الگو:صفحهٔ اصلی/مقالهٔ برگزیده اول: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    بدون خلاصۀ ویرایش
    (۶۰ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
    خط ۱: خط ۱:
    [[پرونده:NUR13499J1.jpg|بی‌قاب|چپ|سقوط اسرائیل|175px]]
    [[پرونده:NUR18406J1.jpg|بی‌قاب|چپ|دراسة واعية لقضية الغدير في ضوء المنهج الاجتماعي التاريخي|175px]]


    '''کتاب «سقوط اسرائیل»''' ترجمه فارسى «[[سقوط الإسرائيل من العلو و الإفساد إلى الزوال]]» اثر عربى [[فتلاوی، مهدی حمد|مهدى حمد الفتلاوى]] با ترجمه [[ذو القدر، محمدباقر|محمدباقر ذوالقدر]]، پژوهشى است پیرامون قضیه [[فلسطین]]، با استناد به آیات [[قرآن]] و احادیثى که مؤید قرآنى دارد که در سال 2001م نوشته شده است.
    '''دراسة واعية لقضية الغدير في ضوء المنهج الاجتماعي التاريخي'''، تألیف فقیه معاصر و رئیس پیشین مجلس اعلای شیعیان لبنان، [[شمس‌الدین، محمدمهدی|محمدمهدى شمس‌الدین]] (۱۳۱۲-۱۳۷۹ش)، با شیوه ترکیبی (اجتماعی و تاریخی) به بررسی مسئله واقعه غدیر خم می‌پردازد و تفاوت اسلام و جاهلیت و چگونگی گذر از «جامعه جاهلی» به «جامعه اسلامی» را توضیح می‌دهد.


    مقدمه مؤلف، به آینده اسلامى از دیدگاه احادیث نبوى(ص) نگریسته و پس از انتقاد از حاکمیت زمامداران خیانتکار بر امت اسلامى، نحوه سلطه قدرت‌هاى کفر بر جوامع اسلامى را تبیین کرده است.
    [[شمس‌الدین، محمدمهدی|محمدمهدى شمس‌الدین]] بدون مقدمه وارد بحث اصلی شده و در نتیجه، اهداف و چگونگی‌های پیدایش و نگارش کتاب حاضر پنهان مانده است.
    نویسنده با تأکید بر اینکه پژوهشگری که می‌خواهد این موضوع را بررسی علمی کند، می‌تواند از دو روش «تاریخی» و «اجتماعی و تاریخی» بهره بگیرد، افزوده است: روش دوم از نظر دستیابی به واقع، نزدیک‌تر و برتر است و به همین جهت در این پژوهش، از آن استفاده می‌کنم.


    فصل نخست، پس از طرح مباحثى پیرامون تسلیم و شکست عرب‌ها در برابر استکبار غرب، ظهور انقلاب اسلامى، شکست و عقب‌نشینى حکومت‌هاى عربى، با ارائه سه دلیل قاطع از قرآن، امکان هر گونه صلح و سازش با یهودیان را ناممکن مى‌شمارد:
    این اثر مختصر به بررسی چند مبحث مهمّ پرداخته است؛ از جمله: مسئله خلافت و خلافت‌پژوهی، روش پژوهش در باب غدیر، اسلام و «جامعه جاهلی»، اسلام چیست؟ جامعه عربی قبل از اسلام، هدف اسلام، چگونه جامعه دگرگون می‌شود؟ دوره زمانی تحول جامعه، مسئول کیست؟ دو دیدگاه: نیازمندی به نصّ و بی‌نیازی از آن، نظام جانشینی و شرایط پیشوایی در [[امام علی علیه‌السلام|امام علی(ع)]].


    # درگیرى داخلى یهود که ناشى از حاکمیت روح کینه‌توزى و دشمنى در روابط آن‌ها و نوعى عقوبت و مجازات الهى است.
    بر اساس آنچه گذشت، بهره‌گیری از «روش اجتماعی و تاریخی» در مسئله غدیر، پژوهشگران را به این نکته مهمّ می‌رساند که در مسئله امامت، نصّ لازم است و حقّ این است که آن‌قدر ادله روشن و ضمنی در مورد امامت و ولایت [[امام علی علیه‌السلام|امام علی(ع)]] وجود دارد که از شماره بیرون است و ظاهرا راز این کثرت و تواتر آن است که پیامبر(ص) خواسته بود که مسیر حکومت اسلامی بعد از خودش، موضوعی قطعی و پذیرفته‌شده در نزد همه مردم شود و در دستیابی به این هدف نیز، به موفقیت بس گسترده‌ای رسید و گواه بر این، سخن زبیر بن بکار است: «كان عامة المهاجرين و جلّ الأنصار لا يشكّون أنّ علياً هو صاحب الأمر بعد رسول‌الله»؛ یعنی: عموم مهاجران و بیشتر انصار تردیدی نداشتند که [[امام علی علیه‌السلام|امام علی(ع)]] صاحب امر (پیشوا) بعد از رسول خدا(ص) است.<span id="mp-more">[[دراسة واعية لقضية الغدير في ضوء المنهج الاجتماعي التاريخي|'''ادامه ...''']]</span>
    # خوى و خصلت خصمانه که اخلاقیات خشن و دهشت‌افکن ناشى از تعالیم تحریف شده تورات آن را تقویت مى‌کند.
    # پیمان‌شکنى و نقض عهد که یکى از صفات ثابت جامعه یهود بوده که در طول زمان تغییر نکرده و قرآن نیز بدان تصریح دارد.
     
    دوم، فرجام اسرائیل از منظر قرآن و سنت نبوى را با عنوان سقوط مثلث شیطانى تحت بررسى است.
     
    مؤلف با آوردن آیاتى از قرآن، اثبات مى‌کند که این کتاب آسمانى، از وجود نوعى توطئه مشترک بین یهود و نصارا، براى طراحى و اجراى نقشه‌اى به منظور مقابله با اسلام و تلاش نافرجام براى خاموش کردن «نور خدا» پرده برمى‌دارد، بى‌آنکه از نشانه‌هاى این توطئه و ماهیت، اهداف و زمان وقوع آن، سخنى به میان آورد.
     
    سوم، مقدمات سقوط سیاسى اسرائیل بر اساس مستندات قرآن و روایات که تا به حال اتفاق افتاده یا خواهد افتاد را، بیان مى‌کند.
     
    مؤلف ضمن تشریح آیاتى که به قانون استبدال دلالت دارند، پارسیان را در حفظ دین جایگزین اعراب معرفى کرده و با اشاره به پیدایش رهبرى نوین و جریان جایگزین، ویژگى‌هاى این جریان را بیان مى‌کند.
     
    چهارم، آیات نویدبخش قرآن، بر نابودى اسرائیل و استکبار جهانى و دیدگاه‌هاى مفسران شیعه و عامه در این باره را بررسى کرده است.<span id="mp-more">[[سقوط اسرائیل|'''ادامه ...''']]</span>

    نسخهٔ ‏۲۱ ژوئن ۲۰۲۴، ساعت ۲۰:۳۶

    دراسة واعية لقضية الغدير في ضوء المنهج الاجتماعي التاريخي

    دراسة واعية لقضية الغدير في ضوء المنهج الاجتماعي التاريخي، تألیف فقیه معاصر و رئیس پیشین مجلس اعلای شیعیان لبنان، محمدمهدى شمس‌الدین (۱۳۱۲-۱۳۷۹ش)، با شیوه ترکیبی (اجتماعی و تاریخی) به بررسی مسئله واقعه غدیر خم می‌پردازد و تفاوت اسلام و جاهلیت و چگونگی گذر از «جامعه جاهلی» به «جامعه اسلامی» را توضیح می‌دهد.

    محمدمهدى شمس‌الدین بدون مقدمه وارد بحث اصلی شده و در نتیجه، اهداف و چگونگی‌های پیدایش و نگارش کتاب حاضر پنهان مانده است. نویسنده با تأکید بر اینکه پژوهشگری که می‌خواهد این موضوع را بررسی علمی کند، می‌تواند از دو روش «تاریخی» و «اجتماعی و تاریخی» بهره بگیرد، افزوده است: روش دوم از نظر دستیابی به واقع، نزدیک‌تر و برتر است و به همین جهت در این پژوهش، از آن استفاده می‌کنم.

    این اثر مختصر به بررسی چند مبحث مهمّ پرداخته است؛ از جمله: مسئله خلافت و خلافت‌پژوهی، روش پژوهش در باب غدیر، اسلام و «جامعه جاهلی»، اسلام چیست؟ جامعه عربی قبل از اسلام، هدف اسلام، چگونه جامعه دگرگون می‌شود؟ دوره زمانی تحول جامعه، مسئول کیست؟ دو دیدگاه: نیازمندی به نصّ و بی‌نیازی از آن، نظام جانشینی و شرایط پیشوایی در امام علی(ع).

    بر اساس آنچه گذشت، بهره‌گیری از «روش اجتماعی و تاریخی» در مسئله غدیر، پژوهشگران را به این نکته مهمّ می‌رساند که در مسئله امامت، نصّ لازم است و حقّ این است که آن‌قدر ادله روشن و ضمنی در مورد امامت و ولایت امام علی(ع) وجود دارد که از شماره بیرون است و ظاهرا راز این کثرت و تواتر آن است که پیامبر(ص) خواسته بود که مسیر حکومت اسلامی بعد از خودش، موضوعی قطعی و پذیرفته‌شده در نزد همه مردم شود و در دستیابی به این هدف نیز، به موفقیت بس گسترده‌ای رسید و گواه بر این، سخن زبیر بن بکار است: «كان عامة المهاجرين و جلّ الأنصار لا يشكّون أنّ علياً هو صاحب الأمر بعد رسول‌الله»؛ یعنی: عموم مهاجران و بیشتر انصار تردیدی نداشتند که امام علی(ع) صاحب امر (پیشوا) بعد از رسول خدا(ص) است.ادامه ...