صفاتی، زهره: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۸۲: خط ۸۲:
    ==منابع مقاله==
    ==منابع مقاله==
    #[[:noormags:19531| بدیعی، محمد، «گفتگو با فقیه پژوهنده بانو زهره صفاتی»، پایگاه مجلات تخصصی نور، کیهان فرهنگی، اردیبهشت 1382، شماره 199 ، صفحه 5 تا 30]].
    #[[:noormags:19531| بدیعی، محمد، «گفتگو با فقیه پژوهنده بانو زهره صفاتی»، پایگاه مجلات تخصصی نور، کیهان فرهنگی، اردیبهشت 1382، شماره 199 ، صفحه 5 تا 30]].
    # ویکی شیعه، زنان شیعه دارای اجازه روایت، زنان آبادان، به آدرس اینترنتی:
    # [http://fa.wikishia.net/view/%D8%B2%D9%87%D8%B1%D9%87_%D8%B5%D9%81%D8%A7%D8%AA%DB%8 ویکی شیعه، زنان شیعه دارای اجازه روایت، زنان آبادان]،
    #:http://fa.wikishia.net/view/%D8%B2%D9%87%D8%B1%D9%87_%D8%B5%D9%81%D8%A7%D8%AA%DB%8
    #[[:noormags:19532|پروین‌زاد، شهلا، «نگاهی به آثار بانو مجتهده زهره صفاتی»، پایگاه مجلات تخصصی نور، مجله: کیهان فرهنگی، اردیبهشت 1382، شماره 199، صفحه 31]].
    #[[:noormags:19532|پروین‌زاد، شهلا، «نگاهی به آثار بانو مجتهده زهره صفاتی»، پایگاه مجلات تخصصی نور، مجله: کیهان فرهنگی، اردیبهشت 1382، شماره 199، صفحه 31]].


    ==وابسته‌ها==
    ==وابسته‌ها==

    نسخهٔ ‏۲۶ سپتامبر ۲۰۱۹، ساعت ۱۶:۱۵

    NUR11644.jpg
    نام
    نام‌های دیگر
    نام پدر حاج امید
    متولد 1328ش
    محل تولد آبادان
    رحلت
    اساتید آیت‌الله مشکینی

    آیت‌الله احمدی

    آیت‌الله شهیدی

    برخی آثار طهارة النساء في أحكام الدماء
    کد مؤلف AUTHORCODE11644AUTHORCODE


    زهره صفاتی(متولد ۱۳۲۸ش-آبادان)، مشهور به بانو مجتهده صفاتی، دارای درجه اجتهاد . از اساتید دروس عالی فقه و اصول حوزه علمیه خواهران و از بنیانگذاران حوزه علمیه خواهران قم، نوشته‌های او به‌طور عمده پیرامون مسائل بانوان و احکام فقهی - حقوقی آن‌ها است. آیت‌الله محمدحسن احمدی فقیه یزدی (متوفای ۱۳۸۹ش) همسر ایشان بود.

    خانواده

    بانو مجتهده زهره صفاتی در خانواده‌ای مذهبی و مبارز در آبادان چشم به هستی گشود. پدرش «حاج امید» مردی متدین و صادق و مادرش زنی پارسا و حافظ قرآن بود[۱]‏.

    تحصیل و تدریس

    وی در زادگاهش آبادان، نخست به مکتب رفت و پس از آموختن مقدماتی از قرآن و برخی احکام دینی، در همان شهر به دبستان رفت. دوره دبیرستان را به‌صورت «متفرقه آزاد» گذرانید و هم‌زمان با دروس دبیرستانی، در سال 1345ش، به تحصیل علوم حوزوی در آبادان مشغول شد[۲]‏.

    بانو صفاتی، در سیر تحصیل علوم دینی، نخست در آبادان، «سیوطی»، «مغنی» و بخشی از «معانی و بیان و لمعتین» را فراگرفت و سپس برای ادامه تحصیلات دینی، در سال 1349ش، به شهر مقدس قم مهاجرت کرد و در آنجا به آموختن فقه و اصول و همچنین بخش‌هایی از «مکاسب» پرداخت.

    در طول تحصیلات حوزوی در آبادان و قم، از محضر درس اساتیدی چون: آیت‌الله شهیدی، آیت‌الله حقی، آیت‌الله مشکینی و آیت‌الله احمدی بهره برد. وی از حضرات آیات عظام: غروی تبریزی (از شاگردان مرحوم آیت‌الله نائینی) و فاضل لنکرانی اجازه روایت دارد و از آیت‌الله صافی گلپایگانی و آیت‌الله محمدحسن احمدی، اجازه روایت و تصدیق اجتهاد دریافت کرده است.

    وی از اساتید دروس عالی فقه و اصول است و دیدگاه‌های فقهی ارزنده و تازه‌ای پیرامون مسائل بانوان ارائه کرده است[۳]‏.

    فعالیت‌ها

    ازآنجاکه تأسیس حوزه علمیه «ویژه بانوان» به همت، پیگیری و کوشش‌های وی در قم آغاز شده است، او را از بنیان‌گذاران حوزه علمیه خواهران در قم دانسته‌اند[۴]‏.

    در آذر ۱۳۹۳ش، به‌عنوان مشاور امور فقهی شهین مولاوردی، معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده منصوب شد و پس‌ازآن سفری به واتیکان کرد و در آنجا ملاقات و گفتگوهایی با پاپ داشت. همچنین سفرهایی تبلیغی از سوی سفارت‌های ایران در سوئد، هند، سوریه و لبنان و خانه فرهنگ ایران در دبی، به این کشورها و امارات داشته است[۵]‏.

    آثار

    آثار بانوی مجتهده صفاتی، گرچه به‌طور عمده پیرامون مسائل بانوان و احکام فقهی - حقوقی آن‌هاست، اما آنچه این آثار را از سایر کتاب‌ها متمایز می‌کند، جنبه علمی و پژوهشی آن‌هاست. کتب ایشان عبارتند از:

    1. پژوهشی فقهی پیرامون سن تکلیف؛
    2. پیشگیری از بارداری (کنترل جمعیت) و مسائل فقهی مرتبط به آن؛
    3. زیارت در پرتو ولایت: شرحی بر زیارت عاشورا؛
    4. طهارة النساء في أحكام الدماء؛
    5. نوآوری‌های فقه در احکام بانوان؛

    و...

    همچنین مقالات متعددی به این قلم منتشر شده است:

    1. حمله به نظرات فقها موجب هتک حقوق زنان خواهد شد؛
    2. سن بلوغ شرعی دختران؛
    3. نفقه دادن همسر؛
    4. جلوه‌های اجتهاد؛
    5. شهادت در حدود؛
    6. نقش زمان و مکان از دیدگاه فقهی حضرت امام خمینی(ره)[۶]‏.

    پانویس

    1. ر.ک: بدیعی، محمد، ص6
    2. ر.ک: همان
    3. ر.ک: همان
    4. ر.ک: همان
    5. ر.ک: ویکی شیعه
    6. ر.ک: همان؛ پروین‌زاد، شهلا، ص31

    منابع مقاله

    1. بدیعی، محمد، «گفتگو با فقیه پژوهنده بانو زهره صفاتی»، پایگاه مجلات تخصصی نور، کیهان فرهنگی، اردیبهشت 1382، شماره 199 ، صفحه 5 تا 30.
    2. ویکی شیعه، زنان شیعه دارای اجازه روایت، زنان آبادان،
    3. پروین‌زاد، شهلا، «نگاهی به آثار بانو مجتهده زهره صفاتی»، پایگاه مجلات تخصصی نور، مجله: کیهان فرهنگی، اردیبهشت 1382، شماره 199، صفحه 31.

    وابسته‌ها