پرش به محتوا

اسنادی از بنیاد فرهنگ ایران: تفاوت میان نسخه‌ها

جز
جایگزینی متن - 'ه های ' به 'ه‌های '
جز (جایگزینی متن - 'ه ها ' به 'ه‌ها ')
جز (جایگزینی متن - 'ه های ' به 'ه‌های ')
خط ۲۷: خط ۲۷:
| پیش از =
| پیش از =
}}
}}
'''اسنادی از بنیاد فرهنگ ایران''' به کوشش [[ملائی‌توانی، علیرضا|علیرضا ملائی‌توانی]]، [[محمدی، سید محمدحسین|سید محمدحسین محمدی]]، [[ملکی، لیدا|لیدا ملکی]]؛ در تاریخ معاصر ایران نهادهای پژوهشی و موسسه های فرهنگی متعدد با کارکردها و انگیزه های متفاوتی شکل گرفته اند که بررسی و ارزیابی کارنامه‌ی آن ها یک ضرورت انکارناپذیر است. بنابراین انتشار اسناد و گزارش‌های موجود در مراکز آرشیوی کشور به شناخت انگیزه ها، علل تأسیس این نهاد ها، کارکردهای آن، اقدام ها و دستاوردهای علمی و فرهنگی شان کمک می کند. اثر حاضر نخستین مجموعه اسناد موجود در داخل و خارج از پژوهشگاه علوم انسانی است.
'''اسنادی از بنیاد فرهنگ ایران''' به کوشش [[ملائی‌توانی، علیرضا|علیرضا ملائی‌توانی]]، [[محمدی، سید محمدحسین|سید محمدحسین محمدی]]، [[ملکی، لیدا|لیدا ملکی]]؛ در تاریخ معاصر ایران نهادهای پژوهشی و موسسه‌های فرهنگی متعدد با کارکردها و انگیزه‌های متفاوتی شکل گرفته اند که بررسی و ارزیابی کارنامه‌ی آن ها یک ضرورت انکارناپذیر است. بنابراین انتشار اسناد و گزارش‌های موجود در مراکز آرشیوی کشور به شناخت انگیزه ها، علل تأسیس این نهاد ها، کارکردهای آن، اقدام ها و دستاوردهای علمی و فرهنگی شان کمک می کند. اثر حاضر نخستین مجموعه اسناد موجود در داخل و خارج از پژوهشگاه علوم انسانی است.
==ساختار==
==ساختار==
کتاب در هفت فصل به نگارش در آمده است.
کتاب در هفت فصل به نگارش در آمده است.
خط ۴۴: خط ۴۴:
فصل هفتم: امور مالی
فصل هفتم: امور مالی
==گزارش کتاب==
==گزارش کتاب==
در تاریخ معاصر ایران نهادهای پژوهشی و موسسه های فرهنگی متعدد با کارکردها و انگیزه های متفاوتی شکل گرفته اند که بررسی و ارزیابی کارنامه آن ها یک ضرورت انکارناپذیر است. تردیدی نیست که این ارزیابی در درجه اول نیازمند یک شناخت عالمانه از ساختار و عملکرد این نهادهاست . تاکنون اسناد و مدارک این نهادها انتشار نیافته است. شناخت ما درباره‌ی کارکرد و انگیزه های تاسیس آن ها بسیار ناقص و نارساست. مشکل مهم تر ایجاد گسست در عرصه حیات علمی و سازمانی این نهادهاست که پس از انقلاب اسلامی رخ داد. از آن جا که این نهادها پس از انقلاب انگیزه‌ها و کارکردهای خود را از دست دادند و عمدتا به فعالیت های سیاسی در راستای مبانی فکری و ایدئولوژیک رژیم پهلوی متهم شدند شناخت آن ها با دشواری های بیشتری مواجه شد. بنابراین آنچه امروز ضرورت دارد انتشار اسناد و گزارش‌های موجود در مراکز آرشیوی کشور است تا از رهگذر آن بتوان هم انگیزه‌ها و علل تأسیس این نهادها و هم کارکرد ها، اقدام ها و دستاوردهای علمی و فرهنگی آن را بازشناخت و هم پیوند آن ها با نهاد قدرت و ایدئولوژی رسمی را تحلیل کرد و به انبوهی از ابهام و پرسش‌های ایجاد شده پیرامون آن ها پاسخ گفت و افق های بیشتری به سوی پژوهش‌های فرهنگی گشود.
در تاریخ معاصر ایران نهادهای پژوهشی و موسسه‌های فرهنگی متعدد با کارکردها و انگیزه‌های متفاوتی شکل گرفته اند که بررسی و ارزیابی کارنامه آن ها یک ضرورت انکارناپذیر است. تردیدی نیست که این ارزیابی در درجه اول نیازمند یک شناخت عالمانه از ساختار و عملکرد این نهادهاست . تاکنون اسناد و مدارک این نهادها انتشار نیافته است. شناخت ما درباره‌ی کارکرد و انگیزه‌های تاسیس آن ها بسیار ناقص و نارساست. مشکل مهم تر ایجاد گسست در عرصه حیات علمی و سازمانی این نهادهاست که پس از انقلاب اسلامی رخ داد. از آن جا که این نهادها پس از انقلاب انگیزه‌ها و کارکردهای خود را از دست دادند و عمدتا به فعالیت های سیاسی در راستای مبانی فکری و ایدئولوژیک رژیم پهلوی متهم شدند شناخت آن ها با دشواری های بیشتری مواجه شد. بنابراین آنچه امروز ضرورت دارد انتشار اسناد و گزارش‌های موجود در مراکز آرشیوی کشور است تا از رهگذر آن بتوان هم انگیزه‌ها و علل تأسیس این نهادها و هم کارکرد ها، اقدام ها و دستاوردهای علمی و فرهنگی آن را بازشناخت و هم پیوند آن ها با نهاد قدرت و ایدئولوژی رسمی را تحلیل کرد و به انبوهی از ابهام و پرسش‌های ایجاد شده پیرامون آن ها پاسخ گفت و افق های بیشتری به سوی پژوهش‌های فرهنگی گشود.


اثر حاضر نخستین مجموعه از اسناد موجود در داخل و خارج از پژوهشگاه علوم انسانی است که به همت تدوین کنندگان فراهم آمده است و امید می رود مجموعه های بعدی آن نیز به زودی آماده انتشار گردد.<ref> [https://www.historylib.com/books/2205 ر.ک: کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران] </ref>
اثر حاضر نخستین مجموعه از اسناد موجود در داخل و خارج از پژوهشگاه علوم انسانی است که به همت تدوین کنندگان فراهم آمده است و امید می رود مجموعه‌های بعدی آن نیز به زودی آماده انتشار گردد.<ref> [https://www.historylib.com/books/2205 ر.ک: کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران] </ref>


==پانويس ==
==پانويس ==