پرش به محتوا

الگو:صفحهٔ اصلی/مقالهٔ برگزیده اول: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
<div class="boxTitle"><big>'''[[عنایات حضرت مهدی موعود(عج) به علماء و مراجع تقلید]]'''</big></div>
<div class="boxTitle"><big>'''[[امام مهدی عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف از تولد تا رجعت]]'''</big></div>
[[پرونده:NUR13755J1.jpg|بندانگشتی|عنایات حضرت مهدی موعود(عج) به علماء و مراجع تقلید|175px]]  
[[پرونده:NUR24828J1.jpg|بندانگشتی|امام مهدی عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف از تولد تا رجعت|175px]]


'''عنايات حضرت مهدى موعود به علما و مراجع تقليد'''، اثر فارسى [[کریمی جهرمی، علی|آيت‌الله على كريمى جهرمى]]، بخشی از عنايات و توجهات ولى عصر(عج) نسبت به علماى عظام و مراجع تقليد شيعه را نشان داده است.
'''امام مهدى(عج) از تولد تا رجعت'''، اثر [[نظری منفرد، علی|على نظرى منفرد]]، پژوهشى است پيرامون حضرت مهدى(عج)، از ولادت آن حضرت تا مباحث مربوط به رجعت كه به زبان فارسی و در دوران معاصر نوشته شده است.


فقدان كتابى پيرامون عنايات امام زمان(عج) نسبت به علماى شيعه، اهميت موضوع و سؤال عده‌اى راجع به اين جريان، انگيزه تأليف را شكل داده‌اند.
نویسنده ابتدا به نصوص مربوط به حضرت مهدى(عج) اشاره نموده و پس از بررسى اعتقاد به مصلح موعود در ميان اقوام و ملل، به بحث پيرامون وضعيت سياسى و اجتماعى دوران ولادت و آغاز امامت حضرت(عج) پرداخته و در ادامه، مباحثى همچون غيبت صغرى، نواب، غيبت كبرى، انتظار، رجعت و... را مطرح نموده است.


بخش نخست، به اين موضوع پرداخته است كه: آيا در عصر غيبت كبرا، امكان شرفيابى به حضور ايشان براى كسى هست يا خير؟ و بر فرض امكان، آيا اين موضوع تحقق يافته است يا نه؟ آن‌گاه در اين باره كه علماى بزرگ شيعه و مراجع با تقوا و حوزه‌هاى علميه، مورد عنايات ويژه امام زمان(عج) هستند، سخن رانده شده است.
فصل اول، به كليات اختصاص يافته و در آن، از سه مبحث زير، سخن به ميان آمده است:


نویسنده، پس از نقل نظريات بزرگان علماى شيعه در امكان تشرف در زمان غيبت، وجوهى كه اقتضا مى‌كند، علماء بزرگ و مراجه با تقوا از عنايات خاصه ولى عصر(عج) بهره‌مند شوند را، بر شمرده است؛ از جمله اين كه:
الف)- ضرورت وجود حجت الهى: در اين قسمت، نویسنده به موضوع ضرورت حجت در هر عصر و زمان اشاره كرده است. حجت چيزى است كه به آن احتجاج مى‌شود و كسى كه مى‌خواهد امرى را اثبات نمايد، براى اثبات آن، دليل و برهان اقامه مى‌كند تا بدين وسيله آن امر مورد قبول واقع شود و ديگران آن را بپذيرند؛ برهانى كه براى اثبات مدعاى خود اقامه مى‌نمايد، آن را حجت گويند. در اينجا مقصود نویسنده از حجت الهى، كسى يا چيزى است كه خداوند به او احتجاج مى‌كند؛ همچون رسولان و امامان و نيز كتب آسمانى و عقل اديبان.


#آنان در صف اول و طبقه اعلاى جامعه دينى و در رأس امت اسلامى قرار دارند و شرف و موقعيت عظيم آنان، از امور بديهى و مكانت و جلالت شأن‌شان، از واضحات است.
ب)- لزوم شناخت امام: در اين قسمت، به اين نكته پرداخته شده است كه اين حجتى كه در هر عصر و زمان بايستى باشد و عقل و نقل بر ضرورت و لزوم وجود آن در همه زمان‌ها حكم كرده و تأكيد مى‌نمايد، لازم است كه آن حجت را مردم بشناسند؛ زيرا هدايت و سعادت خلق در گرو شناخت حجت و آگاهى از رهنمودها و ارشادات او و به كار گرفتن فرامين و دستورات او مى‌باشد كه در آن هنگام فرد مى‌تواند به‌سوى كمال و سعادت حركت كند...<div class="mw-ui-button">[[امام مهدی عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف از تولد تا رجعت|'''ادامه''']]</div>
#ايشان منصوب از طرف امام زمان(عج) مى‌باشند و مقام نيابت عامه او را دارند.
#تصريح خود ولى عصر(عج) به اهتمام و عنايت به نواب عصر غيبت
#صدور توقيعات شريفه به نام [[شيخ مفيد]] و ديگر بزرگان <div class="mw-ui-button">[[عنایات حضرت مهدی موعود(عج) به علماء و مراجع تقلید|'''ادامه''']]</div>
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش