پرش به محتوا

تسهيل المنافع في الطب و الحكمة: تفاوت میان نسخه‌ها

جز
جایگزینی متن - 'صحيح مسلم' به 'صحيح مسلم'
جز (جایگزینی متن - ': ==' به '==')
جز (جایگزینی متن - 'صحيح مسلم' به 'صحيح مسلم')
خط ۵۹: خط ۵۹:
اول آن‌كه نثر مؤلف نثرى شيوا و گويا است و با آن‌كه وى از اطناب و تطويل‌هاى بدون فائده پرهيز مى‌كند، در عين حال نكته‌اى را هم از قلم فروگذار نمى‌كند.
اول آن‌كه نثر مؤلف نثرى شيوا و گويا است و با آن‌كه وى از اطناب و تطويل‌هاى بدون فائده پرهيز مى‌كند، در عين حال نكته‌اى را هم از قلم فروگذار نمى‌كند.


دوم اين‌كه هر چند قصد مؤلف نگاشتن مجموعه‌اى طبى بر اساس دو كتاب «الرحمة» و «شفاء الاجسام» است و بر اين عهد نيز پا بر جا باقى مانده، ولى با اين حال به متون ديگر طبى و غيرطبى نيز نظر دارد. كتاب‌هايى از جمله رساله ماردينى (تسهيل المنافع، ص6)، كتاب جامع شافعى (همان، ص9)، كتاب البركة (همان، ص10)، شرح نووى بر صحيح مسلم (همان، 31)، شمس العلوم (همان، ص31)، زاد المسافر (همان، ص61)، مسند احمد بن حنبل (همان، ص74) و المجموع نووى (همان، ص73) بخش كوچكى از اين منابع مورد استفاده‌اند. با اين سخن مى‌توان اين اثر را در عين اختصار، نگاشته‌اى جامع و سودمند دانست، خصوصاً آن‌كه مؤلف در كنار پرداختن به شيوه‌هاى مرسوم در درمان بيمارى‌ها از اشاره به روايات نبوى نيز غفلت نورزيده است.
دوم اين‌كه هر چند قصد مؤلف نگاشتن مجموعه‌اى طبى بر اساس دو كتاب «الرحمة» و «شفاء الاجسام» است و بر اين عهد نيز پا بر جا باقى مانده، ولى با اين حال به متون ديگر طبى و غيرطبى نيز نظر دارد. كتاب‌هايى از جمله رساله ماردينى (تسهيل المنافع، ص6)، كتاب جامع شافعى (همان، ص9)، كتاب البركة (همان، ص10)، شرح نووى بر [[صحيح مسلم]] (همان، 31)، شمس العلوم (همان، ص31)، زاد المسافر (همان، ص61)، مسند احمد بن حنبل (همان، ص74) و المجموع نووى (همان، ص73) بخش كوچكى از اين منابع مورد استفاده‌اند. با اين سخن مى‌توان اين اثر را در عين اختصار، نگاشته‌اى جامع و سودمند دانست، خصوصاً آن‌كه مؤلف در كنار پرداختن به شيوه‌هاى مرسوم در درمان بيمارى‌ها از اشاره به روايات نبوى نيز غفلت نورزيده است.


عناوين بخش‌هاى مختلف كتاب عبارت است از:
عناوين بخش‌هاى مختلف كتاب عبارت است از:
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش