پرش به محتوا

تجمل‌گرایی در سبک زندگی اسلامی: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۴: خط ۲۴:
| پیش از =  
| پیش از =  
}}
}}
'''تجمل گرایی در سبک زندگی اسلامی پژوهشی در زندگی تجمل‌گرایانه از منظر قرآن کریم''' نوشته یوسف مرتضوی امیری(متولد 1361ش) در موضوع اخلاق و تربیت است.
'''تجمل‌گرایی در سبک زندگی اسلامی: پژوهشی در زندگی تجمل‌گرایانه از منظر قرآن کریم'''، نوشته یوسف مرتضوی امیری (متولد 1361ش)، در موضوع اخلاق و تربیت است.


این اثر، درصدد پاسخگویی به چیستی دیدگاه قرآن نسبت به زندگی تجمل‌گرایانه است. تلاش شده است تا با معناشناسی واژه تجمل و واژگان مشابه آن و همچنین تبیین مفاهیم مرتبط با موضوع مذکور، عوامل و زمینه‌های تجمل‌گرایی و آثار شوم چنین گرایش افراطی هشدار داده و برنامه قرآن برای پیشگیری و مقابله با تجمل‌گرایی بیان گردد<ref>ر.ک: مقدمه مؤلف، ص11-12</ref>.


این اثر در صدد پاسخگویی به چیستی دیدگاه قرآن نسبت به زندگی تجمل گرایانه است. تلاش شده است تا با معناشناسی واژه تجمل و واژگان مشابه آن، و همچنین تبیین مفاهیم مرتبط با موضوع مذکور، عوامل و زمینه‌های تجمل‌گرایی و آثار شوم چنین گرایش افراطی هشدار داده و برنامه قرآن برای پیشگیری و مقابله با تجمل‌گرایی بیان گردد. <ref> مقدمه مؤلف، ص 11-12 </ref>
مباحث کتاب در پنج بخش عرضه شده است. در بخش نخست، به تجمل‌گرایی در لغت و اصطلاح، تجمل‌گرایی پسندیده و مذموم و دیدگاه‌های دانشمندان اسلامی پیرامون تجمل‌گرایی پرداخته شده است. در بخش دوم، از عوامل و زمینه‌های زندگی تجمل‌گرایانه که شامل عوامل درونی و بیرونی است سخن به میان آمده است. بخش سوم، به آثار و پیامدهای تجمل‌گرایانه همچون طغیان و سرکشی، عذاب الهی، تباهی سرمایه مادی، وابستگی اقتصادی و... اختصاص یافته است. در بخش چهارم، راه‌های پیشگیری و مقابله با زندگی تجمل‌گرایانه در قرآن شامل تقویت ایمان و تقوا، قناعت، معرفی الگوی مناسب و... مورد بحث قرار گرفته است. مفاهیم و واژگان هم‌خوان با تجمل‌گرایی همچون تبرج، زخرف، حسن، جمال، اتراف، ملأ و اسراف، مباحث بخش پنجم کتاب را تشکیل می‌دهد<ref>رک: همان، ص12-13</ref>.


مباحث کتاب در پنج بخش عرضه شده است. در بخش نخست به تجمل‌گرایی در لغت و اصطلاح، تجمل‌گرایی پسندیده و مذموم و دیدگاه‌های دانشمندان اسلامی پیرامون تجمل‌گرایی پرداخته شده است. در بخش دوم از عوامل و زمینه‌های زندگی تجمل‌گرایانه که شامل عوامل درونی و بیرونی است سخن به میان آمده است. بخش سوم به آثار و پیامدهای تجمل‌گرایانه همچون طغیان و سرکشی، عذاب الهی، تباهی سرمایه مادی، وابستگی اقتصادی و....اختصاص یافته است. در بخش چهارم راه‌ههای پیشگیری و مقابله با زندگی تجمل‌گرایانه در قرآن شامل تقویت ایمان و تقوا، قناعت، معرفی الگوی مناسب و... مورد بحث قرار گرفته است. مفاهیم و واژگان همخوان با تجمل‌گرایی همچون تبرج، زخرف، حسن، جمال، اتراف، ملا و اسراف مطالب مباحث بخش پنجم کتاب را تشکیل می‌دهد. <ref> رک: همان ص 11-12 </ref>
مطالب کتاب به‌صورت دسته‌بندی‌شده و منظم، بدون زیاده‌گویی و با زبانی ساده بیان شده است. نویسنده در پایان هر بخش از کتاب به جمع‌بندی و نتیجه‌گیری پرداخته و در پایان کتاب نیز یک جمع‌بندی و نتیجه‌گیری کلی از تمام مباحث را عرضه نموده است.  


مطالب کتاب به صورت دسته بندی شده و منظم، بدون زیاده گویی و با زبانی ساده بیان شده است. نویسنده در پایان هر بخش از کتاب به جمع بندی و نتیجه¬گیری پرداخته و در پایان کتاب نیز یک جمع بندی و نتیجه‌گیری کلی از تمام مباحث را عرضه نموده است.
==پانویس==
 
==پانویس ==
<references/>
<references/>


==منابع مقاله==
==منابع مقاله==
 
مقدمه مؤلف.
#مقدمه و متن.




خط ۴۵: خط ۴۳:
[[رده:کتاب‌شناسی]]
[[رده:کتاب‌شناسی]]
[[رده:مقالات مهر 01 گرنه زاده]]
[[رده:مقالات مهر 01 گرنه زاده]]
[[رده:مقالات بازبینی نشده1]]  
[[رده:مقالات بازبینی شده آبان 01]]  
[[رده:مقالات بازبینی نشده2]]
[[رده:مقالات بازبینی نشده2]]
۱٬۴۸۲

ویرایش