صفحهٔ اصلی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌نور
بدون خلاصۀ ویرایش
(اصلاح عنوان الگو)
 
(۸۹ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۶ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
<div class="headTitle">
{{صفحهٔ اصلی}}
<div class="fTitle"><p>به <span class='wikiNoorTitle'>ویکی نور</span> خوش آمدید</p></div>
<div class="sTitle"><p>دانشــنامه تخصـصی کتاب‌شـناسی و زندگی‌نامـه (با <span class="colored">[[Special:AllPages|{{PAGESINNAMESPACE:0}} مقاله]]</span> فارسی)</p></div>
<div class="headMenus">
<span class="headMenu">[[Special:GridView|فهرست الفبایی مقالات]]</span> |
<span class="headMenu">[[Special:categories|فهرست رده‌ها]]</span> |
<span class="headMenu">[[:رده:کتاب‌شناسی|کتاب‌شناسی]]</span> |
<span class="headMenu">[[:رده:زندگی‌نامه|زندگی‌نامه]]</span> |
<span class="headMenu">[[درباره ویکی‌نور]]</span> |
<span class="headMenu">[[راهنمای ویکی‌نور]]</span> |
<span class="headMenu">[[ارتباط با ما]]</span> |
<span class="headMenu">[[راهنمای عضویت]]</span> |
<span class="headMenu">[http://inoor.ir/PersonForm/OurWebSite پایگاه‌های ما]</span>
</div>
</div>
 
<div class='mainRight'>
<div class='selectedArticle'>
<div class='boxHeader'><span>'''مقاله برگزیده''' </span></div>
 
 
<big>'''[[تزکية النفس]]'''</big>
 
[[پرونده:NUR15700J1.jpg|بندانگشتی|تزکية النفس|175px]]
 
'''معرفى اجمالى'''
 
'''تزكية النفس'''، تأليف سيد كاظم حسينى حائرى، به زبان عربى و مشتمل بر مباحثى پيرامون تزكيه نفس است.
 
'''ساختار'''
 
كتاب، مشتمل بر يك مقدمه و متن است. متن كتاب در چهار حلقه بيان شده است.
 
حلقه اول، مشتمل بر پنج امر مى‌باشد كه تحت عنوان «نقطه» شرح و توضيح داده شده است.
 
حلقه دوم، در پنج امر ذكر شده است.
 
حلقه سوم، مفصل‌ترين حلقه كتاب است كه شامل سى و يك فصل است.
 
حلقه چهارم، بسيار مختصر و در دو مبحث بيان شده است.
 
مؤلف، در بيان مطالب از آيات قرآنى، روايات، حكايات و اشعار عربى و فارسى استفاده نموده است. آيات و روايات را كامل ذكر نموده و شرح و توضيح داده است.
 
 
'''گزارش محتوا'''
 
مؤلف، در مقدمه‌اى بسيار مختصر كه آن را با آياتى از سوره شمس آغاز مى‌كند، علوم اسلامى را شمشيرى دو دم مى‌داند كه اگر كسى با تزكيه نفس به سراغ آنها رود، سود مى‌برد و الا زيان مى‌بيند. وى سپس به بيان طرح كلى مباحث كتاب مى‌پردازد.
 
كتاب را مى‌توان يكى از كتب اخلاقى بسيار مفيد دانست كه از مباحث علمى و عملى پيرامون تزكيه نفس سخن مى‌گويد و با شيوه و اسلوبى خاص و بسيار منظم و دقيق، مطالب را مورد بررسى قرار مى‌دهد و چنان‌كه بيان شد در چهار حلقه بيان مى‌گردد.
.......[[تزکية النفس|'''ادامه''']]
 
 
------
 
'''[[دانش‌نامه امیر‌المومنین علیه‌السلام بر پایه قرآن، حدیث و تاریخ]]'''
 
[[پرونده:NUR18143J1.jpg|بندانگشتی|دانش‌نامه امیر‌المومنین علیه‌السلام بر پایه قرآن، حدیث و تاریخ|175px]]
 
'''معرفى اجمالى'''
 
'''دانشنامه اميرالمؤمنين(ع) بر پايه قرآن، حديث و تاريخ'''، به همت '''محمد محمدى رى‌شهرى''' با همكارى محمدكاظم طباطبايى و محمود طباطبايى‌نژاد و گروهى از محققين، به زبان عربى - فارسى با ترجمه عبدالهادى مسعودى تأليف شده است.
 
'''ساختار'''
 
كتاب با يك پيشگفتار، خلاصه‌اى از سخنان مقام معظم رهبرى در باره كتاب، درآمد و نگاهى به كتاب آغاز شده است. مطالب كتاب در ضمن شانزده بخش و هر بخش مشتمل بر فصولى تدوين شده است. هر فصل، خود، مشتمل بر عناوين متعددى است كه به‌صورت عدد اعشارى مشخص شده است. كل مباحث كتاب نيز در ضمن 6686 شماره ذكر شده است. شيوه ارائه مباحث بدين‌گونه است كه در يك صفحه متن عربى و در صفحه ديگر ترجمه آن ارائه شده است.
 
'''گزارش محتوا'''
موسوعة الإمام علي بن أبي‌طالب(ع) في الكتاب و السنة و التاريخ، در سال ۱۳۷۹ش، براى بهره‌گيرى انديشه‌وران عرب‌زبان و پژوهشگران عربى‌دان حوزه و دانشگاه به زيور طبع آراسته گرديد و در مدت‌زمانى كوتاه توجه خردورزان حوزه دين را به خود جلب نمود و مرجع تدوين دانشنامه امام على(ع) قرار گرفت. همچنين جايزه دوره انتخاب «كتاب سال ولايت» و برخى جوايز و نشان‌هاى علمى - فرهنگى ديگر به آن تعلق گرفت. پس از آن، گروه ترجمه پژوهشكده حوزه و دانشگاه تصميم به ترجمه اين اثر گرفت تا در كمترين زمان ممكن، راه را براى بهره‌گيرى فارسى‌زبانان، اين طلايه‌داران فرهنگ ناب تشيع، از اين اثر بگشايد. نتيجه اين تصميم، انتشار نسخه فارسى اين كتاب با نام دانشنامه اميرالمؤمنين بر پايه قرآن، حديث و تاريخ در سال ۱۳۸۲ش، بود كه عنوان «ترجمه برگزيده» را در ششمين دوره انتخاب «كتاب سال ولايت» از آن خود كرد...[[دانش‌نامه امیر‌المومنین علیه‌السلام بر پایه قرآن، حدیث و تاریخ|'''ادامه''']]
 
 
</div>
<div class='clear'></div>
<div class='helpBox'>
<div class='boxHeader'><span>چگونه ویکی‌نویس شویم</span></div>
 
*اولین گام برای ویکی‌نویس شدن، [http://www.inoor.ir/personform/register?q=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 عضویت] می‌باشد.
*مزایای ثبت نام در ویکی‌نور را در [[راهنمای عضویت]] مطالعه کنید.
 
*برای آشنایی با ویکی‌نور، اهداف و چشم‌اندازها و حوزه تولید نوشتارهای آن [[درباره ویکی‌نور]] را مشاهده کنید.
 
*اشتباه‌های نگارشی و املایی نوشتارهای موجود را ویرایش کنید.
 
*نوشتارهای از پیش نوشته را بر اساس [[شیوه‌نامه ویکی‌نور]] ویرایش کنید.
 
*[[راهنمای ویکی‎‌نور]] جایی برای یافتن هر آنچه به آن نیاز دارید است.
 
*[[اصول بنیادین ویکی‌نور]] را مطالعه کنید.
 
*نوشتاری جدید ایجاد کنید.
 
</div>
 
 
</div>
 
<div class='mainLeft'>
<div class='telegram'>
<div class='boxHeader'><span>[https://telegram.me/wikinoor ما را در تلگرام دنبال کنید]</span></div>
</div>
</div>
 
<div class='mainLeft'>
<div class='newestArticles'>
<div class='boxHeader'><span>'''تازه‌ها'''</span></div>
{{ویژه:تازه‌ترین_صفحه‌ها/-/15}}
</div>
 
</div>
<div class='mainLeft'>
<div class='topArticles'>
<div class='boxHeader'><span>'''برگزیده‌ها'''</span></div>
 
'''کتاب‌شناسی'''
*[[منتهی المقال فی أحوال الرجال]]
*[[الرسالة الأولی فی الغیبة]]
*[[حق الیقین فی معرفة أصول الدین]]
*[[توشیح الدیباج و حلیة الإبتهاج]]
*[[المعجم الصوفی، الحکمة فی حدود الکلمة]]
*[[فقه الطب و التضخم النقدی]]
*[[مخطوطة تاریخ الأزمنة]]
 
'''زندگی‌نامه'''
*[[ابن بابویه، محمد بن علی]]
*[[امام خمینی]]
*[[آملی، محمدتقی]]
*[[انصاری، مرتضی بن محمدامین]]
*[[شاه‌آبادی، محمدعلی]]
*[[طوسی، محمد بن حسن]]
*[[کاشف‌الغطاء، جعفر بن خضر]]
</div>
</div>

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۹ دسامبر ۲۰۲۲، ساعت ۲۳:۱۳

به ویکی‌نور خوش آمدید
دانشنامهٔ تخصصی کتاب‌شناسی و زندگی‌نامه (با 23509 مقالهٔ فارسی)
مقالهٔ برگزیده
موسوی خمینی، سید روح‌الله

سید روح‌الله موسوی خمینی (1281-1368ش)، معروف به امام خمینى، فقیه، اصولی، عارف، فیلسوف، یکی از مراجع بزرگ تقلید شیعه معاصر، بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و اولین رهبر انقلاب اسلامی.

آقا سید روح‌الله با بهره‌ورى از استعداد فوق‌العاده، رشته‌هاى مختلف علوم را به‌سرعت طى کرد. علاوه بر فقه و اصول، فلسفه و عرفان را نیز در عالى‌ترین سطح نزد اساتید برجسته آن زمان (آیت‌الله حاج سید ابوالحسن رفیعى قزوینى و آیت‌الله میرزا محمدعلى شاه‌آبادى) در قم فراگرفت و در مدت 6 سال، جهش فوق‌العاده‌اى در این علوم داشت. در سال 1315ش (1355ق) که حضرت آیت‌الله حائرى درگذشت، حاج آقا روح‌الله از چهره‌هاى سرشناس علمى حوزه علمیّه قم بشمار مى‌آمد.

از مهمترین حوادث سیاسی و اجتماعی دوران زندگی امام خمینی می‌توان به قیام پانزده خرداد 1342، اعتراض به کاپیتولاسیون و تبعید به ترکیه، سالهای تبعید به نجف، اوج‌گیری نهضت با شهادت آیت‌الله مصطفی خمینی، مقاله توهین آمیز به حضرت امام در روزنامه اطلاعات، و پیروزی انقلاب اسلامی و دوره رهبرى ده سال و چهار ماه ایشان که رسما از 22 بهمن 1357ش، تا 14 خرداد 1368ش، ادامه داشت.

سرانجام حضرت امام خمینى به دنبال بروز مشکل دستگاه گوارش در 28 اردیبهشت 1368، از روز دوم خرداد تحت عمل پزشکى قرار گرفتند. به دنبال مشکل اساسى که در ساعت سه بعد ظهر 13 خرداد در روند بیمارى ایشان به وجود آمده بود، در شامگاه شنبه، ساعت 22 و 20 دقیقه 13 خرداد سال 1368 خورشیدى (3 ژوئن 1989م) برابر با 28 شوال 1409ق، در 87 سالگى، روحشان از این دنیا رحلت کرده، به ملکوت اعلا پیوست.ادامه ...

مقالهٔ برگزیده
رئیسی، سید ابراهیم

سید ابراهیم رئیس‌الساداتی (1339-1403ش)، مشهور به شهید جمهور، خادم‌الرضا(ع) سید ابراهیم رئیسی، مجتهد، دانش‌آموخته حوزه علمیه قم و دانشگاه شهید مطهری، از اعضای جامعه روحانیت مبارز، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و نماینده مجلس خبرگان رهبری، ریاست قوه قضائیه، دادستانی کل کشور، ریاست سازمان بازرسی کل کشور، تولیت آستان قدس رضوی، دومین رئیس جمهوری که در جمهوری اسلامی به فیض شهادت نائل آمد.

آیت‌الله رئیسی در ۱۶ اسفند سال ۱۳۹۷ با حکم رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) به ریاست قوه قضائیه منصوب شدند. عملکرد دستگاه قضا در دوران ریاست جناب آقای رئیسی به دلایلی چند؛ تراز این دستگاه را در نظام حکمرانی جمهوری اسلامی بالا برد . آیت‌الله رئیسی با مدیریت میدانی و پیگیری و رسیدگی نزدیک به مشکلات قضائی مردم، برخورد قاطع و بدون اغماض با مفسدان اقتصادی ، تدوین و نهایی کردن سند تحول قضایی و هوشمند سازی قوه قضائیه، گامهای جدی در جهت ارتقای عدالت قضایی برداشت تاجایی که رهبر معظم انقلاب انجام این تحول و ایجاد امید در دل مردم را ستودند .

آیت‌الله رئیسی درسال ۱۴۰۰ش با شرکت در سیزدهمین دوره ریاست جمهوری، با كسب بیش از ۱۸میلیون رای مردم درانتخابات ۲۸ خرداد ۱۴۰۰، پس از تنفیذ مقام معظم رهبری در ۱۲ مرداد به عنوان هشتمین رئیس‌جمهور ایران آغاز به کار کرد.

در ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ش، بالگرد حامل آیت‌الله شهید سید ابراهیم رئیسی که برای افتتاح پروژه عمرانی به آذربایجان شرقی سفر کرده بود، در مسیر بازگشت در محدوده میان وَرزَقان و جُلفا، دچار سانحه شد. رئیس جمهور، آیت‌الله سید محمدعلی آل هاشم امام جمعه تبریز، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، مالک رحمتی استاندار آذربایجان شرقی و چند تن دیگر از همراهان از جمله سرنشینان این بالگرد بوده‌اند که همه آنها به شهادت رسیدند.ادامه ...

چگونه ویکی‌نویس شویم
افتخارات
نشان «زرین سرآمد» پایگاه ویکی نور
نشان زرین سرآمد پایگاه ویکی نور در دهمین جشنواره رسانه‌های دیجیتال