پرش به محتوا

مسند امام مجتبی علیه‌السلام: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
جز (Hbaghizadeh صفحهٔ مسند امام مجتبی علیه السلام(عطاردی قوچانی، عزیز الله) را بدون برجای‌گذاشتن تغییرمسیر به مسند امام مجتبی علیه‌السلام منتقل کرد)
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۶: خط ۲۶:
}}
}}


'''مسند امام مجتبی (ع) '''، نوشته عزیزالله عطاردی قوچانی(1307ش) به زبان عربی است که محمدرضا عطایی آن را ترجمه کرده است. در این مسند از زندگانی امام حسن(ع) نوادۀ پیامبر(ص) و فضیلت‌ها، منقبت‌ها، خبرها، اثرها و آنچه که پس از پدرش امیر مؤمنان(ع) بر او گذشت و آن چه میان او و معاویه رخ داد و صلح آن حضرت با وی و ماجرای میان او و یارانش و شهادت، فرزندان، همسران و اصحاب آن بزرگوار به ضمیمه بررسی راویان حدیث بحث شده است.   
'''مسند امام مجتبی علیه‌السلام'''، نوشته [[عطاردی قوچانی، عزیزالله|عزیزالله عطاردی قوچانی]](متولد 1307ش) به زبان عربی است که [[عطایی، محمدرضا|محمدرضا عطایی]] آن را ترجمه کرده است. در این مسند از زندگانی امام حسن(ع) نوادۀ پیامبر(ص) و فضیلت‌ها، منقبت‌ها، خبرها، اثرها و آنچه که پس از پدرش امیر مؤمنان(ع) بر او گذشت و آن چه میان او و معاویه رخ داد و صلح آن حضرت با وی و ماجرای میان او و یارانش و شهادت، فرزندان، همسران و اصحاب آن بزرگوار به ضمیمه بررسی راویان حدیث بحث شده است.   


مطالب این کتاب از مصدرهای مشهور و منبع‌هایی گرفته شده که نزد دانشمندان شیعه معروف بوده است، این منبع‌ها دیدگاه‌های فقیهان شیعه را بر حسب فتوا و استنباط احکام شرعی بازتاب می‌دهد. همچنین، برخی اخبار مربوط به آن حضرت از کتاب‌های معروف اهل سنت برگرفته‌شده که نامشان در پایین صفحه‌ها آمده است.
مطالب این کتاب از مصدرهای مشهور و منبع‌هایی گرفته شده که نزد دانشمندان شیعه معروف بوده است، این منبع‌ها دیدگاه‌های فقیهان شیعه را بر حسب فتوا و استنباط احکام شرعی بازتاب می‌دهد. همچنین، برخی اخبار مربوط به آن حضرت از کتاب‌های معروف اهل سنت برگرفته‌شده که نامشان در پایین صفحه‌ها آمده است.


در این مسند، کتاب‌های حدیثی بررسی شده و روایت‌های امام مجتبی(ع) از آن منبع‌ها بیرون آمده است. سپس، بر حسب موضوع، به صورت باب‌هایی تنظیم یافته است. نویسنده احتمال می‌دهد که روایت‌هایی در منبع‌های دیگر وجود داشته باشد که به هنگام استخراج از نظر او دور مانده باشد. سلسله روایت‌های امام حسن (ع) از استادان نویسنده به گونۀ پیوسته تا به حضرت، نقل شده است و نام آنان و اجازه‌هایشان در مقدمۀ مسند الإمام رضا (ع) آمده است.
در این مسند، کتاب‌های حدیثی بررسی شده و روایت‌های امام مجتبی(ع) از آن منبع‌ها بیرون آمده است. سپس، بر حسب موضوع، به صورت باب‌هایی تنظیم یافته است. نویسنده احتمال می‌دهد که روایت‌هایی در منبع‌های دیگر وجود داشته باشد که به هنگام استخراج از نظر او دور مانده باشد. سلسله روایت‌های امام حسن (ع) از استادان نویسنده به گونۀ پیوسته تا به حضرت، نقل شده است و نام آنان و اجازه‌هایشان در مقدمۀ مسند الإمام رضا(ع) آمده است.


کتاب با سه بخش شکل گرفته است؛ در نخستین بخش به زندگی امام حسن(ع)، منقبت‌ها، فضیلت‌ها و نص بر امامت ایشان به همراه گفتار و رفتاریی که با معاویه داشته‌اند و نیز، به نحوۀ شهادت و اطلاعاتی در باره زندگی خانوادگی ایشان پرداخته شده است. در بخش دوم، حدیث‌ها و روایت‌هایی که در باب توحید، امامت، احکام، سنت‌ها، حکمت‌ها و آداب آن حضرت نقل شده، بررسی می‌شود که بر حسب موضوع، با باب عقل آغاز شده و با باب حکمت‌ها و آداب پایان می‌پذیرد. در بخش سوم، نام راویانی که از امام مجتبی (ع) به گونۀ پیوسته یا ناپیوسته روایت کرده اند، بر اساس حروف الفبا درج گردیده و شخصیت‌شناسی شده‌اند.<ref>ر.ک: مقدمه مؤلف، ص 18-15</ref>   
کتاب با سه بخش شکل گرفته است؛ در نخستین بخش به زندگی امام حسن(ع)، منقبت‌ها، فضیلت‌ها و نص بر امامت ایشان به همراه گفتار و رفتاریی که با معاویه داشته‌اند و نیز، به نحوۀ شهادت و اطلاعاتی در باره زندگی خانوادگی ایشان پرداخته شده است. در بخش دوم، حدیث‌ها و روایت‌هایی که در باب توحید، امامت، احکام، سنت‌ها، حکمت‌ها و آداب آن حضرت نقل شده، بررسی می‌شود که بر حسب موضوع، با باب عقل آغاز شده و با باب حکمت‌ها و آداب پایان می‌پذیرد. در بخش سوم، نام راویانی که از امام مجتبی(ع) به گونۀ پیوسته یا ناپیوسته روایت کرده اند، بر اساس حروف الفبا درج گردیده و شخصیت‌شناسی شده‌اند.<ref>ر.ک: مقدمه مؤلف، ص 18-15</ref>   


==پانویس ==
==پانویس ==