پرش به محتوا

باهر البرهان فی مشکلات معانی القرآن: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۷: خط ۲۷:
}}
}}
   
   
'''باهر البرهان فی مشکلات معانی القرآن''' اثر [[نیسابوری، محمود بن علی|بیان‌الحق نجم‌الدین محمود بن علی نیشابوری قزوینی]] (متوفی 553ق)، کتابی است در تفسیر قرآن و بیان معانی مشکل آن که با تحقیق [[عثمان، محمد|محمد عثمان]] به چاپ رسیده است.
'''باهر البرهان في مشكلات معاني القرآن،''' اثر [[نیسابوری، محمود بن علی|بیان‌الحق نجم‌الدین محمود بن علی نیشابوری قزوینی]] (متوفی 553ق)، کتابی است در تفسیر قرآن و بیان معانی مشکل آن که با تحقیق [[عثمان، محمد|محمد عثمان]] به چاپ رسیده است.


آنچه از این کتاب موجود و چاپ شده، از آغاز کتاب است تا پايان سوره التكوير. اين کتاب مملو از ذکر شواهد شعری و امثال و احاديث و آثار است و فوائد مختلف<ref>بی‌نام</ref>.
آنچه از این کتاب موجود و چاپ شده، از آغاز کتاب است تا پايان سوره التكوير. اين کتاب مملو از ذکر شواهد شعری و امثال و احاديث و آثار و فوائد مختلف است<ref>بی‌نام</ref>.
 
مهمترین ویژگی اثر حاضر، خلاصه‌گویی نویسنده و موجز بودن آن است، به گونه‌ای که تفسیر تمام سوره‌های قرآن، از ابتدا تا انتها، در یک جلد قرار گرفته است.
 
در مقدمه‌ای که محقق به ابتدای کتاب افزوده، ضمن ارائه شرح حال مختصری از نویسنده<ref>مقدمه، ص14</ref> مطالب مفیدی پیرامون لغت قرآن، فضیلت لغت و زبان عربی بر سایر زبان‌ها، اهمیت علم لغت و شرط بودن فهم آن در یادگیری علوم دین، نیاز علوم دینی به زبان عربی، بهترین نصوص بودن قرآن در میان سایر نصوص در زبان عربی، عنوان گردیده است<ref>همان، ص3- 13</ref>.


مهم‌ترین ویژگی اثر حاضر، خلاصه‌گویی نویسنده و موجز بودن آن است؛ به‌گونه‌ای که تفسیر تمام سوره‌های قرآن، از ابتدا تا انتها، در یک جلد قرار گرفته است.


در مقدمه‌ای که محقق به ابتدای کتاب افزوده، ضمن ارائه شرح حال مختصری از نویسنده<ref>ر.ک: مقدمه، ص14</ref>، مطالب مفیدی پیرامون لغت قرآن، فضیلت لغت و زبان عربی بر سایر زبان‌ها، اهمیت علم لغت و شرط بودن فهم آن در یادگیری علوم دین، نیاز علوم دینی به زبان عربی، بهترین نص بودن قرآن در میان سایر نصوص در زبان عربی، عنوان گردیده است<ref>ر.ک: همان، ص3-13</ref>.
==پانویس ==
==پانویس ==
<references />
<references />


==منابع مقاله==
==منابع مقاله==
# مقدمه و متن کتاب.
# مقدمه.
# [https://ansari.kateban.com/post/1956 بی‌نام، «بررسی‌های تاریخی مقالات و نوشته‌های حسن انصاری در حوزه تاریخ و فرهنگ ایران و اسلام»، برگرفته از سایت «انصاری- کاتبان»، پنجشنبه 2 تیر 1401]،
# [https://ansari.kateban.com/post/1956 بی‌نام، «بررسی‌های تاریخی مقالات و نوشته‌های حسن انصاری در حوزه تاریخ و فرهنگ ایران و اسلام»، برگرفته از سایت «انصاری - کاتبان»، پنج‌شنبه 2 تیر 1401]،




۱٬۴۸۲

ویرایش