پرش به محتوا

ابوالوفا خوارزمی: تفاوت میان نسخه‌ها

جز
جایگزینی متن - ' .' به '. '
جز (جایگزینی متن - 'تـ' به 'ت')
برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
جز (جایگزینی متن - ' .' به '. ')
(۲ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۴۲: خط ۴۲:
| کد مؤلف = AUTHORCODE84429AUTHORCODE
| کد مؤلف = AUTHORCODE84429AUTHORCODE
}}
}}
''' اَبوالْوَفا خوارَزْمی ''' (د ۴ رجب ۸۳۵ ق / ۷ مارس ۱۴۳۲ م)، از عرفای سلسلۀ كبرویه كه از او با القابی چون قدوة العرفا، پیر فرشته و فرشتۀ ‌روی زمین یاد كرده‌اند.  
''' اَبوالْوَفا خوارَزْمی''' (د ۴ رجب ۸۳۵ ق / ۷ مارس ۱۴۳۲ م)، از عرفای سلسلۀ كبرویه كه از او با القابی چون قدوة العرفا، پیر فرشته و فرشتۀ ‌روی زمین یاد كرده‌اند.  
==ولادت==
==ولادت==


تاریخ ولادت ابوالوفا روشن نیست. تنها به استناد یكی از رباعیات وی ــ كه در آن خود را مردی ۷۴ ساله گفته است ــ ۷۶0 ق / ۱۳۵۹ م را سال تولد او دانسته‌اند، ‌اما با توجه به سخنی كه وی اندكی پیش از مرگ خود بر زبان آورده و به ۷۸ سالگی خود اشاره كرده است، تولد او را می‌توان در حدود سال ۷۵۷ ق حدس زد.  
تاریخ ولادت ابوالوفا روشن نیست. تنها به استناد یكی از رباعیات وی ـ كه در آن خود را مردی ۷۴ ساله گفته است ـ ۷۶0 ق / ۱۳۵۹ م را سال تولد او دانسته‌اند، ‌اما با توجه به سخنی كه وی اندكی پیش از مرگ خود بر زبان آورده و به ۷۸ سالگی خود اشاره كرده است، تولد او را می‌توان در حدود سال ۷۵۷ ق حدس زد.  




خط ۶۱: خط ۶۱:
==شاگردان==  
==شاگردان==  


از شاگردان مشهور ابوالوفا می‌توان به [[کمال خوارزمی، حسین بن حسن|كمال‌الدین حسین خوارزمی]]، شارح فصوص الحكم ابن‌ عربی و [[مثنوی معنوی|مثنوی مولوی]] اشاره كرد كه تألیف جواهرالاسرار در شرح مثنوی را به اشارت و تشویق استاد خود آغاز نمود. مریدان و معتقدان ابوالوفا گفته‌اند كه مقصود [[مولوی، جلال‌الدین محمد|جلال‌الدین مولوی]] از «بوالوفا» در غزلی به مطلع «پیش‌ترآ پیش‌تر، ای بوالوفا ...» خوارزمی، و به گونه‌ای پیشگویی از ظهور او بوده است و ظاهراً نخست خود ابوالوفا در بیتی از یك رباعی كه [[کمال خوارزمی، حسین بن حسن|حسین خوارزمی]] از او نقل كرده، چنین ادعا كرد است. اما روشن است كه این خطاب در شعر مذكور به شخص خاصی ناظر نیست.
از شاگردان مشهور ابوالوفا می‌توان به [[کمال خوارزمی، حسین بن حسن|كمال‌الدین حسین خوارزمی]]، شارح فصوص الحكم ابن‌ عربی و [[مثنوی معنوی|مثنوی مولوی]] اشاره كرد كه تألیف جواهرالاسرار در شرح مثنوی را به اشارت و تشویق استاد خود آغاز نمود. مریدان و معتقدان ابوالوفا گفته‌اند كه مقصود [[مولوی، جلال‌الدین محمد|جلال‌الدین مولوی]] از «بوالوفا» در غزلی به مطلع «پیش‌ترآ پیش‌تر، ای بوالوفا. ..» خوارزمی، و به گونه‌ای پیشگویی از ظهور او بوده است و ظاهراً نخست خود ابوالوفا در بیتی از یك رباعی كه [[کمال خوارزمی، حسین بن حسن|حسین خوارزمی]] از او نقل كرده، چنین ادعا كرد است. اما روشن است كه این خطاب در شعر مذكور به شخص خاصی ناظر نیست.