پرش به محتوا

عرفی شیرازی، جمال‌الدین محمد: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
جز (جایگزینی متن - 'جمال الدین ' به 'جمال‌الدین ')
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۵۱: خط ۵۱:


==تحصیل==
==تحصیل==
عرفی در زادگاه خود به تحصیل علم و دانش پرداخت و به‌قدر توان در موسیقی و خط نسخ مهارت به دست آورد. از جوانی به سرودن شعر تمایل داشت و دیری نپایید که در شیراز شهرت یافت و به محافل ادبی آن شهر‌، همچون محفل ادبی که در دکان طراحی میر محمود طرحی شیرازی برگزار می‌شد، راه پیدا کرد و در آنجا با شاعرانی چون غیرتی شیرازی، عارف لاهیجی‌، قیدی شیرازی‌، تقیای شوشتری و تقی‌الدین اوحدی بلیانی آشنایی یافت<ref>ر.ک: همان</ref>.
عرفی در زادگاه خود به تحصیل علم و دانش پرداخت و به‌قدر توان در موسیقی و خط نسخ مهارت به دست آورد. از جوانی به سرودن شعر تمایل داشت و دیری نپایید که در شیراز شهرت یافت و به محافل ادبی آن شهر‌، همچون محفل ادبی که در دکان طراحی [[میر محمود طرحی شیرازی]] برگزار می‌شد، راه پیدا کرد و در آنجا با شاعرانی چون غیرتی شیرازی، [[عارف لاهیجی‌]]، [[قیدی شیرازی‌]]، [[تقیای شوشتری]] و [[تقی‌الدین اوحدی بلیانی]] آشنایی یافت<ref>ر.ک: همان</ref>.


==مهاجرت به هندوستان==
==مهاجرت به هندوستان==
در اوان جوانی از راه دریا به هندوستان مهاجرت کرد<ref>ر.ک: همان</ref>. عبدالباقی می‌‌گوید: سبب ورود او به هند، تشجیع و تشویق امرای هند بود. عرفی در هند با فیضی دکنی برخورد کرده و مصاحبت او را اختیار نموده است. او سپس به‌واسطه دکنی با حکیم مسیح‌الدین ابوالفتح گیلانی آشنا شد و در قصیده‌ای او را مدح گفت. ابوالفتح گیلانی نیز او را به عبدالرحیم خان خانان، سپهسالار ادب‌پرور جلال‌الدین اکبر شاه، معرفی کرد و از آنجا در سلک مداحان ویژه اکبر شاه در لاهور درآمد. عرفی همچنان در لاهور به سر برد تا درگذشت و پس از چندی پیکر او را به نجف منتقل کردند<ref>ر.ک: همان، ص12</ref>.
در اوان جوانی از راه دریا به هندوستان مهاجرت کرد<ref>ر.ک: همان</ref>. عبدالباقی می‌‌گوید: سبب ورود او به هند، تشجیع و تشویق امرای هند بود. عرفی در هند با فیضی دکنی برخورد کرده و مصاحبت او را اختیار نموده است. او سپس به‌واسطه دکنی با حکیم مسیح‌الدین ابوالفتح گیلانی آشنا شد و در قصیده‌ای او را مدح گفت. [[ابوالفتح گیلانی]] نیز او را به عبدالرحیم خان خانان، سپهسالار ادب‌پرور جلال‌الدین اکبر شاه، معرفی کرد و از آنجا در سلک مداحان ویژه اکبر شاه در لاهور درآمد. عرفی همچنان در لاهور به سر برد تا درگذشت و پس از چندی پیکر او را به نجف منتقل کردند<ref>ر.ک: همان، ص12</ref>.


==وفات==
==وفات==