب، قدم به عرصه هستى نهاد.


    کسب علم و دانش

    وى از همان عنفوان جوانى به تحصيل و كسب معارف همت گماشت و در نزد مرحوم آقا شيخ عبدالعلى و شيخ يوسف، ادبيات عرب را آموخت و سپس براى تكميل و ادامه تحصيل به شهر سراب عزيمت كرد و در آنجا به حلقه درس شيخ عبدالله حقى و شيخ حسين محدثى پيوست. ايشان بعد از طى مراحل مقدماتى، به شهرستان تبريز سفر كرده و از خرمن پربار اساتيد نامدار حوزه علميه تبريز خوشه‌ها چيد و سطح مقدماتى را در همين حوزه به پايان برد.

    سپس به جهت آموختن معارف الهى، عازم حوزه علميه قم گرديد و در محفل درس اساتيد معظم حوزه قم، همچون آيات عظام نجفى مرعشى، سلطانى، شهيد صدوقى و مجاهدى تبريزى زانو زد و به فراگيرى سطوح عاليه فقه و اصول پرداخت.

    علاقه سرشار او به علم معقول، وى را به آموختن شرح منظومه ملا هادى سبزوارى و كتاب اسفار مرحوم صدرالمتألهين شيرازى واداشته و او را به محضر اساتيد فن، همچون حضرت امام خمينى و علامه طباطبائى كشانيد.

    اين فاضل ارجمند، پس از فراگيرى علوم مختلف حوزوى در سطوح عاليه، به حلقه درس خارج سيّد محمّد حجّت كوه‌كمره‌اى (بنيان‌گذار مدرسه حجتيه) راه يافت و همچنين از درس خارج فقه و اصول در محضر آيات عظام حاج آقا حسين بروجردى، شيخ عبدالنبى عراقى، حضرت امام خمينى، محقق داماد، شيخ محمدعلى اراكى و ديگر بزرگان حوزه علميه قم بهره‌ها برد.

    وى پس از سال‌ها تلاش و كوشش و پشت سر نهادن مشكلات متعدد زندگى، موفق به اخذ درجه اجتهاد از اساتيد و بزرگان عصر خويش گرديد كه از جمله آنها مى‌توان به اجازه اجتهاد از حضرات آيات: حاج شيخ عبدالنبى عراقى، مرعشى نجفى، سيد ابوالقاسم كاشانى و تعدادى ديگر از علماى بزرگ اشاره كرد.

    استاد وجدانى موضوعات مختلفى را در حوزه تدريس مى‌كرد، از جمله كتاب‌هاى «شرح منظومه» در منطق و فلسفه، «شرح لمعه» در علم فقه اماميه، «رسائل» و «كفايه» در علم اصول و «تجريد الاعتقاد» در علم كلام.

    جلسه درس وى يكى از پررونق‌ترين و بانشاطترين جلسات درسى حوزه بود؛ آن‌چنان‌كه امروزه صدها نفر از طلاب حوزه، خاطره تدريس وى را در گنجينه حافظه خويش دارند و صداى گرم و روح‌نوازش را در مسجد اعظم و حسينيه آيت‌الله‌ مرعشى به ياد مى‌آورند.

    ايشان بر اساس علاقه خاصى كه به ائمه اطهار(ع) داشتند، در مناسبت‌هاى مختلف به ذكر مصيبت امام حسين(ع) مى‌پرداخت و با صداى بلند گريه مى‌كرد و شاگردان و اطرافيانش را براى توسل به ائمه اطهار(ع) توصيه مى‌كرد.

    اين عالم فرزانه به انقلاب اسلامى و رهبرى آن علاقه‌مند بود و در راه پيشرفت آن سعى و تلاش مى‌كرد و قبل از انقلاب در مبارزات مردم مسلمان ايران و روحانيت معظم به رهبرى حضرت امام خمينى(ره) شركت مى‌كرد. وى همچنان بعد از پيروزى انقلاب در تأييد نظام جمهورى اسلامى و اجراى فرامين حضرت امام خمينى(ره) نقش خويش را ايفا نموده و از هيچ كوششى دريغ نمى‌كرد. وى اولين كسى است كه نماز جمعه را در شهرستان شبستر برگزار كرد.


    آثار

    1. الجواهر الفخرية في شرح اللّمعة و الرّوضة البهية؛
    2. تقريرات درس خارج فقه و اصول استاد خويش، مرحوم آيت‌الله‌ شيخ عبدالنبى؛
    3. وظائف المكلّفين در اصول و فروع دين؛
    4. رساله‌اى در قاعده لاضرر؛
    5. الإيضاح (در مورد صيغه‌هاى طلاق و نكاح)؛
    6. انوار منطقيه؛
    7. اجتهاد در اسلام؛
    8. توضيح المسائل؛
    9. آداب معاشرت در اسلام؛
    10. كار و كوشش از نظر اسلام.


    رحلت

    استاد وجدانى بعد از سال‌ها تلاش، بالاخره در سحرگاه روز شنبه، اول ربيع‌الثانى 1417ق، برابر با 27 مرداد 1375ش، در سن 64 سالگى در شهر مقدس قم به ديدار حق شتافت. جنازه اين استاد فرزانه پس از تشييع باشكوه و شايسته و اقامه نماز توسط آيت‌الله مشكينى، در حرم مطهر حضرت معصومه(س) به خاك سپرده شد.

    منابع مقاله

    سايت حوزه نت، صفحه زندگى‌نامه علما، 20 فروردين 1390.


    وابسته‌ها