بين التصوف و التشيع (دار التعارف للمطبوعات): تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
     
    (۵ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
    خط ۲۵: خط ۲۵:
    }}
    }}
       
       
    '''بین التصوف و التشیع''' نوشته [[حسنی، سید هاشم معروف|هاشم معروف حسنی]] (۱۹۱۹-۱۹۸۴م)، از عالمان و قاضیان شیعی لبنان است. <ref>امین، حسن، ج1، ص248</ref> موضوع کتاب عقاید و خاستگاه تصوف و تشیع است.
    '''بين التصوف و التشيع'''، نوشته [[حسنی، سید هاشم معروف|هاشم معروف حسنی]] (۱۹۱۹-۱۹۸۴م)، از عالمان و قاضیان شیعی لبنان، در موضوع عقاید و خاستگاه تصوف و تشیع است.


    این کتاب به مذهب تشیع، تاریخ و اصول خاستگاه آن را پرداخته است و تصوف و خاستگاه آن و همچنین عقاید صوفیه و باورهای فکری آنان و شطحاتشان را مورد بررسی قرار داده است. نویسند اثر تلاش کرده است تا با تکیه بر مصادر و منابع مستند اسلامی و صوفی و غیره، مقارنه‌ای میان عقاید و باورهای صوفیان و باورهای شیعیان در موضوعات دینی انجام دهد تا از این رهگذر شکاف عمیق میان آن دو را در تمام موضوعات مطرح شده در کتاب به اثبات رساند. <ref>مقدمه ناشر،ص 11</ref>
    این کتاب به توضیح پیرامون مذهب تشیع، تاریخ و اصول و خاستگاه آن پرداخته است و تصوف و خاستگاه آن و همچنین عقاید صوفیه و باورهای فکری آنان و شطحیاتشان را مورد بررسی قرار داده است. نویسند اثر تلاش کرده است تا با تکیه بر مصادر و منابع مستند اسلامی و صوفی و غیره، مقارنه‌ای میان عقاید و باورهای صوفیان و باورهای شیعیان در موضوعات دینی انجام دهد تا از این رهگذر شکاف عمیق میان آن دو را در تمام موضوعات مطرح‌شده در کتاب به اثبات رساند<ref>ر.ک: مقدمه ناشر، ص11</ref>.


    نویسنده هدف خود را از نگارش این اثر دفاع از تشیع در مقابل جریانی دانسته است که تلاش دارد تا خاستگاه تصوف و عقاید و باورهای سره و ناسره‌اش را به مذهب تشیع و امامان آن ربط دهد تا از این رهگذر چهره این مذهب و پیروان آن را تخریب نماید. در حقیقت این اثر در نقد کتاب الصله بین التصوف و التشیع [[کامل مصطفی شیبی]] به نگارش درآمده است. <ref>مقدمه نویسنده،ص 13-16</ref>
    نویسنده هدف خود را از نگارش این اثر، دفاع از تشیع در مقابل جریانی دانسته است که تلاش دارد تا خاستگاه تصوف و عقاید و باورهای سره و ناسره‌اش را به مذهب تشیع و امامان آن ربط دهد تا از این رهگذر چهره این مذهب و پیروان آن را تخریب نماید. در حقیقت این اثر در نقد کتاب «الصله بین التصوف و التشیع» [[کامل مصطفی شیبی]] به نگارش درآمده است<ref>ر.ک: مقدمه نویسنده، ص13-16</ref>.


    ==پانویس ==
    ==پانویس ==
    خط ۳۵: خط ۳۵:


    ==منابع مقاله==
    ==منابع مقاله==
    #مقدمه‌ها و متن کتاب.
    مقدمه‌های ناشر و نویسنده.
    #امین.حسن. مستدركات أعيان الشيعة. لبنان- بیروت. دار التعارف للمطبوعات‏. 1408.چاپ اول. ‏


    ==وابسته‌ها==
    ==وابسته‌ها==
    خط ۴۲: خط ۴۱:


    [[بين التصوف و التشيع]]
    [[بين التصوف و التشيع]]
    [[تصوف و تشیع]]


    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:اسلام، عرفان، غیره]]
    [[رده:تصوف و عرفان]]
    [[رده: مآخذ تصوف، پیوستگی تصوف با ادیان و مذاهب و مکتب‌های فکری و فلسفی]]
    [[رده:مقالات مرداد 01 گرنه زاده]]
    [[رده:مقالات مرداد 01 گرنه زاده]]
    [[رده:مقالات بارگذاری شده 01 قربانی]]
    [[رده:مقالات بارگذاری شده مردادماه 01 قربانی]]
    [[رده:مقالات بازبینی نشده1]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده مرداد 01]]
    [[رده:مقالات بازبینی نشده2]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده2 مرداد 1401]]

    نسخهٔ کنونی تا ‏۲۳ اوت ۲۰۲۲، ساعت ۱۳:۰۸

    بين التصوف و التشيع
    بين التصوف و التشيع (دار التعارف للمطبوعات)
    پدیدآورانحسنی، سید هاشم معروف (نویسنده)
    ناشردار التعارف للمطبوعات
    مکان نشرلبنان - بیروت
    سال نشر1427ق. = 2006م.
    چاپچاپ یکم
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‏/ح5ب9 / 281/2 BP

    بين التصوف و التشيع، نوشته هاشم معروف حسنی (۱۹۱۹-۱۹۸۴م)، از عالمان و قاضیان شیعی لبنان، در موضوع عقاید و خاستگاه تصوف و تشیع است.

    این کتاب به توضیح پیرامون مذهب تشیع، تاریخ و اصول و خاستگاه آن پرداخته است و تصوف و خاستگاه آن و همچنین عقاید صوفیه و باورهای فکری آنان و شطحیاتشان را مورد بررسی قرار داده است. نویسند اثر تلاش کرده است تا با تکیه بر مصادر و منابع مستند اسلامی و صوفی و غیره، مقارنه‌ای میان عقاید و باورهای صوفیان و باورهای شیعیان در موضوعات دینی انجام دهد تا از این رهگذر شکاف عمیق میان آن دو را در تمام موضوعات مطرح‌شده در کتاب به اثبات رساند[۱].

    نویسنده هدف خود را از نگارش این اثر، دفاع از تشیع در مقابل جریانی دانسته است که تلاش دارد تا خاستگاه تصوف و عقاید و باورهای سره و ناسره‌اش را به مذهب تشیع و امامان آن ربط دهد تا از این رهگذر چهره این مذهب و پیروان آن را تخریب نماید. در حقیقت این اثر در نقد کتاب «الصله بین التصوف و التشیع» کامل مصطفی شیبی به نگارش درآمده است[۲].

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه ناشر، ص11
    2. ر.ک: مقدمه نویسنده، ص13-16

    منابع مقاله

    مقدمه‌های ناشر و نویسنده.

    وابسته‌ها