پرش به محتوا

اعراب القرآن (جعفر کرباسی): تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۹: خط ۲۹:
}}
}}


'''اعراب القرآن''' تألیف شیخ جعفر کرباسی ( کلباسی) (متوفی 1437ق)، اثری هشت جلدی است که همانگونه که از نامش پیداست در موضوع اعراب و ترکیب واژه‌های قرآن کریم به رشته تحریر درآمده است. در این اثر تمامی سوره‌های قرآن کریم، بدون اشاره به آراء و اقوال مفسران و نحویون مورد بررسی قرار گرفته است.   
'''إعراب القرآن،''' تألیف شیخ جعفر کرباسی (متوفی 1437ق)، اثری هشت جلدی است در موضوع اعراب و ترکیب واژه‌های قرآن کریم. در این اثر تمام سوره‌های قرآن کریم، بدون اشاره به آراء و اقوال مفسران و نحویون، از نظر جایگاه و موقعیت  اعرابی واژگان مورد بررسی قرار گرفته است.   


اعراب، فرآیندی تحلیلی- تفکیکی است کـه‌ نـحوپژوه در آن کـلمات را بر اساس موقعیت اعرابی و نقشی که در جمله دارند، در کنار هم قرار می‌دهد تا کلمات در جـایگاه نـحوی خـود واقع شوند؛ بنابراین، نحوپژوه ساختار‌ صرفی‌ کلمه و معنای نحوی را در نظر می‌گیرد.<ref>ر.ک: ستوده‌نیا، محمدرضا؛ قاسم نژاد، زهرا؛ ص 4-3</ref>‏ در کتاب اعراب القرآن نیز نویسنده در ابتدای هر سوره به مکی یا مدنی بودن سوره، تعداد آیات، کلمات و حروف آن سوره ارائه شده است.  سپس آیه به آیه، به تحلیل نحوی الفاظ و واژه‌ها پرداخته است. نویسنده از ذکر آراء مفسران و نحوپژوهان پیـرامون وجوه اعرابی آیه و نقد و بررسی آراء خودداری کرده است. همچنین هیچگونه استنادی به منابع تفسیری و ادبی در این اثر مشاهده نمی‌شود.  
اعراب، فرآیندی تحلیلی - تفکیکی است کـه‌ نـحوپژوه در آن کـلمات را بر اساس موقعیت اعرابی و نقشی که در جمله دارند، در کنار هم قرار می‌دهد تا کلمات در جـایگاه نـحوی خـود واقع شوند؛ بنابراین، نحوپژوه ساختار‌ صرفی‌ کلمه و معنای نحوی را در نظر می‌گیرد.<ref>ر.ک: ستوده‌نیا، محمدرضا؛ قاسم‌نژاد، زهرا، ص4-3</ref>‏ در کتاب اعراب القرآن نویسنده در ابتدای هر سوره به مکی یا مدنی بودن سوره، تعداد آیات، کلمات و حروف آن سوره اشاره کرده است.  سپس آیه‌به‌آیه، به تحلیل نحوی الفاظ و واژه‌ها پرداخته است. نویسنده از ذکر آراء مفسران و نحوپژوهان پیـرامون وجوه اعرابی آیه و نقد و بررسی آراء خودداری نموده است. همچنین هیچ‌گونه استنادی به منابع تفسیری و ادبی در این اثر مشاهده نمی‌شود.  


==پانویس ==
==پانویس ==
<references/>
<references />
==منابع مقاله==
==منابع مقاله==
# متن کتاب.  
# متن کتاب.  
# ستوده‌نیا، محمدرضا؛ قاسم نژاد، زهرا؛ «اثر و جایگاه روابط متنی در دانش اعراب قرآن»، پژوهش‌های زبانشناختی قرآن، پاییز و زمستان 1393، شماره 6،  ص 1 تا 18؛ به آدرس اینترنتی:
# ستوده‌نیا، محمدرضا؛ قاسم‌نژاد، زهرا، «اثر و جایگاه روابط متنی در دانش اعراب قرآن»، پژوهش‌های زبان‌شناختی قرآن، پاییز و زمستان 1393، شماره 6،  ص1 تا 18، به آدرس اینترنتی:
   
   
https://www.noormags.ir/view/fa/articlepage/1076458
https://www.noormags.ir/view/fa/articlepage/1076458
۱٬۴۸۲

ویرایش