پرش به محتوا

بدعت‌گرایی و زندقه در ایران عهد ساسانی: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۶: خط ۲۶:
}}
}}


''' بدعت‌گرایی و زندقه در ایران عهد ساسانی '''، تألیف ملیحه کرباسیان و محمد کریمی زنجانی اصل، نخستین عنوان از مجموعه «مطالعات ایران باستان» است که دربردارنده جستارهای چند تن از پژوهشگران ایرانی و غربی می‌باشد که در آن‌ها، وضعیت دینی و فرهنگی ایران را به‌ویژه در دوره ساسانی مورد توجه قرار داده‌اند.  
''' بدعت‌گرایی و زندقه در ایران عهد ساسانی '''، تألیف [[کرباسیان، ملیحه|ملیحه کرباسیان]] و [[کریمی زنجانی اصل، محمد|محمد کریمی زنجانی اصل]]، نخستین عنوان از مجموعه «مطالعات ایران باستان» است که دربردارنده جستارهای چند تن از پژوهشگران ایرانی و غربی می‌باشد که در آن‌ها، وضعیت دینی و فرهنگی ایران را به‌ویژه در دوره ساسانی مورد توجه قرار داده‌اند.  


از آنجایی‌که دین زرتشت به دلیل قدرت یافتن ساسانیان در این دوران به اوج شکوه و قدرت خود می‌رسد و به نوعی پیوندی میان دین و حکومت پدید می‌آید، روح کلی جستارها، مسئله بدعت‌گرایی و زندقه را در این دوران بررسی کرده‌اند.  
از آنجایی‌که دین زرتشت به دلیل قدرت یافتن ساسانیان در این دوران به اوج شکوه و قدرت خود می‌رسد و به نوعی پیوندی میان دین و حکومت پدید می‌آید، روح کلی جستارها، مسئله بدعت‌گرایی و زندقه را در این دوران بررسی کرده‌اند.  


کتاب از نظر ساختار، مشتمل بر پیشگفتار و دو بخش اصلی است. پیشگفتار کتاب، مشتمل بر جستاری است که در آن کشاکش‌های معرفتی میان دین و دولت و گروه‌های مختلف دینی را در ایران از زمان هخامنشیان تا ایران دوره اسلامی از نظر می‌گذراند. بخش نخست کتاب، مشتمل بر پنج جستار است که به‌طور کلی، پیوند دین و دولت عهد ساسانی و بدعت‌گرایی را در این دوره و سیاست‌هایی را که کرتیر با انجام آن‌ها سبب اتحاد دین و دولت شد، بررسی می‌کند. دومین بخش، مشتمل بر پنج جستار است که مبحث زندقه و خاستگاه آن ار مورد توجه قرار می‌دهند که در میان آن‌ها جستارهایی از محققان بزرگی همچون مهرداد بهار و عبدالحسین زرین‌کوب، و ترجمه جستاری از دائرة‌المعارف اسلام نوشته فرانسوا دو بلوا به چشم می‌خورد که در جهت آشنایی با این مبحث و تاریخچه آن، دارای اهمیت و توجه‌اند.<ref> شرفایی، محسن؛ اکبری چناری، علی، ص332-333</ref>  
کتاب از نظر ساختار، مشتمل بر پیشگفتار و دو بخش اصلی است. پیشگفتار کتاب، مشتمل بر جستاری است که در آن کشاکش‌های معرفتی میان دین و دولت و گروه‌های مختلف دینی را در ایران از زمان هخامنشیان تا ایران دوره اسلامی از نظر می‌گذراند. بخش نخست کتاب، مشتمل بر پنج جستار است که به‌طور کلی، پیوند دین و دولت عهد ساسانی و بدعت‌گرایی را در این دوره و سیاست‌هایی را که کرتیر با انجام آن‌ها سبب اتحاد دین و دولت شد، بررسی می‌کند. دومین بخش، مشتمل بر پنج جستار است که مبحث زندقه و خاستگاه آن ار مورد توجه قرار می‌دهند که در میان آن‌ها جستارهایی از محققان بزرگی همچون [[مهرداد بهار]] و [[زرین‌کوب، عبدالحسین|عبدالحسین زرین‌کوب]]، و ترجمه جستاری از دائرة‌المعارف اسلام نوشته فرانسوا دو بلوا به چشم می‌خورد که در جهت آشنایی با این مبحث و تاریخچه آن، دارای اهمیت و توجه‌اند.<ref> شرفایی، محسن؛ اکبری چناری، علی، ص332-333</ref>  


==پانویس==
==پانویس==