داعي الفلاح في أذكار المسا‌ء و الصبا‌ح‌: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر =NUR93650J1.jpg | عنوان = داعي الفلاح في أذكار المسا‌ء و الصبا‌ح‌ | عنوان‌های دیگر = | پدیدآورندگان | پدیدآوران = سیوطی، عبدالرحمن بن ابی‌‌بکر (نويسنده) باجور، احمد عبد الله (محقق) |زبان | زبان = عربی | کد کنگره = /س9د...» ایجاد کرد)
     
     
    (۲ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط یک کاربر دیگر نشان داده نشد)
    خط ۳۵: خط ۳۵:


    ==نمونه مباحث==
    ==نمونه مباحث==
    * [[طبرانی]] با «سند حسن» از ابوالدرداء نقل کرده است که شنیدم رسول خدا(ص) می‌گوید: کسی که هر صبح و شام، 10 بار بر من صلوات بفرستد، شفاعت من در روز قیامت به او می‌رسد<ref>ر.ک: همان، ص136</ref>.
    * [[طبرانی، سلیمان بن احمد|طبرانی]] با «سند حسن» از ابوالدرداء نقل کرده است که شنیدم رسول خدا(ص) می‌گوید: کسی که هر صبح و شام، 10 بار بر من صلوات بفرستد، شفاعت من در روز قیامت به او می‌رسد<ref>ر.ک: همان، ص136</ref>.
    * [[احمد]]، [[ابوداود]]، [[نسایی]]، [[ابن ماجه]]، [[بیهقی]]، [[حاکم]] و [[طبرانی]] در دعا و [[مستغفری]] در دعوات از طریق ابی‌سلام از مردی در حمص (که خادم پیامبر(ص) بود، یعنی ثوبان)، با سند نقل کرده است که گفت: شنیدم پیامبر(ص) می‌گوید: هرکسی هنگام صبح و شام، 3 بار بگوید: «راضیم و ایمان دارم که الله پروردگارم است و اسلام، دینم و محمد(ص)، فرستاده خدای من»، بر خدای متعال ثابت و حقّ است که او را در روز قیامت راضی کند<ref>ر.ک: همان، ص61-62</ref>.
    * [[ابن حنبل، احمد بن محمد|احمد]]، [[ابوداود، سلیمان بن اشعث|ابوداود]]، [[نسایی]]، [[ابن ماجه]]، [[بیهقی، احمد بن حسین|بیهقی]]، [[حاکم نیشابوری، محمد بن عبدالله|حاکم]] و [[طبرانی، سلیمان بن احمد|طبرانی]] در دعا و [[مستغفری، جعفر بن محمد|مستغفری]] در دعوات از طریق ابی‌سلام از مردی در حمص (که خادم پیامبر(ص) بود، یعنی ثوبان)، با سند نقل کرده است که گفت: شنیدم پیامبر(ص) می‌گوید: هرکسی هنگام صبح و شام، 3 بار بگوید: «راضیم و ایمان دارم که الله پروردگارم است و اسلام، دینم و محمد(ص)، فرستاده خدای من»، بر خدای متعال ثابت و حقّ است که او را در روز قیامت راضی کند<ref>ر.ک: همان، ص61-62</ref>.
    * [[طبرانی]] با «سند حسن» از ابوالدرداء نقل کرده است که شنیدم رسول خدا(ص) می‌گوید: کسی که برای مردان و زنان مؤمن در هر روز 27 یا 25 بار استغفار کند، از کسانی خواهد شد که دعایشان پذیرفته و به برکت آنها به اهل زمین روزی داده می‌شود<ref>ر.ک: همان، ص180</ref>.
    * [[طبرانی، سلیمان بن احمد|طبرانی]] با «سند حسن» از ابوالدرداء نقل کرده است که شنیدم رسول خدا(ص) می‌گوید: کسی که برای مردان و زنان مؤمن در هر روز 27 یا 25 بار استغفار کند، از کسانی خواهد شد که دعایشان پذیرفته و به برکت آنها به اهل زمین روزی داده می‌شود<ref>ر.ک: همان، ص180</ref>.


    ==پانویس==
    ==پانویس==
    خط ۴۷: خط ۴۷:
    ==وابسته‌ها==
    ==وابسته‌ها==
    {{وابسته‌ها}}
    {{وابسته‌ها}}
     
    [[الثغور الباسمة في مناقب السیدة فاطمة]]
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:اسلام، عرفان، غیره]]
    [[رده:آداب و رسوم]]
    [[رده:مباحث خاص آداب و رسوم]]
    [[رده:ادعیه، اذکار، اوراد، اعمال]]


    [[رده:مقالات بازبینی نشده2]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده2 آبان 1402]]
    [[رده:مقاله نوشته شده در تاریخ مهر 1402 توسط محمد خردمند]]
    [[رده:مقاله نوشته شده در تاریخ مهر 1402 توسط محمد خردمند]]
    [[رده:مقاله بازبینی شده در تاریخ مهر 1402 توسط محسن عزیزی]]
    [[رده:مقاله بازبینی شده در تاریخ مهر 1402 توسط محسن عزیزی]]

    نسخهٔ کنونی تا ‏۱۴ نوامبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۹:۲۳

    داعي الفلاح في أذكار المسا‌ء و الصبا‌ح‌
    داعي الفلاح في أذكار المسا‌ء و الصبا‌ح‌
    پدیدآورانسیوطی، عبدالرحمن بن ابی‌‌بکر (نويسنده) باجور، احمد عبد الله (محقق)
    ناشرالدار المصرية اللبنانية
    مکان نشرمصر - قاهره
    سال نشر1414ق - 1994م
    چاپ1
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    /س9د2 266/55 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    داعي الفلاح في أذكار المسا‌ء و الصبا‌ح، نوشته ادیب، محدّث، مورّخ، مفسّر، فقیه و نویسنده فعال شافعی قرن نهم و دهم قمری، جلال‌الدین عبدالرحمن سیوطی (849-911ق)، مجموعه ذکرهایی است که صبح و شام گفته می‌شود و در احادیث پیامبر(ص) و صحابه ایشان آمده است.

    هدف و روش

    • جلال‌الدین سیوطی، در مقدمه بس مختصر و ناکافی‌اش نوشته است: این کتاب، نوشتاری لطیف است که آن را در مورد ذکرهای شبانه‌روز تألیف کرده‌ام؛ به ‌شکلی که همه مباحث مرتبط را شامل شود[۱].
    • محقق کتاب، احمد عبدالله باجور، در مقدمه‌اش فقط به معرفی سیوطی و فعالیت‌هایش پرداخته و ویژگی‌های نسخه‌های خطی این کتاب و کارهای تصحیحی خود را توضیح داده[۲] و متأسفانه معرفی کتاب حاضر و ویژگی‌های آن و چگونگی پیدایش و منزلت علمی آن را به فراموشی سپرده است.

    ساختار و محتوا

    این کتاب، تقسیم به فصل و باب و مانند آن نشده و نویسنده در آن، تعداد 133 روایت[۳]. در مورد اذکار گوناگون و متناسب با زمان‌ها و حالات مختلف را گردآوری کرده و همراه با اسناد آن، آورده است.

    نمونه مباحث

    • طبرانی با «سند حسن» از ابوالدرداء نقل کرده است که شنیدم رسول خدا(ص) می‌گوید: کسی که هر صبح و شام، 10 بار بر من صلوات بفرستد، شفاعت من در روز قیامت به او می‌رسد[۴].
    • احمد، ابوداود، نسایی، ابن ماجه، بیهقی، حاکم و طبرانی در دعا و مستغفری در دعوات از طریق ابی‌سلام از مردی در حمص (که خادم پیامبر(ص) بود، یعنی ثوبان)، با سند نقل کرده است که گفت: شنیدم پیامبر(ص) می‌گوید: هرکسی هنگام صبح و شام، 3 بار بگوید: «راضیم و ایمان دارم که الله پروردگارم است و اسلام، دینم و محمد(ص)، فرستاده خدای من»، بر خدای متعال ثابت و حقّ است که او را در روز قیامت راضی کند[۵].
    • طبرانی با «سند حسن» از ابوالدرداء نقل کرده است که شنیدم رسول خدا(ص) می‌گوید: کسی که برای مردان و زنان مؤمن در هر روز 27 یا 25 بار استغفار کند، از کسانی خواهد شد که دعایشان پذیرفته و به برکت آنها به اهل زمین روزی داده می‌شود[۶].

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه نویسنده، ص27
    2. ر.ک: مقدمه محقق، ص8-25
    3. ر.ک: متن کتاب، ص182
    4. ر.ک: همان، ص136
    5. ر.ک: همان، ص61-62
    6. ر.ک: همان، ص180

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.

    وابسته‌ها