پرش به محتوا

سحر البلاغة و سر البراعة: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۶: خط ۲۶:
}}
}}


'''سحر البلاغة و سر البراعة'''، اثر ادیب و لغت‌شناس بزرگ ابومنصور عبدالملک بن محمد نیشابوری (429-350ق)، مشهور به ثعالبی است. این اثر مشتمل بر مجموعه‌ای از آثار منظوم و منثور نویسندگان و شعرای پیش از ثعالبی است که گردآوری و در چهارده کتاب دسته‌بندی شده است. درویش جویدی این اثر را تحقیق و بر آن مقدمه نوشته است.  
'''سحر البلاغة و سر البراعة'''، اثر ادیب و لغت‌شناس بزرگ [[ثعالبی، عبدالملک بن محمد|ابومنصور عبدالملک بن محمد نیشابوری]] (350 -429ق)، مشهور به [[ثعالبی، عبدالملک بن محمد|ثعالبی]] است. این اثر مشتمل بر مجموعه‌ای از آثار منظوم و منثور نویسندگان و شعرای پیش از [[ثعالبی، عبدالملک بن محمد|ثعالبی]] است که گردآوری و در چهارده کتاب دسته‌بندی شده است. [[جویدی، درویش|درویش جویدی]] این اثر را تحقیق و بر آن مقدمه نوشته است.  


نویسنده، در آغاز اثر، آن را این‌گونه معرفی کرده است: «اما بعد، این کتابی است که در آن تعدادی از غرر منثور ستارگان زمین و نکته‌های اعیان فضل از بلغای عصر و نیز معدودی از نظم بزرگان شعر که اشعار نغز ایشان را در کتاب «يتيمة الدهر من محاسن أهل العصر» خود ذکر کرده بودم، آورده‌ام...»<ref>ر.ک: مقدمه مؤلف، ص13</ref>.
نویسنده، در آغاز اثر، آن را این‌گونه معرفی کرده است: «اما بعد، این کتابی است که در آن تعدادی از غرر منثور ستارگان زمین و نکته‌های اعیان فضل از بلغای عصر و نیز معدودی از نظم بزرگان شعر که اشعار نغز ایشان را در کتاب «[[يتيمة الدهر من محاسن أهل العصر]]» خود ذکر کرده بودم، آورده‌ام...»<ref>ر.ک: مقدمه مؤلف، ص13</ref>.


این مجموعه، مشتمل بر چهارده کتاب و هر کتابی از آن دارای ابوابی است. کتب این مجموعه به‌ترتیب عبارتند از:
این مجموعه، مشتمل بر چهارده کتاب و هر کتابی از آن دارای ابوابی است. کتب این مجموعه به‌ترتیب عبارتند از:
خط ۴۶: خط ۴۶:
# كتاب الأمثال و الحكم و المواعظ و ما يحذو حذوها<ref>ر.ک: همان، ص15-14</ref>.
# كتاب الأمثال و الحكم و المواعظ و ما يحذو حذوها<ref>ر.ک: همان، ص15-14</ref>.


ابوالفرج ببغاء، ابومحمد فیاض، ابومحمد مهلبی، ابواسحاق صابی، ابوالفضل بن عمید، ابوالقاسم اسماعیل بن عباد، شمس‌المعالی قابوس بن وشمگیر و بسیاری دیگر، از نویسندگانی هستند که نثر آنها در این مجموعه ذکر شده است.
ابوالفرج ببغاء، ابومحمد فیاض، ابومحمد مهلبی، ابواسحاق صابی، ابوالفضل بن عمید، ابوالقاسم اسماعیل بن عباد، [[شمس‌المعالی قابوس بن وشمگیر]] و بسیاری دیگر، از نویسندگانی هستند که نثر آنها در این مجموعه ذکر شده است.
ابوطیب متنبی، ابوفراس حمدانی، ابوالعباس نامی و بسیاری دیگر، از شعرایی هستند که اشعاری نغز از آنها نقل شده است<ref>ر.ک: همان، ص17-15</ref>.
 
[[ابوطیب متنبی]]، [[ابوفراس حمدانی]]، [[ابوالعباس نامی]] و بسیاری دیگر، از شعرایی هستند که اشعاری نغز از آنها نقل شده است<ref>ر.ک: همان، ص17-15</ref>.


==پانویس==
==پانویس==