پرش به محتوا

وعاية الحكمة في شرح نهاية الحكمة: تفاوت میان نسخه‌ها

هیچ تغییری در اندازه به وجود نیامده‌ است. ،  ‏۷ سپتامبر ۲۰۱۹
جز
جایگزینی متن - 'ه‎ها' به 'ه‌ها'
جز (جایگزینی متن - 'ی‎ش' به 'ی‌ش')
برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
جز (جایگزینی متن - 'ه‎ها' به 'ه‌ها')
خط ۳۲: خط ۳۲:
«قوله: لكنها ليست غيره...» و سپس در زیر این عبارت فرموده: یعنی محمولاتی که در فلسفه ثابت می‌شود، از سنخ وجود است؛ چون پیش از این گفته شد که اتصاف موجود به حالات غیر موجود، نشدنی است..<ref>[https://www.noorlib.ir/View/fa/Book/BookView/Image/30745/1/15 ر.ک: متن کتاب، ص15]</ref>.
«قوله: لكنها ليست غيره...» و سپس در زیر این عبارت فرموده: یعنی محمولاتی که در فلسفه ثابت می‌شود، از سنخ وجود است؛ چون پیش از این گفته شد که اتصاف موجود به حالات غیر موجود، نشدنی است..<ref>[https://www.noorlib.ir/View/fa/Book/BookView/Image/30745/1/15 ر.ک: متن کتاب، ص15]</ref>.


«[[نهاية الحكمة (ط. جامعه مدرسین)|نهاية الحكمة]]»، از کتاب‌هایی است که در دوره سطح حوزه‎های علمیه خوانده می‌شود. انگیزه ناشر از نشر چنین شرحی، اصلاح و تکمیل نظام درسی حوزوی بوده است؛ مرکز جهانی علوم اسلامی، در این راستا اقدام به چاپ و نشر یک سری کتاب کرده که اثر حاضر نیز یکی از این موارد (مربوط به درس فلسفه) است<ref>[https://www.noorlib.ir/View/fa/Book/BookView/Image/30745/1/7 ر.ک: مقدمه مرکز جهانی علوم اسلامی، ص5-7]</ref>.
«[[نهاية الحكمة (ط. جامعه مدرسین)|نهاية الحكمة]]»، از کتاب‌هایی است که در دوره سطح حوزه‌های علمیه خوانده می‌شود. انگیزه ناشر از نشر چنین شرحی، اصلاح و تکمیل نظام درسی حوزوی بوده است؛ مرکز جهانی علوم اسلامی، در این راستا اقدام به چاپ و نشر یک سری کتاب کرده که اثر حاضر نیز یکی از این موارد (مربوط به درس فلسفه) است<ref>[https://www.noorlib.ir/View/fa/Book/BookView/Image/30745/1/7 ر.ک: مقدمه مرکز جهانی علوم اسلامی، ص5-7]</ref>.


خود نویسنده درباره هدف نگارش این شرح و وجه نام‎گذاری آن به چنان نامی، چنین می‌نگارد: از آنجا که این کتاب، به‎عنوان متن درسی در حوزه‎های علمیه و جز آن قرار داده شده و چنین به نظر آمد که ستاره‎های درخشان آن، برای رصدکنندگان، ناآشکار است، شرحی نمایانگر حقایق آن، بر آن نگاشتم و با اقتباس از قرآن کریم که می‌فرماید: '''وَ تَعِيَهَا أُذُنٌ وَاعِيَةٌ''' ﴿الحاقة: 12﴾؛ «و گوش‎هاى شنوا آن را نگاه دارد» و فرمایش [[امام على(ع)|حضرت امیر(ع)]]، که در توصیف آل‎ محمد(ع)، عقل آنان را برای دریافت دین، «عقل وعایت و رعایت» (خرد گیرا، پویا و اندیشمند و نکته‎سنج و پایبند) خوانده، آن را «وعاية الحكمة في شرح نهاية الحكمة» نامیدم<ref>[https://www.noorlib.ir/View/fa/Book/BookView/Image/30745/1/10 ر.ک: مقدمه مؤلف، ص10]</ref>.
خود نویسنده درباره هدف نگارش این شرح و وجه نام‎گذاری آن به چنان نامی، چنین می‌نگارد: از آنجا که این کتاب، به‎عنوان متن درسی در حوزه‌های علمیه و جز آن قرار داده شده و چنین به نظر آمد که ستاره‌های درخشان آن، برای رصدکنندگان، ناآشکار است، شرحی نمایانگر حقایق آن، بر آن نگاشتم و با اقتباس از قرآن کریم که می‌فرماید: '''وَ تَعِيَهَا أُذُنٌ وَاعِيَةٌ''' ﴿الحاقة: 12﴾؛ «و گوش‎هاى شنوا آن را نگاه دارد» و فرمایش [[امام على(ع)|حضرت امیر(ع)]]، که در توصیف آل‎ محمد(ع)، عقل آنان را برای دریافت دین، «عقل وعایت و رعایت» (خرد گیرا، پویا و اندیشمند و نکته‎سنج و پایبند) خوانده، آن را «وعاية الحكمة في شرح نهاية الحكمة» نامیدم<ref>[https://www.noorlib.ir/View/fa/Book/BookView/Image/30745/1/10 ر.ک: مقدمه مؤلف، ص10]</ref>.


==پانویس==
==پانویس==
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش