اخلاق اسلامی (یوسفیان): تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    جز (جایگزینی متن - 'اخلاق اسلامی (ابهام زدایی)' به 'اخلاق اسلامی (ابهام‌زدایی)')
     
    (۸ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۵ کاربر نشان داده نشد)
    خط ۶: خط ۶:
    | پدیدآوران =  
    | پدیدآوران =  
    [[یوسفیان، نعمت‌الله]] (نويسنده)
    [[یوسفیان، نعمت‌الله]] (نويسنده)
    [[الهامی‌نیا، علی‌اصغر ]] (نويسنده)
    [[الهامی‌نیا، علی‌اصغر]] (نويسنده)
    [[سپاه پاسداران انقلاب اسلامی. نمایندگی ولی فقیه. پژوهشکده تحقیقات اسلامی]] ( تهيه کننده)
    [[سپاه پاسداران انقلاب اسلامی. نمایندگی ولی فقیه. پژوهشکده تحقیقات اسلامی]] (تهيه کننده)
    |زبان
    |زبان
    | زبان = فارسی
    | زبان = فارسی
    | کد کنگره =   ‎‏/‎‏ی‎‏9‎‏الف‎‏3 247/8 BP  
    | کد کنگره = ‎‏/‎‏ی‎‏9‎‏الف‎‏3 247/8 BP  
    | موضوع =اخلاق اسلامی - احادیث - قرآن - اخلاق
    | موضوع =اخلاق اسلامی - احادیث - قرآن - اخلاق
    |ناشر  
    |ناشر  
    خط ۲۶: خط ۲۶:
    | پیش از =  
    | پیش از =  
    }}
    }}
    '''اخلاق اسلامی''' اثر نعمت‌الله یوسفیان و علی‌اصغر الهامی‌نیا، کتابی است در بیان و تشریح مهمترین فضائل و رذایل اخلاقی در دین اسلام.
    {{کاربردهای دیگر|اخلاق اسلامی (ابهام‌زدایی)}}
    '''اخلاق اسلامی''' اثر [[یوسفیان، نعمت‌الله|نعمت‌الله یوسفیان]] و [[الهامی‌نیا، علی‌اصغر|علی‌اصغر الهامی نیا]]، کتابی است در بیان و تشریح مهم‌ترین فضائل و رذایل اخلاقی در دین اسلام.


    مکتب اسلام در زمینه خودسازی انسان‌ها، برنامه ویژه‌ای دارد که انسان می‌تواند در سایه آن، از نظام فکری و اخلاقی درستی برخوردار شود، خویشتن و جایگاه خود را در جهان بشناید، درباره نعمت‌هایی که به او ارزانی شده بیندیشد، اعمال و رفتار خود را محاسبه کند، خود را به فضیلت‌ها و اوصاف الهی و پسندیده بیاراید و از زشتی‌ها و کژی‌ها دوری جوید و از این راه، روح خود را آماده دریافت انوار رحمت الهی گرداند و هرچه بیشتر به بارگاه خداوند تقرب جوید<ref>مقدمه، ج1، ص13- 14</ref>.
    مکتب اسلام درزمینهٔ خودسازی انسان‌ها، برنامه ویژه‌ای دارد که انسان می‌تواند در سایه آن، از نظام فکری و اخلاقی درستی برخوردار شود، خویشتن و جایگاه خود را در جهان بشناسد، درباره نعمت‌هایی که به او ارزانی شده بیندیشد، اعمال و رفتار خود را محاسبه کند، خود را به فضیلت‌ها و اوصاف الهی و پسندیده بیاراید و از زشتی‌ها و کژی‌ها دوری جوید و از این راه، روح خود را آماده دریافت انوار رحمت الهی گرداند و هرچه بیشتر به بارگاه خداوند تقرب جوید<ref>مقدمه، ج1، ص13- 14</ref>.


    اثر حاضر، دربردارنده مجموعه‌ای از فضیلت‌های انسانی- اسلامی در ارتباط با خدا، انسان و دیگران است که پایبندی به آنها، شرط لازم حاکمیت اخلاق اسلامی در جامعه است و حیات معنوی جامعه اسلامی، در گرو آن فضیلت‌ها و پاسداری از حریم آنهاست<ref>ر.ک: همان، ص14</ref>.
    اثر حاضر، دربردارنده مجموعه‌ای از فضیلت‌های انسانی- اسلامی در ارتباط باخدا، انسان و دیگران است که پایبندی به آن‌ها، شرط لازم حاکمیت اخلاق اسلامی در جامعه است و حیات معنوی جامعه اسلامی، درگرو آن فضیلت‌ها و پاسداری از حریم آن‌هاست<ref>ر.ک: همان، ص14</ref>.


    این کتاب، در نظام آموزشی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، با هدف کمک به سازندگی معنوی و اخلاقی برادران پاسدار تدوین شده و در آن، مجموعه‌ای از فضیلت‌های اخلاقی، برای یک دوره آموزشی 51 ساعته، مورد بحث قرار گرفته است<ref>ر.ک: همان</ref>.
    این کتاب، در نظام آموزشی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، باهدف کمک به سازندگی معنوی و اخلاقی برادران پاسدار تدوین‌شده و در آن، مجموعه‌ای از فضیلت‌های اخلاقی، برای یک دوره آموزشی 51 ساعته، موردبحث قرارگرفته است<ref>ر.ک: همان</ref>.


    مطالب کتاب، در سه جلد، سامان‌دهی شده است. جلد نخست، در هفده درس، موضوعاتی همچون رابطه اخلاق و ایمان<ref>متن کتاب، همان، ص23</ref>، حسن خلق<ref>همان، ص33</ref>، بدخلقی<ref>همان، ص41</ref>، اهمیت نماز<ref>همان، ص49</ref>، پرهیز از ریا<ref>همان، ص97</ref> و... را در خود جای داده است. جلد دوم، درس هجده تا سی و چهارم را با موضوعاتی همچون دوری از بیهودگی<ref>همان، ج2، ص12</ref>، چشم پاکی<ref>همان، ص21</ref>، تواضع<ref>همان، ص33</ref>، تکبر<ref>همان، ص42</ref>، راستگویی<ref>همان، ص63</ref>، دروغگویی<ref>همان، ص72</ref>، ناسزاگویی و بدزبانی<ref>همان، ص93</ref> و... دربردارد و آخرین جلد، مشتمل است بر درس سی و پنجم تا پنجاه و یکم، با موضوعاتی همچون: عیب‌جویی<ref>همان، ج3، ص11</ref>، مردم‌داری<ref>همان، ص18</ref>، یاری مظلوم<ref>همان، ص26</ref>، همسایه آزاری<ref>همان، ص34</ref>، فروخوردن خشم (کظم غیظ)<ref>همان، ص42</ref> و...
    مطالب کتاب، در سه جلد، سامان‌دهی شده است. جلد نخست، در هفده درس، موضوعاتی همچون رابطه اخلاق و ایمان<ref>متن کتاب، همان، ص23</ref>، حسن خلق<ref>همان، ص33</ref>، بدخلقی<ref>همان، ص41</ref>، اهمیت نماز<ref>همان، ص49</ref>، پرهیز از ریا<ref>همان، ص97</ref> و... را در خود جای‌داده است. جلد دوم، درس هجده‌تا سی و چهارم را با موضوعاتی همچون دوری از بیهودگی<ref>همان، ج2، ص13</ref>، چشم‌پاکی<ref>همان، ص21</ref>، تواضع<ref>همان، ص33</ref>، تکبر<ref>همان، ص42</ref>، راست‌گویی<ref>همان، ص63</ref>، دروغ‌گویی<ref>همان، ص72</ref>، ناسزاگویی و بدزبانی<ref>همان، ص93</ref> و... دربردارد و آخرین جلد، مشتمل است بر درس سی و پنجم تا پنجاه و یکم، با موضوعاتی همچون: عیب‌جویی<ref>همان، ج3، ص11</ref>، مردم‌داری<ref>همان، ص18</ref>، یاری مظلوم<ref>همان، ص26</ref>، همسایه آزاری<ref>همان، ص34</ref>، فروخوردن خشم (کظم غیظ)<ref>همان، ص42</ref> و...
     
    ازجمله ویژگی‌های کتاب آن است که پس از پایان هر درس، خلاصه‌ای از مطالب مطرح‌شده در آن، در اختیار خواننده قرارگرفته و پس‌ازآن، پرسش‌های متناسب با مطالب درس، طرح گردیده است<ref>ر.ک: همان، ج1، ص21- 22</ref>.


    از جمله ویژگی‌های کتاب آن است که پس از پایان هر درس، خلاصه‌ای از مطالب مطرح شده در آن، در اختیار خواننده قرار گرفته و پس از آن، پرسش‌های متناسب با مطالب درس، طرح گردیده است<ref>ر.ک: همان، ج1، ص21- 22</ref>.


    ==پانویس ==
    ==پانویس ==
    خط ۴۶: خط ۴۸:
    ==وابسته‌ها==
    ==وابسته‌ها==
    {{وابسته‌ها}}
    {{وابسته‌ها}}
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:اسلام، عرفان، غیره]]
    [[رده:اخلاق اسلامی]]
    [[رده:آثار کلی اخلاق قرن 1 – 14]]
    [[رده:مقالات مهر 01 مکرمی]]
    [[رده:مقالات مهر 01 مکرمی]]
    [[رده:مقالات بازبینی نشده1]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده1]]
    [[رده:مقالات بازبینی نشده2]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده2 مهرماه 1401]]

    نسخهٔ کنونی تا ‏۲۳ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۰۹:۴۱

    اخلاق اسلامی(یوسفیان، نعمت‌الله)
    اخلاق اسلامی (یوسفیان)
    پدیدآورانیوسفیان، نعمت‌الله (نويسنده)

    الهامی‌نیا، علی‌اصغر (نويسنده)

    سپاه پاسداران انقلاب اسلامی. نمایندگی ولی فقیه. پژوهشکده تحقیقات اسلامی (تهيه کننده)
    ناشرسپاه پاسداران انقلاب اسلامی. نمایندگی ولی فقیه. اداره آموزش‌های عقيدتی سياسی
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1376ش
    چاپ1
    شابک-
    موضوعاخلاق اسلامی - احادیث - قرآن - اخلاق
    زبانفارسی
    تعداد جلد3
    کد کنگره
    ‎‏/‎‏ی‎‏9‎‏الف‎‏3 247/8 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    اخلاق اسلامی اثر نعمت‌الله یوسفیان و علی‌اصغر الهامی نیا، کتابی است در بیان و تشریح مهم‌ترین فضائل و رذایل اخلاقی در دین اسلام.

    مکتب اسلام درزمینهٔ خودسازی انسان‌ها، برنامه ویژه‌ای دارد که انسان می‌تواند در سایه آن، از نظام فکری و اخلاقی درستی برخوردار شود، خویشتن و جایگاه خود را در جهان بشناسد، درباره نعمت‌هایی که به او ارزانی شده بیندیشد، اعمال و رفتار خود را محاسبه کند، خود را به فضیلت‌ها و اوصاف الهی و پسندیده بیاراید و از زشتی‌ها و کژی‌ها دوری جوید و از این راه، روح خود را آماده دریافت انوار رحمت الهی گرداند و هرچه بیشتر به بارگاه خداوند تقرب جوید[۱].

    اثر حاضر، دربردارنده مجموعه‌ای از فضیلت‌های انسانی- اسلامی در ارتباط باخدا، انسان و دیگران است که پایبندی به آن‌ها، شرط لازم حاکمیت اخلاق اسلامی در جامعه است و حیات معنوی جامعه اسلامی، درگرو آن فضیلت‌ها و پاسداری از حریم آن‌هاست[۲].

    این کتاب، در نظام آموزشی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، باهدف کمک به سازندگی معنوی و اخلاقی برادران پاسدار تدوین‌شده و در آن، مجموعه‌ای از فضیلت‌های اخلاقی، برای یک دوره آموزشی 51 ساعته، موردبحث قرارگرفته است[۳].

    مطالب کتاب، در سه جلد، سامان‌دهی شده است. جلد نخست، در هفده درس، موضوعاتی همچون رابطه اخلاق و ایمان[۴]، حسن خلق[۵]، بدخلقی[۶]، اهمیت نماز[۷]، پرهیز از ریا[۸] و... را در خود جای‌داده است. جلد دوم، درس هجده‌تا سی و چهارم را با موضوعاتی همچون دوری از بیهودگی[۹]، چشم‌پاکی[۱۰]، تواضع[۱۱]، تکبر[۱۲]، راست‌گویی[۱۳]، دروغ‌گویی[۱۴]، ناسزاگویی و بدزبانی[۱۵] و... دربردارد و آخرین جلد، مشتمل است بر درس سی و پنجم تا پنجاه و یکم، با موضوعاتی همچون: عیب‌جویی[۱۶]، مردم‌داری[۱۷]، یاری مظلوم[۱۸]، همسایه آزاری[۱۹]، فروخوردن خشم (کظم غیظ)[۲۰] و...

    ازجمله ویژگی‌های کتاب آن است که پس از پایان هر درس، خلاصه‌ای از مطالب مطرح‌شده در آن، در اختیار خواننده قرارگرفته و پس‌ازآن، پرسش‌های متناسب با مطالب درس، طرح گردیده است[۲۱].


    پانویس

    1. مقدمه، ج1، ص13- 14
    2. ر.ک: همان، ص14
    3. ر.ک: همان
    4. متن کتاب، همان، ص23
    5. همان، ص33
    6. همان، ص41
    7. همان، ص49
    8. همان، ص97
    9. همان، ج2، ص13
    10. همان، ص21
    11. همان، ص33
    12. همان، ص42
    13. همان، ص63
    14. همان، ص72
    15. همان، ص93
    16. همان، ج3، ص11
    17. همان، ص18
    18. همان، ص26
    19. همان، ص34
    20. همان، ص42
    21. ر.ک: همان، ج1، ص21- 22

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.

    وابسته‌ها