الگو:صفحهٔ اصلی/مقالهٔ برگزیده اول: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    بدون خلاصۀ ویرایش
     
    (۲۷۵ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۷ کاربر نشان داده نشد)
    خط ۱: خط ۱:
    <div class="boxTitle"><big>'''[[فیض کاشانی، محمد بن شاه‌مرتضی|ملامحسن فیض کاشانى]]'''</big></div>
    [[پرونده:NUR31826J1.jpg|بی‌قاب|چپ|ريحانه خانه وحی: زندگانی حضرت فاطمه زهرا(س) از ولادت تا ازدواج|175px]]
    [[پرونده:NUR00464.jpg|بندانگشتی|فیض کاشانی، محمد بن شاه‌مرتضی|175px]]


    '''محمّد بن مرتضى فیض کاشانی''' (۱۰۰۷-۱۰۹۱ق)، مشهور به ملامحسن فیض کاشانى، حکیم، محدث، مفسر، عارف، شاعر و یکى از اکابر علما و فقهای اخباری دوره صفویه در قرن یازدهم هجری و از شاگردان برجسته [[صدرالدین شیرازی، محمد بن ابراهیم|ملاصدرای شیرازی]] و معاصر با شاه عباس دوم بوده است. «[[تفسير الصافي]]»، از آثار معروف ایشان است.
    '''ريحانه خانه وحی: زندگانی حضرت فاطمه زهرا(س) از ولادت تا ازدواج''' تألیف [[رضائیان ریزی، وحید|وحید رضائیان ریزی]]، کتابی است در بررسی زندگی حضرت فاطمه(س) و ویژگی‌های اخلاقی و فضایل آن حضرت. این اثر به روش توصیفی و با بهره‌گیری از روایات اهل بیت(ع) نگاشته شده و در نوزده فصل سامان یافته است.


    ایشان مقدّمات علوم را تا سن بلوغ در کاشان و در نزد عمو و دایى فراگرفت. بیست ساله بود که براى ادامه تحصیل به اصفهان مهاجرت کرد و از اساتید برجسته آن دیار کسب فیض نمود. از جمله اساتید این عالم بزرگ عبارتند از: [[مجلسی، محمدتقی|ملا محمدتقى مجلسى]]، [[شیخ بهایی، محمد بن حسین|شیخ بهایى]]، [[میرداماد، سید محمدباقر بن محمد|میرداماد]]، [[میرفندرسکی، ابوالقاسم|میرفندرسکى]] و [[صدرالدین شیرازی، محمد بن ابراهیم|ملاصدرا]].  
    فصل نخست، در خلقت نورانی فاطمه(س) است و اینکه این خلقت، زیباترین طلیعه هستی است.


    ملامحسن پس از آن براى کسب علم از سید ماجد بحرانى به شیراز کوچ کرد و مدّت دو سال به تکمیل علم حدیث و روایت پرداخت و بار دیگر به اصفهان بازگشت. بعد از آن براى انجام فریضه حج به مکه مشرف شده و در آنجا به ملاقات شیخ محمد زین‌الدین عاملى رفته و از آن بزرگوار نیز کسب فیض نمود. پس از مراجعت از مکه، وقتى ملاصدرا از شیراز به شهر مقدّس قم مهاجرت کرد و در روستاى کهک اقامت گزید، ملامحسن و [[لاهیجی، عبدالرزاق بن علی|عبدالرّزاق لاهیجى]] نیز به آنجا رفته و مدّت هشت سال مونس تنهایى او بودند و در همین دوران بود که ملاصدرا دو دختر فاضل و عالم خود را به آن دو تزویج کرد. سپس ملامحسن فیض کاشانى همراه ملاصدرا به شیراز رفت و بعد از دو سال به کاشان بازگشت و به امر تدریس، تعلیم، تبلیغ و تألیف و تصنیف مشغول گردید. ملامحسن کاشانى در دوران زندگى پربار خود شاگردانى را تقدیم جهان تشیع کرد. از جمله‌ آن بزرگواران عبارتند از: علم‌الهدى فرزند خود فیض، معین‌الدین فرزند دیگر فیض، عبدالغفور برادر فیض، شاه مرتضى دوم پسر برادر فیض، ضیاءالدین محمد، ملا شاه فضل‌الله، ملا محمدباقر مجلسى، [[جزایری، سید نعمت‌الله|سید نعمت‌الله جزایرى]]، [[قاضی سعید قمی، محمدسعید بن محمدمفید|قاضى سعید قمى]]، ملا محمدصادق خضرى، شمس‌الدین محمد قمى، شیخ محمدمحسن عرفان شیرازى و بسیارى از علماى دیگر.  
    فصل دوم، به گزارش تاریخی زندگی پدر و مادر فاطمه(س)، به ویژه شخصیت خدیجه(س) اختصاص یافته است.


    سرانجام ملامحسن فیض در سن ۸۴ سالگى، در ۲۲ ربیع‌الثانى سال ۱۰۹۱ در شهر کاشان از دنیا رفت و در قبرستانى که در زمان حیاتش زمین آن را خریدارى و وقف نموده بود، به خاک سپرده شد.<div class="mw-ui-button">[[فیض کاشانی، محمد بن شاه‌مرتضی|'''ادامه''']]</div>
    در چند فصل کتاب، با اشاره به تهمت‌های مشرکان دایر بر ابتر بودن رسول خدا، به تکوین نطفه فاطمه(س) و بارداری خدیجه(س) و سپس به ولادت آن حضرت اشاره شده و تحقیقی در تاریخ ولادت ایشان از دیدگاه علمای شیعه و اهل سنت به عمل آمده و از جشن و سرور ملائکه هنگام ولادت فاطمه(س) سخن گفته شده است.
     
    مؤلف، در فصل هشتم، به دوران شیر خوارگی و رشد جسمانی حضرت زهرا(س) پرداخته و در فصل دیگر، نام ها و لقب‌ها و کنیه‌های این بانو را آورده است. بررسی دوران کودکی فاطمه(س) در کنار مادر و مشاهده سختی‌ها و مصیبت‌ها، هجرت فاطمه(س) به مدینه، برادران و خواهران وی، عبادت و معرفت و افتخار پیامبر به زهرا(س) و سخنان شگفت انگیز پیامبر(ص) در مقام و منزلت فاطمه(س)، از دیگر مباحث کتاب است.<span id="mp-more">[[ريحانه خانه وحی: زندگانی حضرت فاطمه زهرا(س) از ولادت تا ازدواج|'''ادامه ...''']]</span>

    نسخهٔ کنونی تا ‏۸ ژوئن ۲۰۲۴، ساعت ۰۰:۰۴

    ريحانه خانه وحی: زندگانی حضرت فاطمه زهرا(س) از ولادت تا ازدواج

    ريحانه خانه وحی: زندگانی حضرت فاطمه زهرا(س) از ولادت تا ازدواج تألیف وحید رضائیان ریزی، کتابی است در بررسی زندگی حضرت فاطمه(س) و ویژگی‌های اخلاقی و فضایل آن حضرت. این اثر به روش توصیفی و با بهره‌گیری از روایات اهل بیت(ع) نگاشته شده و در نوزده فصل سامان یافته است.

    فصل نخست، در خلقت نورانی فاطمه(س) است و اینکه این خلقت، زیباترین طلیعه هستی است.

    فصل دوم، به گزارش تاریخی زندگی پدر و مادر فاطمه(س)، به ویژه شخصیت خدیجه(س) اختصاص یافته است.

    در چند فصل کتاب، با اشاره به تهمت‌های مشرکان دایر بر ابتر بودن رسول خدا، به تکوین نطفه فاطمه(س) و بارداری خدیجه(س) و سپس به ولادت آن حضرت اشاره شده و تحقیقی در تاریخ ولادت ایشان از دیدگاه علمای شیعه و اهل سنت به عمل آمده و از جشن و سرور ملائکه هنگام ولادت فاطمه(س) سخن گفته شده است.

    مؤلف، در فصل هشتم، به دوران شیر خوارگی و رشد جسمانی حضرت زهرا(س) پرداخته و در فصل دیگر، نام ها و لقب‌ها و کنیه‌های این بانو را آورده است. بررسی دوران کودکی فاطمه(س) در کنار مادر و مشاهده سختی‌ها و مصیبت‌ها، هجرت فاطمه(س) به مدینه، برادران و خواهران وی، عبادت و معرفت و افتخار پیامبر به زهرا(س) و سخنان شگفت انگیز پیامبر(ص) در مقام و منزلت فاطمه(س)، از دیگر مباحث کتاب است.ادامه ...