الگو:صفحهٔ اصلی/مقالهٔ برگزیده دوم: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۱: خط ۱:
    [[پرونده:NUR37151J1.jpg|بی‌قاب|چپ|انتخابات در اندیشه امام خمینی(س)|175px]]
    [[پرونده:NUR04923.jpg|بی‌قاب|چپ|امامی کاشانی، محمد|175px]]


    '''انتخابات در اندیشه امام خمینی(س)'''، عنوان دفتر اول از مجموعه آثار موضوعی تبیان است که در آن به بیان اندیشه‌های [[موسوی خمینی، سید روح‌الله|امام خمینی(ره)]] در موضوعات مختلف پرداخته شده است. این اندیشه‌ها در ضمن سخنرانی‌ها و پیام‌های امام خمینی بیان شده و تدوین آن در قالب این دفتر به‌صورت نوشتاری توسط [[مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)]] انجام شده است. در این دفتر، به بیان نظریه امام(ره) درباره بحث انتخابات پرداخته شده است.
    '''محمد امامى كاشانى''' (1310- 1402ش)، تولیت مدرسه عالى شهيد مطهرى تهران، دبیر جامعه‌ی روحانیت مبارز تهران، ریاست دیوان عدالت اداری، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، عضویت شورای نگهبان تا سال 1378، عضو مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه موقت تهران، [[خط امان پژوهشی در موعود ادیان]] از آثار پُربار و ماندگار اوست. [[امامی کاشانی، حسین بن حسام‌الدین|آیت‌الله حسين امامى كاشانى]] پسر عموی ایشان بود.  


    در مقدمه کتاب در توضیح درباره محتوای آن چنین می‌خوانیم: به جهت ضرورت شناخت نسل جوان امروزى از افکار امام(ره) و در پاسخ به شبهات جمهوریت یا اسلامیت و به جهت تسریع و تسهیل در دسترسى به نظریات حضرت امام خمینى در تبیین نظریه جمهورى اسلامى، اقدام به تدوین نظریات ایشان شد.
    وی در سال‌هاى خفقان ستم شاهی، در راه سازماندهى مبارزات مردم به رهبرى [[امام خمينى(ره)|امام خمينى]](ره) تلاش‌هاى بسيارى انجام داد و در اين مسير بارها دستگير و در سال 1355ش به شهرستان گنبد كاووس، تبعيد شد. پس از آن با ديگر ياران امام(ره) از قبيل شهيد دكتر بهشتى و [[مطهری، مرتضی|شهيد مطهرى]]، هسته مركزى روحانیت مبارز را پى‌ريزى كرد.


    مطالب این مجموعه به‌صورت موضوعى ضمن چهار فصل گردآورى شده است؛ فصل اول منحصر به انتخابات مجلس شوراى اسلامى یا انتخابات خاص نمى‌‏باشد؛ در این فصل فرازهایى از رهنمودهاى امام(ره) در رابطه با «اهمیت انتخابات و نقش مردم»، «معیارهاى انتخاب» و «تبلیغات انتخاباتى» تنظیم گردیده است. در آغاز این فصل، فرازهایی در زمینه لزوم متابعت همگان از قوانین اسلامى ارائه شده است. فصل دوم، به انتخابات و رفراندوم‌هاى عام یا فراتر از قوه مقننه اختصاص یافته و فصل سوم، به قوه مقننه، اعم از مجلس شوراى اسلامى و شوراى نگهبان و انتخابات مربوط به آن پرداخته شده است. در فصل چهارم، منظور، ارائه قطعات کوتاه و به اصطلاح کلمات قصار حضرت امام در مجموعه موضوعات مربوط به انتخابات و مجلس بوده است که نوعاً در فعالیت‌هاى تبلیغاتى مورد نیاز است؛ بدیهى است مطالب این فصل، برگرفته از مجموعه مباحث سایر فصول است و تفصیل آنها در جاى خود آمده است.<span id="mp-more">[[انتخابات در اندیشه امام خمینی(س)|'''ادامه ...''']]</span>
    وى پس از پيروزى انقلاب اسلامى و تدوين قانون اساسى جمهورى اسلامى، از طرف حضرت [[امام خمينى(ره)|امام خمينى]](ره) به عنوان يكى از اعضاى شوراى نگهبان منصوب و در اين سمت و مسئولیت خطیر مشغول به انجام وظيفه شد.
     
    وى علاوه بر مسئولیت شوراى نگهبان، تولیت مدرسه عالى شهيد مطهرى تهران را به عهده دارد و به تدريس و تربيت طلاب مى‌پردازد. وى يكى از ائمه جمعه موقت تهران و از اعضاء مجلس خبرگان رهبرى از استان تهران است.
     
    سرانجام در روز شنبه ۱۲ اسفند ماه سال ۱۴۰۲ش برابر با ۲۱ شعبان ۱۴۴۵ق در سن ۹۲ سالگی درگذشت.<span id="mp-more">[[امامی کاشانی، محمد|'''ادامه ...''']]</span>

    نسخهٔ ‏۳ مارس ۲۰۲۴، ساعت ۰۱:۱۵

    امامی کاشانی، محمد

    محمد امامى كاشانى (1310- 1402ش)، تولیت مدرسه عالى شهيد مطهرى تهران، دبیر جامعه‌ی روحانیت مبارز تهران، ریاست دیوان عدالت اداری، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، عضویت شورای نگهبان تا سال 1378، عضو مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه موقت تهران، خط امان پژوهشی در موعود ادیان از آثار پُربار و ماندگار اوست. آیت‌الله حسين امامى كاشانى پسر عموی ایشان بود.

    وی در سال‌هاى خفقان ستم شاهی، در راه سازماندهى مبارزات مردم به رهبرى امام خمينى(ره) تلاش‌هاى بسيارى انجام داد و در اين مسير بارها دستگير و در سال 1355ش به شهرستان گنبد كاووس، تبعيد شد. پس از آن با ديگر ياران امام(ره) از قبيل شهيد دكتر بهشتى و شهيد مطهرى، هسته مركزى روحانیت مبارز را پى‌ريزى كرد.

    وى پس از پيروزى انقلاب اسلامى و تدوين قانون اساسى جمهورى اسلامى، از طرف حضرت امام خمينى(ره) به عنوان يكى از اعضاى شوراى نگهبان منصوب و در اين سمت و مسئولیت خطیر مشغول به انجام وظيفه شد.

    وى علاوه بر مسئولیت شوراى نگهبان، تولیت مدرسه عالى شهيد مطهرى تهران را به عهده دارد و به تدريس و تربيت طلاب مى‌پردازد. وى يكى از ائمه جمعه موقت تهران و از اعضاء مجلس خبرگان رهبرى از استان تهران است.

    سرانجام در روز شنبه ۱۲ اسفند ماه سال ۱۴۰۲ش برابر با ۲۱ شعبان ۱۴۴۵ق در سن ۹۲ سالگی درگذشت.ادامه ...