پرش به محتوا

نیر ممقانی، محمدتقی بن محمد: تفاوت میان نسخه‌ها

جز
جایگزینی متن - 'فـ' به 'ف'
جز (جایگزینی متن - 'گـ' به 'گ')
جز (جایگزینی متن - 'فـ' به 'ف')
برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
خط ۵۴: خط ۵۴:
در سال ١٢٤٧/١٢٤٨ق، در تبریز‎ متولد‎ شد و در سال ١٣١٢ق، در همان شهر وفات یافت.   
در سال ١٢٤٧/١٢٤٨ق، در تبریز‎ متولد‎ شد و در سال ١٣١٢ق، در همان شهر وفات یافت.   


پدرش آخوند ملا محمّد ممقانی، شاگرد [[احسائی، احمد بن زین‌الدین|شیخ احمد احسائی]] است. وی از جمله علمایی است که در مجلس مناظره میرزا علی‌محمّد باب در تبریز حاضر بوده، فـتوی‎ به‎ کفر میرزا علی‌محمّد باب داده و حکم بر قتلش براند.  
پدرش آخوند ملا محمّد ممقانی، شاگرد [[احسائی، احمد بن زین‌الدین|شیخ احمد احسائی]] است. وی از جمله علمایی است که در مجلس مناظره میرزا علی‌محمّد باب در تبریز حاضر بوده، فتوی‎ به‎ کفر میرزا علی‌محمّد باب داده و حکم بر قتلش براند.  


==تحصیلات==
==تحصیلات==
خط ۶۳: خط ۶۳:


==مناعت طبع==
==مناعت طبع==
در شخصیت او گفته‌اند که‎ شهامت‎ نفس و مناعت طبع او‎ به‎ اندازه‌ای بوده که جز خانه مسکونی چیزی نداشته و آن را هم بعد از فوت به وامش دادند و ازاین‌روی همیشه در شکنجه و فـشار رجال حسود و بدخواه بوده است<ref>ر.ک: فرهمند، محمد، ص59</ref>‏.  
در شخصیت او گفته‌اند که‎ شهامت‎ نفس و مناعت طبع او‎ به‎ اندازه‌ای بوده که جز خانه مسکونی چیزی نداشته و آن را هم بعد از فوت به وامش دادند و ازاین‌روی همیشه در شکنجه و فشار رجال حسود و بدخواه بوده است<ref>ر.ک: فرهمند، محمد، ص59</ref>‏.  


==علاقه به هنر==
==علاقه به هنر==
خط ۷۲: خط ۷۲:


==وفات==
==وفات==
نیّر صبح روز جمعه دوازدهم ماه رمضان‎ سال‎ ١٣١٢ق، در تبریز وفـات یافـت و جسدش را به نجف منتقل کرده و به خاک سپردند. در وفات او جمعی از فضلای‎ فارسی‎ و عربی‎ ‎مراثی گفته‌اند و قطعه‌ای‎ عربی‎ از‎ میرزا علی بن موسی ثقة‎الاسلام تبریزی نقل شـده که در رثـای او گفته و مدح بسیار از او کرده است<ref>ر.ک: همان، ص60 </ref>‏.  
نیّر صبح روز جمعه دوازدهم ماه رمضان‎ سال‎ ١٣١٢ق، در تبریز وفات یافت و جسدش را به نجف منتقل کرده و به خاک سپردند. در وفات او جمعی از فضلای‎ فارسی‎ و عربی‎ ‎مراثی گفته‌اند و قطعه‌ای‎ عربی‎ از‎ میرزا علی بن موسی ثقة‎الاسلام تبریزی نقل شـده که در رثـای او گفته و مدح بسیار از او کرده است<ref>ر.ک: همان، ص60 </ref>‏.  


==آثار==
==آثار==
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش