پرش به محتوا

شرح رسائل (فرج‌زاده فسائی): تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۴: خط ۲۴:
| پیش از =  
| پیش از =  
}}
}}
'''شرح رسائل ''' شرحی روان بر رسائل شیخ اعظم انصاری ره نوشته مجید فرج زاده فسایی(متولد 1351ش) است. موضوع کتاب اصول فقه است.
'''شرح رسائل'''، شرحی روان بر رسائل شیخ اعظم انصاری(رهنوشته مجید فرج‌زاده فسایی (متولد 1351ش) است. موضوع کتاب، اصول فقه است.


یکی از کتاب‌های تحقیقی مهم که در زمینه اصول فقه نگاشته شده، کتاب «فرائد الاصول» است. این کتاب یکی از ارزشمندترین کتب اصولی است که توسط شیخ مرتضی انصاری(م 1281ق) تألیف شده است که به آن «رسائل» نیز گفته می‌شود. <ref> مقدمه، ج1، ص 15 </ref>
یکی از کتاب‌های تحقیقی مهم که در زمینه اصول فقه نگاشته شده، کتاب «فرائد الأصول» است. این کتاب یکی از ارزشمندترین کتب اصولی است که توسط شیخ مرتضی انصاری (م 1281ق) تألیف شده است که به آن «رسائل» نیز گفته می‌شود<ref>ر.ک: مقدمه، ج1، ص15</ref> و در طول زمان، حواشی و شروح فراوانی به عربی و فارسی بر آن نگاشته شده است؛ شرح حاضر یکی از شروح فارسی آن است.


این شرح بر اساس معتبرترین منابع اصولی تدوین شده است. از جمله منایع آن عبادتند از : اوثق الوسائل فی شرح الرسائل نوشته شیخ موسی تبریزی، بحر الفوائد فی شرح الفرائد نوشته محمد حسن آشتیانی، نهایة الافکار آقا ضیاء الدین عراقی، فوائد الاصول تالیف محقق نائینی، اجود التقریرات و مصباح الاصول نوشته ابولقاسم خوئی، مطارح الانظار نوشته شیخ انصاری،  کفایة الاصول آخوند خراسانی، بدایع الافکار نوشته حبیب الله رشتی، الفوائد الرضویه علی الفرائد المرتضویه نوشته آقا رضا همدانی، دروس فی علم الاصول محمد باقر صدر، قلائد الفرائد غلام رضا قمی و معالم الاصول حسن بن زین الدین عاملی. <ref> رک: همان، ص 17-18</ref>
این شرح بر اساس معتبرترین منابع اصولی تدوین شده است. از جمله منایع آن عبارتند از: أوثق الوسائل في شرح الرسائل، نوشته شیخ موسی تبریزی؛ بحر الفوائد في شرح الفرائد، نوشته محمدحسن آشتیانی؛ نهاية الأفكار آقا ضیاءالدین عراقی؛ فوائد الأصول، تألیف محقق نائینی؛ أجود التقريرات و مصباح الأصول، نوشته ابولقاسم خویی؛ مطارح الأنظار، نوشته شیخ انصاری؛ كفاية الأصول آخوند خراسانی؛ بدائع الأفكار، نوشته حبیب‌الله رشتی؛ الفوائد الرضوية علی الفرائد المرتضوية، نوشته آقا رضا همدانی؛ دروس في علم الأصول محمدباقر صدر؛ قلائد الفرائد غلامرضا قمی و معالم الأصول حسن بن زین‌الدین عاملی<ref>ر.ک: همان، ص17-18</ref>.


در این شرح سعی شده نثر روانی حاکم باشد تا پژوهشگران و طلاب علوم دینی استفاده بهتری ببرند، مطالب به صورت آسان بیان شده و به گونه‌ای توضیح داده شده که عبارات کتاب نیز واضح گردد و پیچیدگی و سنیگنی آنها برطرف شود. <ref> رک: همان، ص 18/ref>
در این شرح سعی شده نثر روانی حاکم باشد تا پژوهشگران و طلاب علوم دینی استفاده بهتری ببرند. مطالب به‌صورت آسان بیان شده و به‌گونه‌ای توضیح داده شده که عبارات کتاب نیز واضح گردد و پیچیدگی و سنیگنی آنها برطرف شود<ref>رک: همان، ص18/ref>.
شیوه شارح در سرتاسر اثر ذکر عبارت کوتاهی از متن در ابتدای بحث و به دنبال آن شرح و توضیح مطالب متن است. وی گاهی پاره‌ای از توضیحات ضروری را در پاورقی‌ ذکر کرده است.


شیوه شارح در سرتاسر اثر، ذکر عبارت کوتاهی از متن در ابتدای بحث و به دنبال آن شرح و توضیح مطالب متن است. وی گاهی پاره‌ای از توضیحات ضروری را در پاورقی‌ ذکر کرده است.


 
==پانویس==
==پانویس ==
<references/>
<references/>


==منابع مقاله==
==منابع مقاله==
 
مقدمه.
#مقدمه و متن.


==وابسته‌ها==
==وابسته‌ها==
خط ۴۶: خط ۴۴:
[[رده:کتاب‌شناسی]]
[[رده:کتاب‌شناسی]]
[[رده:مقالات آبان 01 گرنه زاده]]
[[رده:مقالات آبان 01 گرنه زاده]]
[[رده:مقالات بازبینی نشده1]]
[[رده:مقالات بازبینی شده آذر 01]]
[[رده:مقالات بازبینی نشده2]]
[[رده:مقالات بازبینی نشده2]]
۱٬۴۸۲

ویرایش