طبیعت (ابهام‌زدایی): تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (+)
    جز (Hbaghizadeh صفحهٔ طبیعت (ابهام زدایی) را بدون برجای‌گذاشتن تغییرمسیر به طبیعت (ابهام‌زدایی) منتقل کرد)
     
    (۴ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
    خط ۱: خط ۱:
    '''  طبیعت '''، عنوانی برای هر یک از کتابهای ذیل است:
    '''  طبیعت'''، عنوانی برای هر یک از کتابهای ذیل است:


    *[[قرآن و علوم طبیعت ]] نوشته فیزیکدان و قرآن‌پژوه معاصر؛ [[گلشنی، مهدی|مهدى گلشنى]]، درصدد تطبيق آيات قرآن بر پيشرفتهاى علمى و تكنولوژيكى معاصر نيست، بلكه معتقد است برخى آيات قرآنى جهت ترغيب آدميان به كشف اسرار طبيعت نازل گشته و آنها را نسبت به تعلّم علوم طبيعى و در نتيجه، توجه به عظمت خلقت و نزدیکى به خالق جهان تشويق کرده است. گذشته از اين پيشرفت علم فهم بعضى از آيات قرآنى را آسان مى‌سازد. در قرآن كريم بيش از 750 آيه وجود دارد كه در آن به پديده‌هاى طبيعى اشاره شده است. اين آيات پيامهاى مهمى براى دانشمندان مسلمان دربردارند از جمله: در اين آيات مطالعۀ تمامى ابعاد طبيعت و كشف اسرار خلقت مورد تأكيد قرار گرفته است. همچنين قانونمندى و هدف‌دارى جهان آفرينش و كمال آن به آدميان یادآوری شده است. دعوت به شناخت طبيعت و بهره‌بردارى از مواهب آن در حدى كه از حدود الهى تجاوز صورت نگيرد و دعوت به جهان‌بينى الهی از ديگر پيام‌هاى اين آيات كريمه است.
    *[[قرآن و علوم طبیعت]] نوشته فیزیکدان و قرآن‌پژوه معاصر؛ [[گلشنی، مهدی|مهدى گلشنى]]، درصدد تطبيق آيات قرآن بر پيشرفتهاى علمى و تكنولوژيكى معاصر نيست، بلكه معتقد است برخى آيات قرآنى جهت ترغيب آدميان به كشف اسرار طبيعت نازل گشته و آنها را نسبت به تعلّم علوم طبيعى و در نتيجه، توجه به عظمت خلقت و نزدیکى به خالق جهان تشويق کرده است.  


    *[[علم الطبيعة ]]


    *[[طب و طبیعت ]]


    *[[ ارتباط انسان با هستی (طبیعت و محیط زیست) ]]
    *[[علم الطبيعة]] ترجمه عربی کتاب طبیعیات [[ارسطو]] است. این کتاب توسط [[سانت هلير، بارتلمي|بارتلمی سنت هیلر]] از یونانی به فرانسوی ترجمه شده و همو مقدمه‌ای درباره تطور علم طبیعت و تفسیر آن نوشته و تعلیقاتی بر کتاب افزوده است و به دست [[سید، احمد لطفی|احمد لطفی السید]]، به زبان عربی برگردانده شده است. این کتاب، که شامل هشت کتاب از ارسطو به شرح [[سانت هلير، بارتلمي|سنت هیلر]] است، دربردارنده مباحث فلسفه طبیعی است.
     
     
     
    *[[طب و طبیعت]] تأليف اسماعيل ناظم، نگاشته‌اى به زبان فارسى و دربرگيرنده يكى از مباحث زيربنايى در اصول و مبانى طب سنتى ما است كه به شناخت طبيعت به‌عنوان قوه مدبره و شيوه عملكرد آن اختصاص دارد.
     
     
     
    *[[ارتباط انسان با هستی (طبیعت و محیط زیست)]] اثری از [[صدری‌نیا، حسین|حسین صدری‌نیا]] (متولد 1342ش)، درباره کیهان‌شناسی (انسان و طبیعت) است.
     
     
     
    *[[التربية الإسلامية و الطبيعة الإنسانية]] اثر [[یالجن، مقداد|مقداد یالجن]]، کتابی است پیرامون نقش تربیت اسلامی در طبیعت و ماهیت انسانی که به زبان عربی و در دوران معاصر نوشته شده است.
     
     
     
    *[[الطبيعة (أرسطوطاليس)]] ترجمه عربی کتاب طبیعیات [[ارسطو]]، در موضوع مباحث مربوط به فلسفه طبیعی، در دو جلد است که به دست [[حیری، اسحق بن حنین|اسحاق بن حنین]] انجام شده و ابن سمح، ابن عدی، متی بن یونس و ابوالفرج بن طیب آن را شرح کرده‌اند.
     


    *[[ التربية الإسلامية و الطبيعة الإنسانية ]]




    خط ۱۵: خط ۲۹:


    [[رده:صفحه‌های ابهام‌زدایی کتاب‌ها]]
    [[رده:صفحه‌های ابهام‌زدایی کتاب‌ها]]
    [[رده:فروردین (1402)]]

    نسخهٔ کنونی تا ‏۶ سپتامبر ۲۰۲۴، ساعت ۱۶:۴۵

    طبیعت، عنوانی برای هر یک از کتابهای ذیل است:

    • قرآن و علوم طبیعت نوشته فیزیکدان و قرآن‌پژوه معاصر؛ مهدى گلشنى، درصدد تطبيق آيات قرآن بر پيشرفتهاى علمى و تكنولوژيكى معاصر نيست، بلكه معتقد است برخى آيات قرآنى جهت ترغيب آدميان به كشف اسرار طبيعت نازل گشته و آنها را نسبت به تعلّم علوم طبيعى و در نتيجه، توجه به عظمت خلقت و نزدیکى به خالق جهان تشويق کرده است.


    • علم الطبيعة ترجمه عربی کتاب طبیعیات ارسطو است. این کتاب توسط بارتلمی سنت هیلر از یونانی به فرانسوی ترجمه شده و همو مقدمه‌ای درباره تطور علم طبیعت و تفسیر آن نوشته و تعلیقاتی بر کتاب افزوده است و به دست احمد لطفی السید، به زبان عربی برگردانده شده است. این کتاب، که شامل هشت کتاب از ارسطو به شرح سنت هیلر است، دربردارنده مباحث فلسفه طبیعی است.


    • طب و طبیعت تأليف اسماعيل ناظم، نگاشته‌اى به زبان فارسى و دربرگيرنده يكى از مباحث زيربنايى در اصول و مبانى طب سنتى ما است كه به شناخت طبيعت به‌عنوان قوه مدبره و شيوه عملكرد آن اختصاص دارد.




    • الطبيعة (أرسطوطاليس) ترجمه عربی کتاب طبیعیات ارسطو، در موضوع مباحث مربوط به فلسفه طبیعی، در دو جلد است که به دست اسحاق بن حنین انجام شده و ابن سمح، ابن عدی، متی بن یونس و ابوالفرج بن طیب آن را شرح کرده‌اند.