پرش به محتوا

ستاره تاریک: سیر تحول یهودیان تا صهیونیسم: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۶: خط ۲۶:
}}
}}
   
   
'''ستاره تاریک: سیر تحول یهودیان تا صهیونیسم''' تألیف مسعود صلواتی‌زاده، این کتاب به بررسی دین یهودیت و اوضاع و احوال یهودیان از آغاز پیدایش (دوران حضرت ابراهیم) تا دوران معاصر یعنی ظهور صهیونیسم می‌پردازد.
'''ستاره تاریک: سیر تحول یهودیان تا صهیونیسم''' تألیف [[صلواتی‌زاده، مسعود|مسعود صلواتی‌زاده]]، این کتاب به بررسی دین یهودیت و اوضاع و احوال یهودیان از آغاز پیدایش (دوران حضرت ابراهیم) تا دوران معاصر یعنی ظهور صهیونیسم می‌پردازد.


انگیزه اصلی نویسنده مبارزه با جریان صهیونیسم بوده است. مؤلف با استناد به منابع مربوط به دین بهود و آثار اسلامی، تاریخچه‌ای از این دین و مردمانش ارائه کرده است.
انگیزه اصلی نویسنده مبارزه با جریان صهیونیسم بوده است. مؤلف با استناد به منابع مربوط به دین بهود و آثار اسلامی، تاریخچه‌ای از این دین و مردمانش ارائه کرده است.


کتاب مشتمل بر سه بخش است و هر بخش نیز چند فصل دارد. بخش نخست به پیدایش یهود از دوران ابراهیم(ع) تا اسارت بابلی(586ق.م.)، رهایی آن‌ها توسط کورش، چگونگی پیدایش کنیسه، ظهور مسیح و آوارگی یهودیان به سبب حمله رومی‌ها می‌پردازد. مؤلف در بخش دوم ذیل چهار فصل به اوضاع یهود در شبه جزیره عرب، دشمنی‌های آنان با پیامبر، پیمان‌نامه‌ها و نبردهای حضرت رسول(ص) با آنان و سیمای یهود در قرآن توجه کرده است. بخش سوم کتاب که سه فصل دارد تاریخچه‌ای است از یهود پس از دوران وفات حضرت رسول(ص) تا پیدایش صهیونیسم را از نظر گذرانده است. مؤلف نختصری درباره برخورد ائمه اطهار با یهودیان توضیح داده و در ادامه وضعیت یهودیان در اروپا و سرانجام چگونگی ظهور صهیونیسم و مهم‌ترین پروتکل‌های آنها را بیان کرده است. کتاب همچنین دارای مقدمه‌ای مختصر است که در آن به تعریف اصطلاحاتی چون یهود، بنی‌اسرائیل، معرفی متون دینی یهود، و اوضاع طبیعی و جغرافیایی فلسطین پرداخته شده است. <ref> ر.ک: شرفایی، محسن، ص38-39</ref>
کتاب مشتمل بر سه بخش است و هر بخش نیز چند فصل دارد.  
 
بخش نخست به پیدایش یهود از دوران ابراهیم(ع) تا اسارت بابلی(586ق.م.)، رهایی آن‌ها توسط کورش، چگونگی پیدایش کنیسه، ظهور مسیح و آوارگی یهودیان به سبب حمله رومی‌ها می‌پردازد.  
 
مؤلف در بخش دوم ذیل چهار فصل به اوضاع یهود در شبه جزیره عرب، دشمنی‌های آنان با پیامبر، پیمان‌نامه‌ها و نبردهای حضرت رسول(ص) با آنان و سیمای یهود در قرآن توجه کرده است.  
 
بخش سوم کتاب که سه فصل دارد تاریخچه‌ای است از یهود پس از دوران وفات حضرت رسول(ص) تا پیدایش صهیونیسم را از نظر گذرانده است.  
 
مؤلف مختصری درباره برخورد ائمه اطهار(ع) با یهودیان توضیح داده و در ادامه وضعیت یهودیان در اروپا و سرانجام چگونگی ظهور صهیونیسم و مهم‌ترین پروتکل‌های آنها را بیان کرده است.  
 
کتاب همچنین دارای مقدمه‌ای مختصر است که در آن به تعریف اصطلاحاتی چون یهود، بنی‌اسرائیل، معرفی متون دینی یهود، و اوضاع طبیعی و جغرافیایی فلسطین پرداخته شده است. <ref> ر.ک: شرفایی، محسن، ص38-39</ref>