پرش به محتوا

المسالك الجامعية في شرح الألفية الشهيدية: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
جز (جایگزینی متن - 'نیالج' به 'ني‌الج')
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۴۰: خط ۴۰:
وی به جهت ایضاح برخی معانی و... در حاشیه کتاب، تعلیقات و تحقیقاتش بر برخی مسائل کتاب را ذکر کرده است<ref>ر.ک: همان</ref>.
وی به جهت ایضاح برخی معانی و... در حاشیه کتاب، تعلیقات و تحقیقاتش بر برخی مسائل کتاب را ذکر کرده است<ref>ر.ک: همان</ref>.


در صفحات 23 تا 26 کتاب، رونوشتی از نسخ خطی کتاب ارائه شده است. خود [[ابن ابی‌جمهور، محمد بن زین‌الدین|ابن ابی جمهور]] در مقدمه‌ای که بر کتاب نوشته، متذکر می‌گردد که این اثر را به درخواست برخی از طلاب علوم دینی درباره استنباط ادله متعلق به نماز و شرایط آن نوشته است. او می‌نویسد: «فلما طال منه الإلحاح و الطلب و كثر مني‌الجنوح و الهرب عرّض لي بالمكاشفة و المناقشة و صرّح لي بالقراءة و المباحثة...»؛ طلب آنان به حدی شد که راهی برایم نگذاشت که مطالب «الألفية في الصلاة الفرضية» را تقریر نموده و مقاصد آن را تحریر نمایم و... پس‌ازآن، عزمم را جزم این کردم که این امر را ارتقا بدهم و ازاین‌رو آغاز به شرح این رساله کردم. ولی در آن زمان که به کارهای متفاوتی اشتغال داشتم و ذهنم درگیر کارهای متعددی بود، گذر روزگار این کار را برایم به دست فراموشی سپرد تا اینکه در هنگامی‌که با جماعت دوستان در ایام اعتکاف در حرم علوی کوفی جمع شدیم، یادم آمد که قرار داشتم چنین کاری را انجام دهم. جماعت طلاب و دوستان نزدیکم نیز با یادآوری این امر، دوباره درخواستشان درباره شرح کتاب را بر من تکرار کردند و در آنجا بود که من به درخواستشان پاسخ دادم و نقصان مواردی را که پیش‌تر گفته بودم، کامل و امر را تمام کردم؛ و آن را «المسالك الجامعية في شرح الرسالة الألفية» نامیدم و آن را به جماعت دوستان هدیه کردم<ref>ر.ک: مقدمه نویسنده، ص29-31</ref>.
در صفحات 23 تا 26 کتاب، رونوشتی از نسخ خطی کتاب ارائه شده است. خود [[ابن ابی‌جمهور، محمد بن زین‌الدین|ابن ابی جمهور]] در مقدمه‌ای که بر کتاب نوشته، متذکر می‌گردد که این اثر را به درخواست برخی از طلاب علوم دینی درباره استنباط ادله متعلق به نماز و شرایط آن نوشته است. او می‌نویسد: «فلما طال منه الإلحاح و الطلب و كثر مني‌ الجنوح و الهرب عرّض لي بالمكاشفة و المناقشة و صرّح لي بالقراءة و المباحثة...»؛ طلب آنان به حدی شد که راهی برایم نگذاشت که مطالب «الألفية في الصلاة الفرضية» را تقریر نموده و مقاصد آن را تحریر نمایم و... پس‌ازآن، عزمم را جزم این کردم که این امر را ارتقا بدهم و ازاین‌رو آغاز به شرح این رساله کردم. ولی در آن زمان که به کارهای متفاوتی اشتغال داشتم و ذهنم درگیر کارهای متعددی بود، گذر روزگار این کار را برایم به دست فراموشی سپرد تا اینکه در هنگامی‌که با جماعت دوستان در ایام اعتکاف در حرم علوی کوفی جمع شدیم، یادم آمد که قرار داشتم چنین کاری را انجام دهم. جماعت طلاب و دوستان نزدیکم نیز با یادآوری این امر، دوباره درخواستشان درباره شرح کتاب را بر من تکرار کردند و در آنجا بود که من به درخواستشان پاسخ دادم و نقصان مواردی را که پیش‌تر گفته بودم، کامل و امر را تمام کردم؛ و آن را «المسالك الجامعية في شرح الرسالة الألفية» نامیدم و آن را به جماعت دوستان هدیه کردم<ref>ر.ک: مقدمه نویسنده، ص29-31</ref>.


==پانویس==
==پانویس==
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش