پرش به محتوا

ذیل مرآة الزمان، تاريخ السنوات (697-711ق): تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۶: خط ۲۶:
}}  
}}  
   
   
ذیل مرآة الزمان، تاريخ السنوات (697-711ق)
'''ذیل مرآة الزمان'''، اثر [[یونینی، موسی بن احمد|قطب‌الدین موسی بن محمد یونینی]] (متوفی 726ق/ 1326م) ذیلی بر «[[مرآة الزمان|مرآة الزمان في تاريخ الأعیان]]» [[ابن جوزی، یوسف بن قزاوغلی|سبط ابن جوزی]] (متوفی 654ق) است. این ذیل با حوادث سال 654ق که سال وفات صاحب «المرآة» است آغاز و به وفیات سال 711ق ختم شده است. مقدمه و تحقیق کتاب به قلم [[حمزه احمد عباس]] است.
'''ذیل مرآة الزمان'''، اثر قطب‌الدین موسی بن محمد یونینی (متوفی 726ق/ 1326م) ذیلی بر «مرآة الزمان في تاريخ الأعیان» سبط ابن جوزی (متوفی 654ق) است. این ذیل با حوادث سال 654ق که سال وفات صاحب «المرآة» است آغاز و به وفیات سال 711ق ختم شده است. مقدمه و تحقیق کتاب به قلم حمزه احمد عباس است.


محقق اثر در مقدمه‌اش در ضمن دو فصل ابتدا به حیات و تألیفات قطب‌الدین یونینی، شیوه او در ذیل مرآة الزمان، راه دستیابی ایشان به اخبار و جایگاهش نزد مورخین اشاره کرده است. سپس در فصل دوم نسخه‌های خطی کتاب، رموز و اختصارات استفاده‌شده در کتاب و متن و حواشی آن را مورد بررسی قرار داده است<ref>ر.ک: مقدمه محقق، ج1، ص70-27</ref>‏.
محقق اثر در مقدمه‌اش در ضمن دو فصل ابتدا به حیات و تألیفات [[یونینی، موسی بن احمد|قطب‌الدین یونینی]]، شیوه او در ذیل مرآة الزمان، راه دستیابی ایشان به اخبار و جایگاهش نزد مورخین اشاره کرده است. سپس در فصل دوم نسخه‌های خطی کتاب، رموز و اختصارات استفاده‌شده در کتاب و متن و حواشی آن را مورد بررسی قرار داده است<ref>ر.ک: مقدمه محقق، ج1، ص70-27</ref>‏.


یونینی در تدوین تاریخش شیوه سال‌نگاری را به‌کار گرفته که بر مبنای تقیید حوادث و وفیات بر سالهاست<ref>ر.ک: همان، ص36</ref>‏.
[[یونینی، موسی بن احمد|یونینی]] در تدوین تاریخش شیوه سال‌نگاری را به‌کار گرفته که بر مبنای تقیید حوادث و وفیات بر سالهاست<ref>ر.ک: همان، ص36</ref>‏.


حمزه احمد عباس در تحقیق کتاب از دو نسخه که تنها نسخه‌های اصلی کتاب هستند استفاده کرده و در مقدمه به تفصیل این دو نسخه را معرفی کرده است<ref>ر.ک: همان، ص62-57</ref>‏. وی جاهایی را که نص، از احکام إعراب خارج شده را اصلاح کرده و بعضی را در پاورقی تذکر داده و در برخی نیز چون اعداد، افعال و اسامی خمسه مسامحه کرده است<ref>ر.ک: همان، ص64</ref>‏.
[[حمزه احمد عباس]] در تحقیق کتاب از دو نسخه که تنها نسخه‌های اصلی کتاب هستند استفاده کرده و در مقدمه به تفصیل این دو نسخه را معرفی کرده است<ref>ر.ک: همان، ص62-57</ref>‏. وی جاهایی را که نص، از احکام إعراب خارج شده را اصلاح کرده و بعضی را در پاورقی تذکر داده و در برخی نیز چون اعداد، افعال و اسامی خمسه مسامحه کرده است<ref>ر.ک: همان، ص64</ref>‏.


این نسخه از کتاب در سه جلد منتشر شده است که تمامی جلد سوم آن به فهارس اختصاص یافته است. فهارس اعلام، شعوب و قبایل و جماعات، مکان‌ها، اصطلاحات، آیات، احادیث، امثال، اشعار، کتب و... .
این نسخه از کتاب در سه جلد منتشر شده است که تمامی جلد سوم آن به فهارس اختصاص یافته است. فهارس اعلام، شعوب و قبایل و جماعات، مکان‌ها، اصطلاحات، آیات، احادیث، امثال، اشعار، کتب و... .


==پانویس ==
==پانویس ==
<references/>
<references />


==منابع مقاله==
==منابع مقاله==
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش