الگو:صفحهٔ اصلی/مقالهٔ برگزیده اول: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۱: خط ۱:
    [[پرونده:NUR10795J1.jpg|بی‌قاب|چپ|نگاهی گذرا بر زندگانی امام جواد علیه‌السلام|175px]]
    [[پرونده:NUR31826J1.jpg|بی‌قاب|چپ|ريحانه خانه وحی: زندگانی حضرت فاطمه زهرا(س) از ولادت تا ازدواج|175px]]


    '''نگاهی گذرا بر زندگانی امام جواد علیه‌السلام،''' ترجمه كتاب «[[وفاة الإمام الجواد]]»، نوشته [[مقرم، عبدالرزاق|سيد عبدالرزاق موسوى مقرم]] (متوفی 1391ق) است که ترجمه این اثر توسط [[لولاور، پرویز|پرویز لولاور]] صورت گرفته است.
    '''ريحانه خانه وحی: زندگانی حضرت فاطمه زهرا(س) از ولادت تا ازدواج''' تألیف [[رضائیان ریزی، وحید|وحید رضائیان ریزی]]، کتابی است در بررسی زندگی حضرت فاطمه(س) و ویژگی‌های اخلاقی و فضایل آن حضرت. این اثر به روش توصیفی و با بهره‌گیری از روایات اهل بیت(ع) نگاشته شده و در نوزده فصل سامان یافته است.


    مادر امام جواد(ع) از خاندان «ماریه قبطیه» و نامش «سبیکه» بود که امام رضا(ع) او را «خیزران» نامید. کنیه‌اش «ام الحسن» بود. امام رضا درباره ایشان فرموده: وی دارای قداست می‌باشد و طاهر و مطهر آفریده شده است.
    فصل نخست، در خلقت نورانی فاطمه(س) است و اینکه این خلقت، زیباترین طلیعه هستی است.


    [[امام رضا علیه‌السلام|امام رضا(ع)]] از تاریخ تولد فرزندش به خواهرش «حکیمه» اطلاع داده و دستوراتی نیز دراین‌باره داده بود. ایشان در دهم ماه رجب سال 195ق در مدینه منوره متولد شد؛ و از همان اوان تولد دارای کرامات و معجزاتی بود که نویسنده به بخشی از آن‌ها اشاره نموده است.
    فصل دوم، به گزارش تاریخی زندگی پدر و مادر فاطمه(س)، به ویژه شخصیت خدیجه(س) اختصاص یافته است.


    چون امامت جوادالائمه(ع) در زمانی اتفاق افتاده که آن حضرت کم سن بودند؛ لذا نویسنده بر آن بوده که دلایل امامت آن امام بزرگوار را بیان نماید که در آن بسیاری از کرامات آن بزرگوار بازگو شده است.
    در چند فصل کتاب، با اشاره به تهمت‌های مشرکان دایر بر ابتر بودن رسول خدا، به تکوین نطفه فاطمه(س) و بارداری خدیجه(س) و سپس به ولادت آن حضرت اشاره شده و تحقیقی در تاریخ ولادت ایشان از دیدگاه علمای شیعه و اهل سنت به عمل آمده و از جشن و سرور ملائکه هنگام ولادت فاطمه(س) سخن گفته شده است.


    پس‌ازآن عنوان نصایح آمده که در ذیل آن ده‌ها سخن گوهربار که عهده‌دار تأمین سعادت بشری است گنجانده شده است. اصولی که آداب اجتماعی را تقویت می‌کند و در سایه عمل به آن‌ها مردمان را به زیور ملکات فاضله آراسته می‌شوند و به مقام شامخ انسانیت در می‌آیند. نصایحی که با عمل به آن انسان را از اعمال زشت و فساد اخلاقی دور می‌کند و دلش را از آلودگی‌ها و کثافات ناپسند پاک می‌گرداند.
    مؤلف، در فصل هشتم، به دوران شیر خوارگی و رشد جسمانی حضرت زهرا(س) پرداخته و در فصل دیگر، نام ها و لقب‌ها و کنیه‌های این بانو را آورده است. بررسی دوران کودکی فاطمه(س) در کنار مادر و مشاهده سختی‌ها و مصیبت‌ها، هجرت فاطمه(س) به مدینه، برادران و خواهران وی، عبادت و معرفت و افتخار پیامبر به زهرا(س) و سخنان شگفت انگیز پیامبر(ص) در مقام و منزلت فاطمه(س)، از دیگر مباحث کتاب است.<span id="mp-more">[[ريحانه خانه وحی: زندگانی حضرت فاطمه زهرا(س) از ولادت تا ازدواج|'''ادامه ...''']]</span>
     
    از دیگر مباحثی که در این کتاب می‌بینیم چگونگی ازدواج جوادالائمه با ام الفضل دختر مأمون است که نویسنده به شرح آن واقعه پرداخته و از دلایل آن سخن به میان آورده است.
     
    در ادامه مباحث کتاب به سؤال یحیی بن اکثم و جواب آن حضرت و سؤال آن حضرت از یحیی بن اکثم آمده است. یحیی بن اکثم از آن حضرت پرسید: نظر شما درباره شخص محرمی که حیوانی را شکار کند و بکشد چیست که آن حضرت با طور مفصل به پاسخ آن اقدام نمود. پس‌ازآن امام این سؤال را از او کرد: چگونه می‌شود که نظر کردن مردی به یک زن، در اول صبح حرام است، در میانه روز حلال، هنگام ظهر حرام، عصر حلال، موقع غروب حرام، آخر شب حلال، نیمه‌شب حرام و هنگام طلوع فجر زن بر او حلال می‌گردد... که یحیی از پاسخ دادن به سؤال آن حضرت عاجز ماند و آثار ناتوانی بر چهره‌اش آشکار شد و زبانش به لکنت افتاد و نمی‌دانست چه بگوید و همه حاضران زبونی او را دریافتند.
     
    در ادامه مطالب کتاب مطالبی با عنوان خبر ام جعفر، سخنی درباره محبت اهل‌بیت(ع)، اجتماع شیعیان در خانه عبدالرحمن بن حجاج، دیدار شیعیان با امام(ع) در موسم حج، مأمون و هدف‌های مغرضانه‌اش، جسارت «مخارق» به امام(ع) و جنایت ام الفضل و شهادت آن حضرت آمده است.
     
    شهادت امام جواد(ع) در سال 220ق در زمان خلافت معتصم عباسی با سم اتفاق افتاد.<span id="mp-more">[[نگاهی گذرا بر زندگانی امام جواد علیه‌السلام|'''ادامه ...''']]</span>

    نسخهٔ ‏۸ ژوئن ۲۰۲۴، ساعت ۰۰:۰۴

    ريحانه خانه وحی: زندگانی حضرت فاطمه زهرا(س) از ولادت تا ازدواج

    ريحانه خانه وحی: زندگانی حضرت فاطمه زهرا(س) از ولادت تا ازدواج تألیف وحید رضائیان ریزی، کتابی است در بررسی زندگی حضرت فاطمه(س) و ویژگی‌های اخلاقی و فضایل آن حضرت. این اثر به روش توصیفی و با بهره‌گیری از روایات اهل بیت(ع) نگاشته شده و در نوزده فصل سامان یافته است.

    فصل نخست، در خلقت نورانی فاطمه(س) است و اینکه این خلقت، زیباترین طلیعه هستی است.

    فصل دوم، به گزارش تاریخی زندگی پدر و مادر فاطمه(س)، به ویژه شخصیت خدیجه(س) اختصاص یافته است.

    در چند فصل کتاب، با اشاره به تهمت‌های مشرکان دایر بر ابتر بودن رسول خدا، به تکوین نطفه فاطمه(س) و بارداری خدیجه(س) و سپس به ولادت آن حضرت اشاره شده و تحقیقی در تاریخ ولادت ایشان از دیدگاه علمای شیعه و اهل سنت به عمل آمده و از جشن و سرور ملائکه هنگام ولادت فاطمه(س) سخن گفته شده است.

    مؤلف، در فصل هشتم، به دوران شیر خوارگی و رشد جسمانی حضرت زهرا(س) پرداخته و در فصل دیگر، نام ها و لقب‌ها و کنیه‌های این بانو را آورده است. بررسی دوران کودکی فاطمه(س) در کنار مادر و مشاهده سختی‌ها و مصیبت‌ها، هجرت فاطمه(س) به مدینه، برادران و خواهران وی، عبادت و معرفت و افتخار پیامبر به زهرا(س) و سخنان شگفت انگیز پیامبر(ص) در مقام و منزلت فاطمه(س)، از دیگر مباحث کتاب است.ادامه ...