پرش به محتوا

جعبری، ابراهیم بن عمر: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۴۸: خط ۴۸:


==کنیه و لقب==
==کنیه و لقب==
کنیه‌اش را ابومحمد و ابواسحاق ذکر کرده‌اند. بروکلمان به‌اشتباه‌، کنیه‌اش را ابوالعباس ذکر کرده است‌. جعبری به ابن ‌سراج‌، شیخ‌الخلیل و شیخ‌القراء نیز مشهور بوده و به گفته ابن ‌حجر عسقلانی، لقب او در بغداد تقی‌الدین و در جاهای دیگر برهان‌الدین بوده است.
کنیه‌اش را ابومحمد و ابواسحاق ذکر کرده‌اند. بروکلمان به‌اشتباه‌، کنیه‌اش را ابوالعباس ذکر کرده است‌. جعبری به ابن ‌سراج‌، شیخ‌الخلیل و شیخ‌القراء نیز مشهور بوده و به گفته [[ابن حجر عسقلانی، احمد بن علی|ابن ‌حجر عسقلانی]]، لقب او در بغداد تقی‌الدین و در جاهای دیگر برهان‌الدین بوده است.


==تحصیلات==
==تحصیلات==
خط ۵۶: خط ۵۶:


==استادان==
==استادان==
برخی دیگر از استادان وی عبارت بودند از: جمال‌الدین محمد بن سالم منبجی‌، ابراهیم بن خلیل‌، کمال بن وضاح‌، عماد بن اشرف علوی و عبدالرحیم بن زجاج. او همچنین برای نقل قرائت‌های مختلف‌، از شریف بن بدر داعی اجازه داشت.
برخی دیگر از استادان وی عبارت بودند از: [[جمال‌الدین محمد بن سالم منبجی‌]]، [[ابراهیم بن خلیل‌]]، [[کمال بن وضاح‌]]، [[عماد بن اشرف علوی]] و [[عبدالرحیم بن زجاج]]. او همچنین برای نقل قرائت‌های مختلف‌، از شریف بن بدر داعی اجازه داشت.


==شاگردان==
==شاگردان==
عده‌ای نیز در محضر جعبری قرائت‌های مختلف را فراگرفتند. فقیه نامور امامیه‌، محمد بن مکی معروف به شهید اول‌، از شاگردان وی در علم قرائت بود.
عده‌ای نیز در محضر جعبری قرائت‌های مختلف را فراگرفتند. فقیه نامور امامیه‌، [[شهید اول، محمد بن مکی|محمد بن مکی]] معروف به [[شهید اول، محمد بن مکی|شهید اول‌]]، از شاگردان وی در علم قرائت بود.


==وفات==
==وفات==