العلاقات و القرائن في التعبير البياني: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
جز (جایگزینی متن - '==منبع مقاله==' به '==منابع مقاله==')
برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۵: خط ۲۵:
}}
}}
   
   
'''العلاقات و القرائن في التعبير البياني''' عنوان اثری است 1 جلدی به زبان عربی از محمود موسی حمدان با موضوع ادبیات عرب(معانی و بیان).
'''العلاقات و القرائن في التعبير البياني'''، عنوان اثری است 1 جلدی به زبان عربی از محمود موسی حمدان (معاصر) در موضوع بلاغت.


ادای معنی به روش کنایه و مجاز از طریق دلالتِ وضعی نیست بلکه به دلالت عقلی می‌باشد که حاصل معنای تضمن و التزام است. به همین دلیل مهارت در استفاده از این روشها و تنوع بخشیدن به این قالبهای بیانی، به 3 چیز بستگی دارد؛
ادای معنی به روش کنایه و مجاز از طریق دلالتِ وضعی نیست، بلکه به دلالت عقلی می‌باشد که حاصل معنای تضمن و التزام است. به همین دلیل مهارت در استفاده از این روش‌ها و تنوع بخشیدن به این قالب‌های بیانی، به 3 چیز بستگی دارد:
وجود هدفی که این روشها را راهی برای درک معنا قرار دهد و آن معنا را عنصر اصلی در شکل‌گیری عبارت قرار دهد به این صورت که معنایی که با آن، مطابق با مقتضای حال است جز با این روشها حاصل نشود و عند المناسبة وجود آنها متعیّن شود.
الف)- وجود غرضی که این روش‌ها را راهی برای فهماندن مقصود به‌کار گمارد و آنها را عنصر اصلی در شکل‌گیری عبارت قرار دهد؛ به این صورت که معنایی که با آن، مطابقت با مقتضای حال صورت می‌گیرد؛ بنابراین در صورت وجود مناسبت و عدم فهم مخاطب جز با این روش‌ها، این اسلوب‌ها تعین می‌یابد.


وجود رابطه میان دو معنی؛ معنای ظاهر از لفظ و معنی مورد نظر از آن، برای اینکه به لحاظ استعمال و فهم، انتقال ذهن از معنی ظاهری به معنی مورد نظر ممکن باشد.
ب)- وجود رابطه میان دو معنی؛ معنای ظاهر از لفظ و معنی مورد نظر از آن؛ برای اینکه به‌لحاظ استعمال و فهم، انتقال ذهن از معنی ظاهری به معنی مورد نظر ممکن باشد.


اینکه احتمال دلالت کلمه بر معنای دوم، احتمالی محتمل(مرجوح) و غیرضروری باشد که جز با وجود دلیلی دال بر اراده این نوع از دلالت، تقویت نشود.
ج)- اینکه احتمال دلالت کلمه بر معنای دوم، احتمالی مرجوح باشد که جز با وجود دلیلی دال بر اراده این نوع از دلالت، تقویت نشود.


3 مورد فوق، اساس محتوای مطالب کتاب حاضر را تشکیل می‌دهند و بنای این اثر بر این سه امر است و مسائلش حول این امور دور می‌زند. <ref>ر.ک: مقدمه کتاب، ص3-7</ref>
سه امر یادشده، اساس و زیربنای موضوع مورد بحث، یعنی: العلاقات و القرائن فی التعبیر البیانی، است که بنای این موضوع بر این سه استوار است و همه مسائل آن در محدوده همین سه امر می‌چرخد<ref>ر.ک: مقدمه کتاب، ص3-7</ref>.


مباحث این کتاب بجز مقدمه در یک مدخل و دو باب مطرح شده است. برای اطلاع از جزئیات مسائلی که در ا ین ابواب و فصول مطرح شده می‌توانید به صفحات 7 و 8 مقدمه کتاب مراجعه کنید.
مباحث این کتاب به‌جز مقدمه، در یک مدخل و دو باب مطرح شده است.


==پانویس==
==پانویس==
<references />
<references/>


==منابع مقاله==
==منابع مقاله==
خط ۵۱: خط ۵۱:
[[رده:مقالات مرداد 01 یقموری]]
[[رده:مقالات مرداد 01 یقموری]]
[[رده:مقالات بارگذاری شده 01 قربانی]]
[[رده:مقالات بارگذاری شده 01 قربانی]]
[[رده:مقالات بازبینی نشده1]]
[[رده:مقالات بازبینی شده شهریور 01]]
[[رده:مقالات بازبینی نشده2]]
[[رده:مقالات بازبینی نشده2]]
۱٬۴۸۲

ویرایش